fbpx

[Video] V incidentu na meji med Grčijo in Makedonijo ranjenih 18 policistov

Makedonija je na s prebežniki najbolj obremenjenem delu meje z Grčijo začela postavljati žičnato ograjo, s katero želi zajeziti tok migrantov. Dolžina ograje še ni znana, vojska pa jo trenutno postavlja blizu mejnega prehoda Gevgelija. So pa ob meji že dlje časa napetosti med policisti in migranti, po zadnjih podatkih je bilo v incidentu na meji ranjenih 18 policistov.

Na meji med Grčijo in Makedonijo je prišlo do incidenta med prebežniki, ki jih ne spustijo v Makedonijo, in makedonskimi policisti, ki so postavljali 2,5 metra visoko ograjo. Jezni prebežniki so na policiste začeli metati kamenje in druge predmete ter jih pri tem več ranili. Po navedbah tujih medijev so policisti odgovorili s šok granatami.

Foto: AFP

Bodeča meja med Grčijo in Makedonijo (foto: AFP).

Po zadnjih podatkih je bilo v incidentu ranjenih 18 policistov, 4, ki so utrpeli resnejše poškodbe, pa so zadržali v bolnišnici v Gevgeliji, je poročala makedonska tiskovna agencija Mia. O morebitnih poškodbah med prebežniki, ki so ujeti na nikogaršnjem ozemlju med Makedonijo in Grčijo, ni podatkov.

Ograja je visoka 2,5 metra (foto: AFP)

Ograja je visoka 2,5 metra (foto: AFP).

Po podatkih makedonskega notranjega ministrstva je bilo poškodovanih tudi nekaj policijskih vozil, zdaj pa so se razmere umirile.

S. P. S.