fbpx

V Münchnu grožnje terorističnega napada, evakuacija na železniški postaji

Foto: Wikimedia commons

Zaradi informacij o velikih možnostih terorističnega napada na München so bili evakuirani ljudje iz dveh vlakov na centralni železniški postaji. Postaja je v času praznovanja prenehala obratovati.

Policija je v nemškem Münchnu ponoči evakuirala dve glavni železniški postaji, potem ko je prijateljska obveščevalna agencija nemško zvezno policijo opozorila, da naj bi teroristi, povezani z Islamsko državo (IS), tam okoli polnoči izvedli napad. Namiga naj bi bila dva, in sicer zelo konkretna, nevarnost pa neposredna.

Obe postaji so nemudoma zaprli in evakuirali, vlaki se ponoči tam nekaj ur niso ustavljali. Policija je meščane med drugim ob 22.40 na Twitterju seznanila z nevarnostjo in jih pozvala, naj se izogibajo množicam ter omenjenima postajama.

Kot je povedal vodja münchenske policije Hubertus Andrä, je v preiskavi grožnje s samomorilskimi napadi sodelovalo 550 policistov.

A do napadov nato ni prišlo in obe postaji medtem od zgodnjega jutra znova normalno obratujeta, poročajo tuje tiskovne agencije. “Srečen sem, da se zaenkrat ni nič zgodilo in upam, da bo tako tudi ostalo,” je dogajanje, potem ko se je najhujša panika pomirila, ocenil bavarski notranji minister Joachim Herrmann.

A. D., STA