fbpx

V Franciji letos rekordnih 138 tisoč prošenj za azil

Ilegalni migranti v Franciji (foto: EPA)

V Franciji ponovno zabeležili rekordno število prošenj za azil, ki se je v primerjavi s številom prošenj iz leta 2018 povečalo za 12 odstotkov. Prejeli so kar 138 tisoč prošenj za azil.

V letu 2018 so v Franciji prejeli 123 tisoč prošenj za azil, letos je število prošenj še večje, kar 138 tisoč. A senator François-Noël Buffet iz vrst francoskih republikancev zagotavlja, da vlada ne predvideva nadaljnjo rast števila prosilcev za azil v 2020.

Po Buffetovih besedah, naj bi se sedaj število “prosilcev za azil” stabiliziralo. Ob tem je izpostavil, da se je francoski proračun za migracije povečal za 9,8 odstotkov, a to po pisanju Breitbarta morebiti ne bo zadostovalo, saj se je število prosilcev za azil “v zadnjih desetih letih skoraj početverilo.”

Število ilegalnih migrantov narašča
Od vsega kar 132 tisoč nalogov za deportacijo, ki so bili izdani letos, je bilo deportiranih zgolj 20 tisoč oseb.

Buffet je še izpostavil, da je v porastu tudi poneverba dokumentov, skoraj polovica od 10 tisoč primerov, ki so jih francoske oblasti obravnavale v lanskem letu pa je vezanih na lažne osebne dokumente. 90 odstotkov vseh storilcev pa je tujih državljanov.

Ravno tako so za kar 127 odstotkov v porastu primeri odraslih migrantov, ki se pretvarjajo, da so mladoletni. Policija je v 2018 zabeležila kar 822 takih primerov. Razlogi za to so številni, eden glavnih pa je ravno milejša obravnava in več ugodnosti, ki jih imajo mladoletni migranti.

Ivan Šokić