Več kot 80 džihadističnih nevest Islamske države in njihovih otrok se vrača nazaj v Veliko Britanijo

Foto: epa

Tuji mediji poročajo, da bo Velika Britanija v zelo kratkem času “bogatejša” za več kot 80 džihadističnih nevest in njihovih otrok, ki se bodo v to evropsko državo vrnili z Bližnjega vzhoda.

Več kot 150 džihadističnih nevest, “zaljubljenih” v Islamsko državo in njene teroristične pripadnike, je s svojim britanskim potnim listom odpotovalo na Bližnji vzhod, kjer so se pridružile Islamski državi. Večina jih je tja odpotovala v spremstvu svojih nevarnih mož, nekatere pa so se tja podale same, upajoč, da bodo postale neveste džihadistov. Jihad Watch poroča, da so mnoge postale vdove, ki so sedaj v oskrbi kurdskih borcev ali fizičnega kalifata Islamske države.

Kurdski vodja Abdul Karim Omar pa je zdaj izjavil, da želi “predati” vse tiste ekstremistke, ki so nekoč prišle v njegovo regijo: “Ne bomo jim pustili, da ostanejo tukaj.”

Ob tem se je že oglasila francoska vlada; dejali so, da bodo sprejeli otroke, ne pa tudi njihovih staršev. Toda zdi se, da je vlada Therese May “mehkejša” in se je odločila, da sprejme tudi džihadistične neveste, poroča omenjeni medij. To naj bi razkrila ena izmed džihadističnih nevest, ki je zatrdila, da so ji izdali nov potni list in prav tako potne listine za njene otroke ter da se bo s približno 80 ženskami, ki so bile skupaj neveste Islamske države, verjetno nemudoma vrnila v Veliko Britanijo. Več bo očitno jasno kmalu.

Nek britanski uradnik pa je razkril, da so velika večina tistih, ki se vrnejo v Britanijo iz Sirije, ženske in otroci. Očitno se Velika Britanija nič ne nauči iz preteklih izkušenj, saj je velika večina džihadističnih nevest, ki se vrnejo domov, nato v Veliki Britaniji obsojena zaradi terorističnih groženj v tej državi …

M. S.

 • Anton

  Moramo postati fašisti.

  • Van Der Waals

   KAJ A LEVI FAŠIST?

 • xtc

  Realno,poničiti britanske potne liste in državljanstva ter prepoved vstopa v bilo katero državo EU.
  Tam doli pa naj uredijo z njimi kot vedo in znajo-že imajo prakso z islamisti.

  • mona lisa

   Točno tako.

 • Van Der Waals

  NOVICA HRVATJE BODO ODPRLI MEJO Z BOSNO ZA 2000 ILEGALCEV!!! ČE NISO ŽE!!!!

  • Olga2345

   Očitno se je talibanska vlada dogovorila za sprejem divjakov v Slovenijo! Nekdo je od policije (!?) izvedel, da se bo to zgodilo! Vse proti volji ljudi!!!

 • Olga2345

  Naj ostanejo tam, kjer so!

 • Beličič

  NAj sinov zarod nov iz vas bo strah sovražnikov!

 • mona lisa

  In zakaj bodo to spustili nazaj v državo? To ko spuščajo te ženske in otroke v državo je kot bi si na vrat nastavili nož ki bo slej ko prej zarezal. To je debilizem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!