fbpx

V Franciji bodo zaradi terorizma ustanovili narodno gardo – predlog je skoraj identičen predlogu SDS izpred pol leta

Foto: EPA

Francozi bodo po vrsti terorističnih napadov v Franciji oblikovali narodno gardo, je danes napovedal francoski predsednik Francois Hollande. Pojasnil je, da bo garda sestavljena  iz rezervistov, katerih cilj bo varovanje Francozov.

Napovedal je tudi, da se bo avgusta sešel francoski obrambni svet, saj je cilj, da začne narodna garda delovati v čim krajšem času. Hollande je možnost ponovne ustanovitve narodne garde prvič omenil v govoru pred parlamentom po terorističnih napadih v Parizu novembra lani, znova pa jo je napovedal po terorističnem napadu v Nici 14. julija.

SDS z idejo prehitela vse evropske voditelje
Spomniti pa je treba, da je strokovni svet Slovenske demokratske stranke že januarja letošnjega leta predlagal formacijo podobne strukture. Nacionalna garda, bi kot garda prostovoljcev delovala znotraj Slovenske vojske in bi bila vpoklicana v primeru naravnih nesreč in spremenjenih varnostnih razmer.

Predsednik odbora za notranje zadeve pri strokovnem svetu SDS Božo Predalič je takrat poudaril, da se varnostne razmere v svetu drastično poslabšujejo, kar povezuje tudi z migrantsko krizo. V SDS so opozorili tudi na to, da policija in vojska v trenutnem stanju nista sposobni odgovoriti na poslabšanje varnostnih razmer.

Vik in krik slovenskih levičarjev
Takrat se je na SDS vsul plaz očitkov, češ da želi Janez Janša ustanoviti malo da ne para vojsko, s katero bo prevzel oblast. Navkljub jasni obrazložitvi s strani SDS, da bo šlo za prostovoljno strukturo, ki bo popolnoma podrejena generalštabu Slovenske vojske so se napadi samo stopnjevali. Takrat smo poslušali, da nihče pri zdravi pameti ne bi ustanavljal take strukture, s strani oblastnikov pa smo poslušali, da je sploh ne potrebujemo, saj smo popolnoma varni.

Sedaj je slovensko multikulturno levico na laž postavila Francija, kateri načeluje nekdanji predsednik Socialistične stranke. Ne samo to, da je Hollande ugotovil, da je narodna garda več kot potrebna, prvi v Evropi bo nacionalno gardo ustanovil socialist. Ker je uvidel, da se bodo brez aktivne državljanske obrambe teroristični napadi samo nadaljevali.

Medtem, ko smo v Evropi priča vedno hujšim zločinom raznih islamistov, pa se v Sloveniji še kar sprenevedamo, da je vse dobro in da smo varni. Upamo lahko samo, da ne bomo, ko bo ta fasada padla, na ulicah slovenskih mest gledali prizore iz Nice, Bruslja, Kölna, Münchna in Pariza.

A. R., STA