[Video] V tragični letalski nesreči umrli vsi člani posadke in 55 potnikov

Obupani svojci žrtev prometne nesreče (foto: epa)

Na jugu Rusije je danes zjutraj med pristajanjem strmoglavilo in zagorelo potniško letalo. Na nesrečo je vplivalo slabo vreme, med morebitnimi vzroki pa omenjajo tudi napako pilota. Umrlo je vseh 55 potnikov in 7 članov posadke.

Nesreča se je zgodila boeingu 737 letalske družbe Flydubai, ki je letel iz Dubaja v Rostov na Donu. Ko je letalo že drugič poskušalo pristati v slabem vremenu, je zgrešilo pristajalno stezo in strmoglavilo. Po strmoglavljenju je še zagorelo, razbitine pa so letele daleč naokoli. Ruski preiskovalci so potrdili, da je umrlo vseh 62 ljudi na krovu letala, število žrtev pa je potrdila tudi družba Flydubai.

Vsi potniki so bili ruski državljani, med njimi tudi štirje otroci, člani posadke pa so bili po poročanju ruske televizije LifeNews druge narodnosti.

Rusko ministrstvo za izredne razmere je sporočilo, da je območje strmoglavljenja zajel požar in da so potrebovali več kot uro, da so ognjene zublje spravili pod nadzor. Na prizorišče nesreče so napotili več kot 500 reševalcev in 60 vozil.

Obupani svojci preminulih na letališču (foto: epa)

Obupani svojci preminulih na letališču (foto: epa).

Je za nesrečo krivo slabo vreme?
Po navedbah LifeNews je v času strmoglavljenja močno deževalo, izdana pa so bila tudi opozorila pred močnimi vetrovi. Letalo je krožilo nad pristajalno stezo in zaradi slabega vremena porabilo kar dve uri za poskus pristanka.

Ruske oblasti so že sprožile kriminalistično preiskavo nesreče, da bi ugotovile, ali so bili kršeni varnostni predpisi in ali je pri strmoglavljenju kakšno vlogo odigrala morebitna malomarnost.

Predstavniki ruskega ministrstva za promet so za medije povedali, da med morebitnimi vzroki strmoglavljenja preiskujejo tudi napako pilota.

V. V., STA