fbpx

V Nemčiji aretirali sirska migranta, ki sta osumljena članstva v skrajni teroristični skupini Fronta Al Nusra

Foto: iStock

Nemška policija je aretirala sirska migranta, ki sta osumljena članstva v skrajni teroristični sirski skupini Fronta Al Nusra. Britanski Express poroča, da naj bi bil eden izmed osumljenih vpleten v umor 36 pripadnikov sirskega režima in zagrešitve vojnih zločinov. 

Po navedbah državnega tožilstva naj bi bili v konkretno policijsko operacijo, ki je potekala v Giessenu in Düsseldorfu, vpleteni policisti iz zahodnega dela Nemčije in jugozahodnega dela nemške zvezne dežele Baden-Wuerrtemberg.

Preberite več: Salafist, ki je v Nemčiji načrtoval teroristični napad na vojake in policiste, je bil včasih pripadnik neonacistov

Petintridesetletni Abdalfatah H. A. je osumljen, da je član Al Kaide, ki je povezana s skupino Fronta Al Nusra, prav tako naj bi bil vpleten v izvedbo smrtne kazni v skladu s šeriatskim pravom in sodelovanja pri umoru 36 pripadnikov sirskega režima marca 2013. Drugi aretirani, 26-letni Abdulrahman A. A., ki je prav tako osumljen članstva v Nusra fronti, pa naj bi bil zadolžen tudi za ravnanjem z denarjem in za opravljanje transporta za svojo enoto. STA poroča, da naj bi za svoj doprinos prejel nagrado v obliki 100 granat in večje število protitankovskih minometov.

Foto: iStock

Celotnega imena osumljencev sicer niso razkrili, saj v Nemčiji velja praksa, da so osumljenci imenovani le z imenom in začetnico priimka.

V torek so v Nemčiji aretirali 33-letnega moškega z bosanskim državljanstvom zaradi njegovih povezav s sirsko teroristično milico Džunud al Šam. Po navedbah tožilstva naj bi aretirani milici pomagal pri oskrbi z vozili, zaradi česar mu je bil v sredo odrejen preiskovalni pripor, poroča STA.  Nemški kriminalisti naj bi na mizo dobili 3.900 primerov, pri katerih naj bi šlo za vpletenost v vojne zločine v Iraku in Siriji, v teku pa je trenutno okrog 30 preiskav.

N. Ž.