fbpx

V Trstu zasegli skrivno pošiljko 847 pušk iz Turčije. Namenjene teroristom?

Foto: Twitter

V pristanišču v Trstu so zasegli tovornjak poln orožja brez dokumentov in dovoljenj za prevoz. Tovor je prišel iz Turčije, namenjen pa je bil v Belgijo. ”V času terorističnih groženj Evropi moramo biti na to odkritje še posebej pozorni,” je dejal predstavnik italijanske finančne policije. 

Italijanska policija je v Trstu zasegla tovornjak poln pušk v skupni vrednosti okoli 500.000 evrov. Tovor je bil brez kakršnihkoli dokumentov – manjkal je tudi ključni dokument: dovoljenje za prevoz v EU. Orožje je bilo iz Turčije namenjeno v Belgijo.

Glede na teroristične grožnje je tako odkritje zelo pomembno
Kot je za RT povedal Carlo Mastelloni, glavni tožilec v Trstu, gre za veliko odkritje, pri tem pa pohvalil delo finančne policije, ki je orožje odkrila. ”Glede na veliko terorističnih groženj v Evropi je to odkritje še kako pomembno in mu je treba nameniti veliko pozornosti,” so ocenili na finančni policiji. Trst je namreč glavna pristaniška povezava s Turčijo in vsako leto gre skozi to pristanišče okoli 250.000 turških tovornjakov in kontejnerjev.

V Belgiji znano gojišče džihadistov
Nič nenavadnega ni, da je bilo orožje namenjeno v Belgijo. Kot smo že poročali, je bruseljsko predmestje Molenbeek znano gojišče džihadistov, od tam pa prihajajo tudi mnogi teroristi, ki so sodelovali v nedavnih napadih na Pariz in januarskih napadih na uredništvo časnika Charlie Hebdo. V tem naselju večinoma prebivajo prav priseljenci iz Turčije in Maroka.

Foto: Youtube

Foto: Youtube

Podoben primer septembra v Grčiji
Orožje turške izdelave je bilo na tovornjaku z nizozemskimi registrskimi tablicami, ki ga je vozil turški državljan. Primer v Trstu pa ni prvi primer zasega turškega orožja v Evropi. Septembra je grška obalna straža že zasegla dva kontejnerja, napolnjena z orožjem in strelivom.

M. G.