fbpx

Varnost na nemških javnih kopališčih vedno bolj ogrožena

Foto: Freepik

Po tem, ko je nedavno na enem od kopališč v Berlinu na zunanjem bazenu izbruhnil množični prepir med skoraj stotimi tujimi državljani, se je na enem od javnih berlinskih bazenov zgodil še en izbruh mafijskega nasilja in nereda. Na nemških javnih kopališčih se vedno bolj povečuje negotovost glede varnosti, sploh ko so mediji že večkrat pisali o množičnih prepirih, spolnih napadih in motnjah, ki so vse prej kot primerne za mirno preživljanje družinskega časa.

Po nedavnem poročanju o nasilnem incidentu na enem od javnih bazenov v Berlinu se je v nedeljo prav tako na javnem kopališču v Berlinu zgodil še en nasilni incident, tokrat v zloglasnem Columbiabadu v večkulturni soseski Neukölln, ki so jo morali zapreti, potem ko so velike množice ušle nadzoru in začele nadlegovati policijo.

Po navedbah Rmx je policija navedla, da se je spor v Columbiabadu začel popoldan okoli 17.15, ko naj bi več otrok 21-letnico in njene spremljevalce proti svoji volji poškropilo z vodnimi pištolami, medtem ko naj bi se postavili v vrsto ob toboganu. Po tem je prišlo do besednega prepira, v katerega naj bi se vmešal neznani moški med 35. in 40. letom, ki je z vodno pištolo kasneje tudi ciljal v 21-letno žensko. Ta naj bi ga potem pljunila, on pa jo je z igračo udaril v obraz in ji pri tem zlomil nos. Osumljenec je s kraja prizorišča odšel in ga ni bilo mogoče najti.

Ko se je na incident odzvalo kar 60 policistov, so ti postali tarča ljudi, po poročanju Rmx pa naj bi jih nadlegovalo okoli 250 kopalcev, nakar so zaradi kaosa bazen tudi zaprli. Kljub temu, da je policija vsem gostom naročila, naj zapustijo prostore, ljudje niso želeli oditi, posredovati pa so morale dodatne policijske sile.

Varnost na nemških bazenih je zaskrbljujoča
Nekaj dni nazaj je v podobnih okoliščinah izbruhnil množičen prepir, ki je povzročil številne telesne poškodbe, med drugim so bili poškodovani tudi otroci, ki so se nehote ujeli v množico, posnetek pretepa pa je postal viralen, predstavljen pa je bil tudi v nemških medijih. Najnovejši incident v Columbiabadu naj ne bi bil presenečenje, saj omenjen bazen velja za najbolj razvpit javni bazen, pretepi, zbadanja in grožnje pa naj bi bili včasih del vsakdanje rutine, poroča Rmx.

Nedavno  nasilje v nemških zunanjih bazenih  je do te mere vznemirilo tudi Zvezno združenje nemških plavalnih prvakov (BDS), da je njen predsednik Peter Harzheim dejal, da družinam ne more več priporočati obiska takšnih objektov ob vikendih. Kot odgovor na trditev pa naj bi upravljavci berlinskih kopališč obljubili povečano napotitev varnostnega osebja, poroča dnevnik Morgenpost.

Tanja Brkić