Več kot 2 milijona migrantov prejelo anonimne bančne kartice: Preko njih so migranti dobili neverjetnih 1,55 milijarde evrov!

Vir: družbena omrežja

Po mnenju madžarske vlade je več kot 2 milijona migrantov prejelo anonimne debetne kartice, preko teh kartic pa je bilo migrantom razdeljenih neverjetnih 1,55 milijarde evrov!

“Več kot 2 milijona migrantov je prejelo anonimne debetne kartice. Na ta način je bilo porabljenih 1,55 milijarde evrov,” je za madžarsko televizijo M1 dejal glavni svetovalec predsednika vlade za varnost György Bakondi.

Bakondi je ob tem poudaril, da so debetne kartice nezakonite, saj evropski državljani ne smejo imeti anonimnih bančnih kartic, ki jih ne morejo spremljati, poleg tega pa za njihovo izdajo ni bil sprožen noben postopek javnega naročanja.

“Ta rešitev ni bila premišljena in je nezakonita. Prav tako druga prizadevanja Evropske unije za legalizacijo nezakonitih migracij, kot sta migrantski vizum in vzpostavitev zakonitih kanalov za priseljevanje, predstavljajo varnostno tveganje za zdravstveno varstvo, gospodarstvo in kulturne posledice za madžarske in evropske državljane,” njegove besede povzema Voice of Europe.

M. S.