fbpx

Več sto migrantov doživelo brodolom pred egiptovsko obalo

Foto: epa

Egiptovska policija je sporočila, da se je pred egiptovsko obalo prevrnil čoln, na katerem je bilo čez sto migrantov. Utonilo naj bi najmanj 42 ljudi, 163 ljudi pa so reševalci rešili pred utopitvijo. Egiptovske oblasti so že pridržale štiri moške zaradi suma trgovine z ljudmi.

Francoska tiskovna agencija AFP poroča, da se je nesreča pripetila v Sredozemskem morju v okolici pristanišča Rosetta. Še vedno je v teku reševalna akcija za iskanje morebitnih preživelih.

Sicer ni natančno jasno, koliko migrantov je bilo na krovu plovila, vendar egiptovski mediji navajajo, da naj bi jih bilo 300, po nekaterih drugih podatkih pa celo 600.

Migrantski val zopet v porastu
Število prihodov migrantov v Grčijo se je sicer močno povečalo, minuli konec tedna je samo prek Turčije prišlo 374 ljudi. Vzrok za porast prihoda migrantov ni znan, grški mediji pa poročajo, da so se tihotapci zaradi napovedanega slabega vremena odločili v Grčijo spraviti več ljudi. Iz Grčije so sicer danes poročali tudi o smrtni žrtvi spora med migranti.

V lanskem letu se je na pot preko morja v Evropo napotilo 1.011.712 migrantov, po najnovejših podatkih Mednarodne organizacije za migracije naj bi številka za letos znašala 298.474 ljudi, pri tem je umrlih ali pogrešanih 3.213 migrantov.

Foto: IOM

Foto: IOM

N. Ž., STA