fbpx

V Italiji ugrabili manekenko: Ustrahovali so jo, da je na temnem spletu zanjo veliko povpraševanje, ko pa se je bo kupec naveličal, bo “hrana za tigre”

Foto: Instagram

Britanska modelka je spregovorila o grozljivi ugrabitvi, ko je pristala v rokah kriminalne združbe, ki ji je grozila, da jo bodo na temnem spletu prodali za spolno sužnjo.

Chloe Ayling so zvabili na lažni photoshooting v Milanu, kjer so jo omamili in jo vklenili v lisice, nato pa jo stlačili v kovček in jo tako pustili v prtljažniku avtomobila. Nato so jo odpeljali na oddaljeno kmetijo, kjer so jo imeli 6 dni za talko. Za njeno varno vrnitev so zahtevali kar 299 tisoč evrov. 20-letnica, ki je že mama enemu otroku, je po osvoboditvi priznala: “Šla sem skozi grozljivo izkušnjo. Trepetala sem za svoje življenje, iz sekunde v sekundo, iz minute v minuto in ure v uro.”

Policija je v povezavi s to grozljivo ugrabitvijo že aretirala Lukasza Herbo, Poljaka, ki živi v West Midlandsu v Angliji. 30-letnik naj bi bil po njihovi preiskavi ena izmed ključnih oseb v temnem spletu, imenovanem Črna smrt, prav on pa naj bi tudi grozil, da bo ugrabljeno manekenko prodal za seks najboljšemu ponudniku na tej spletni strani, če njegove zahteve po odkupnini ne bodo izpolnjene.

Omamili so jo s ketaminom – pomirjevalom za konje
Aylingova je odletela v Milano 10. julija, ko je njeno agencijo za modele poklical Herba, ki se je pretvarjal, da je fotograf, 20-letnici pa je sporočil, na kateri naslov naj se javi naslednji dan. Toda še preden je prišla na naslov lažnega studia v bližini postaje, so jo napadli ugrabitelji in ji vbrizgali močno pomirjevalo za konje, ketamin. Medtem ko je bila v nezavesti, so jo slekli, ji vklenili v lisice zapestji in gležnja ter ji čez usta prilepili lepilni trak. Mlado mamico so nato strpali v kovček in jo zaklenili v prtljažnik avtomobila. Odpeljali so jo v približno 120 kilometrov oddaljeno kmetijo v bližini Torina.

Foto: Instagram

Kriminalno združbo prisilila, da so ustavili vsakih 45 minut
Manekenka se je šele pred nekaj dnevi, po skoraj mesecu dni v Italiji, vrnila v svoj družinski dom v Coulsdonu v južnem Londonu, ob tem pa je razkrila britanskim medijem: “Oseba je nosila črne rokavice, do mene je pristopila izza hrbta. Eno roko je dala na moj vrat, drugo pa na usta in mi tako onemogočila zakričati. Druga oseba, ki je imela na sebi črno podkapo, mi je v desno podlakt zapičila injekcijo. Mislim, da sem izgubila zavest. Ko sem se zbudila, sem bila oblečena v roza obleko in nogavice. Ugotovila sem, da se nahajam v prtljažniku avtomobila z vklenjenima zapestjema in gležnjema ter lepilnim trakom čez usta. Bila sem v notranjosti kovčka, dihala sem lahko samo skozi majhno luknjo.” Razkrila je še, da se je bila kriminalna združba prisiljena ustavljati vsakih 45 minut, ker je “kontinuirano stokala in se premikala v kovčku”.

Foto: Instagram

Ob neki priložnosti je eden od zamaskiranih moških vrgel “gazirano vodo neposredno v moja usta”. V svoji uradni izjavi je razkrila, da je bilo skupaj vsaj pet ugrabiteljev, vključno s Herbo. Preiskovalci pa so dejali, da so žrtev zadrževali vklenjeno v leseni skrinji na kmetiji v Borgiallu, vasici v bližini Torina.

Žrtev dali na dražbo na temnem spletu
Prisiljena je bila spati na tleh v spalni vreči. Policija je povedala, da Chloe ni bila posiljena. Osumljeni Poljak je najemodajalcu zgradbe na podeželju dejal, da je slikar, da išče navdih in je našel pravo mesto. V času, ko je bila mlada mamica ugrabljena, pa je grozil agenciji za modele, za katero dela, da v kolikor mu ne plačajo zahtevane vsote do 16. julija, bo dal žrtev na “dražbo” na temni splet, skriti del interneta, ki je dostopen le s posebno programsko opremo. Razkril je tudi, da so objavili njene napol gole fotografije. Na eni od teh fotografij je Chloe oblečena v oprijeto žametno obleko – videti je, da je omotična, saj leži na tleh, izpostavljena pa je njena leva dojka. Njeni ugrabitelji pa so na njen trebuh postavili celo oglas s telefonsko številko, da se “oddaja” in se lahko dogovorijo za ceno. Za nakup modela se je javilo več potencialnih kupcev.

Foto: Instagram

Izpustili so jo, ko so ugotovili, da je že mama
Temni splet Črna smrt je bil že pod preiskavo Europola, vsakič zaradi prodajanja žrtev kot “blaga” za cilj “zadovoljevanja potreb”. Herba se je nato odločil, da izpusti model, potem ko je ugotovil, da ima dveletnega sinčka. Po mnenju italijanske policije pravila njegove tolpe očitno prepovedujejo “ugrabitev mater”. Aylingova je policiji razkrila, da ji je “Herba povedal, da je njegov šef besen, ker so ugrabili napačno osebo. Jaz ne bi smela biti ugrabljena, saj je iz mojega profila na Instagramu jasno, da sem mati majhnega otroka, kar je v nasprotju s pravili organizacije. Problem je bil tudi, ker so na temnem spletu objavili dve moji fotografiji, ko sem bila v nezavesti. Javilo se je že nekaj ljudi, ki so izrazili interes zame.”

Foto: Instagram

Ostali ugrabitelji so Romuni
“Rekel mi je, da so v zadnjih petih letih ustvarili več kot 15 milijonov evrov. Pojasnil mi je, da se vsa dekleta prodajo v arabske države. Ko se kupec naveliča dekleta, ga bodisi da drugam ali pa kot hrano za tigre.” Herba je nato odpeljal model na britanski konzulat v Milanu 17. julija – to pa je tudi poteza, ki je pripeljala do njegove aretacije. Preden jo je odvrgel, je rekel, da od nje zahteva nekaj manj kot 50 tisoč evrov ter ji grozil, da jo bo ubil, če bi kogarkoli obvestila o ugrabitvi. Preiskovalci pa pravijo, da je Herba priznal vpletenost v ugrabitev, ki naj bi jo načrtovali nekaj mesecev. Na sodišču v Milanu je policijska preiskovalka Serena Ferrari povedala: “Psihološki pritisk na dekle je bil skrajen.” Sicer pa so še razkrili, da Herba trdi, da trpi zaradi levkemije in da so ostali ugrabitelji romunskega porekla. Herba je še razkril, da so ga drugi prisilili, da je napisal izsiljevalsko e-sporočilo agenciji za modele, za katero dela tudi Aylingova.

Foto: instagram

Ugrabiti so jo nameravali že aprila v Parizu
Njen odvetnik Francesco Pesce pa je dejal: “Bila je tako pogumna. Grozljivo mora biti sam v tisti hiši, ki so jo okupirali neznanci in je sredi ničesar. Rekli so ji, da jo bodo prodali. Bilo je grozno.” Italijanska policija pa je prišla do grozljive ugotovitve, da so isti model nameravali ugrabiti že aprila v Parizu, ko je bil organiziran photoshooting v francoski prestolnici, ampak je bila ponudba očitno preklicana, piše Daily Mail.

M. S.