V New Yorku odjeknila eksplozija, ki je poškodovala vsaj 29 ljudi

Foto: epa

Eksplozija je odjeknila v soboto v poznih večernih urah na obljudenem območju Manhattna, vendar so številne okoliščine še neznane. Župan New Yorka jo je označil za “namerno dejanje”.

Silovita eksplozija je poleg 29 ljudi poškodovala še številna stavbna okna v bližini, njen odmev pa se je slišal in čutil še veliko ulic naprej.

Pristojni preiskovalci so sporočili, da so našli še eno eksplozivno napravo v istem okrožju. Nihče od ranjenih ni v življenjski nevarnosti, le ena oseba je huje poškodovana. Večina ranjencev je utrpela poškodbe zaradi stekla, poroča BBC.

Gre za obljudeno območje
Eksplozija je odjeknila v soboto ob 21.00 po njihovem času. Priče poročajo, kako so po hudem poku ljudje bežali v vse smeri. Po neuradnih podatkih je bila eksplozivna naprava skrita v smetnjaku. Župan New Yorka Bill de Blasio dejanja ne vidi povezanega s terorizmom, saj je še prezgodaj govoriti o vzrokih, vendar je prepričan, da gre za namerno povzročeno dejanje.

Območje Chelsea, kjer je prišlo do eksplozije, je znano modno središče na Manhattnu s številnimi lokali in restavracijami, ki so med vikendi polni ljudi.

 

M. P.