fbpx

V vložkih za nedrčke odkrili za več kot 600 tisoč evrov mamil

Foto: Pixabay

Avstralska policija je zasegla za več kot milijardo avstralskih dolarjev (več kot 600 tisoč evrov) metamfetamina, kar je ena največjih zaseženih pošiljk droge v tej državi. V skupni operaciji s kitajskimi oblastmi so aretirali tri Hongkonžane in Kitajca.

Z avstralskega pravosodnega ministrstva so sporočili, da so zasegli 720 litrov metamfetamina, znanega tudi kot led. Pakiran je bil v obliki vložkov za nedrčke, poročajo tuje tiskovne agencije.

Policija je zasegla 720 litrov metamfetamina (foto: epa).

Policija je zasegla 720 litrov metamfetamina (foto: epa).

Po besedah pravosodnega ministra Michaela Keenana so z zaseženo količino droge z ulic umaknili za 3,6 milijona posamičnih doz. V maloprodaji bi cena te količine znašala 1,26 milijarde avstralskih dolarjev (okoli 800 milijonov evrov).

Preprodajalcem grozi dosmrtna zaporna kazen
Policija je v povezavi z odkritjem aretirala dva Hongkonžana, Hongkonžanko ter Kitajca. Ovadili so jih zaradi uvažanja in proizvajanja nezakonitih drog. Za to jim grozi najvišja možna kazen dosmrtnega zapora.

Operacija se je začela decembra lani, ko je avstralska mejna policija preiskala kontejner, ki je v Sydney prišel iz Hongkonga, sicer pa je izviral s celinske Kitajske. V tem kontejnerju so odkrili 190 litrov metamfetamina, nato pa so ga v skladišču preprodajalcev v Sydneyu našli še 530 litrov.

N. K., STA