fbpx

V razmiku šestih dni brata dvojčka Bogdanoff umrla za posledicami covida-19

Dvojčka Igor in Grichka Bogdanoff (foto: News)

Šest dni po bratovi smrti umrl tudi drugi dvojček in francoski televizijski zvezdnik Igor Bogdanoff. Dvojčka sta bila stara 72 let.

Eden od ekscentričnih francoskih dvojčkov Igor Bogdanoff je umrl le 6 dni po smrti svojega brata dvojčka Grichke Bogdanoffa. Oba naj bi podlegla covidu-19, vendar tega njuni družini nista potrdili.

“V miru in ljubezni, obkrožen z otroki in družino, je Igor Bogdanoff v ponedeljek, 3. januarja 2022, odšel na svetlobo,” je njegova družina zapisala v izjavi.

Dvojčka Igor in Grichka Bogdanoff (Foto: News)

Igorjev tesni prijatelj in nekdanji francoski minister za izobraževanje Luc Ferry je prav tako potrdil, da je bil zvezdnik na intenzivni negi, potem ko se je decembra okužil z virusom. V Parizu pa naj bi bil po tem, ko je zbolel za covidom, hospitaliziran tudi njegov brat Grichka, preden je umrl. Po poročanju francoskega časnika Le Monde sta bila oba brata necepljena. Luc Ferry, profesor filozofije in nekdanji minister za šolstvo in prijatelj obeh bratov, je povedal še, da sta oba verjela, da je cepivo še nevarnejše zanju, ker sta bila zelo atletska in brez grama maščobe, “nikoli nista zbolela”, je pripomnil Perry.

Brata sta bila po izobrazbi doktorja teoretične fizike, znana pa sta postala v osemdesetih z gostovanjem v znanstveno-fantastičnih televizijskih serijah. Med letoma 1979 in 1989 sta gostila Temps X (Time X), oddajo, ki je francoski javnosti predstavila serije, kot so The Twilight Zone, Star Trek in Doctor Who. Televizijski duo je nastopal v več televizijskih programih, nazadnje v francoski različici The Masked Singer. Brata sta kljub vidnim plastičnim operacijam vse posege zanikala in vztrajala, da je njun videz naraven.

Tanja Brkić