fbpx

Venezuelski diktator Maduro zatemnil socialna omrežja: Ne dovoli prenosov govorov priljubljenega vodje opozicije

Foto: epa

Socialistične oblasti v Venezueli so ta teden začele omejevati dostop do socialnih omrežij, da bi zaustavile naraščanje podpore začasnemu predsedniku Guaidu.

Po trditvah spletnega opazovalca NetBlocks je venezuelski socialistični režim omejil dostop do Twitterjeve storitve prenosa videoposnetkov s Periscopa ravno med prenosom nagovora venezuelskega predsednika Juana Guaida svojim državljanom.

Državni telekomunikacijski operater CANTV je ravno tako po poročanju Breitbarta prejšnji teden med demonstracijami proti diktatorju Nicolasu Maduru onemogočil dostop do Facebooka in YouTuba.

Socialisti se bojijo resnice

Odkar je vodja opozicije zaprisegel kot začasni predsednik države, je nabral več kot milijon sledilcev na Twitterju, medtem ko so njegovi govori, ki so objavljeni na Facebooku, Periscopu in YouTubu, izredno priljubljeni, saj jih državni radio in televizija ne prenašata.

Juan Guaido (Foto: epa)

Ker je jasno, da socialna omrežja socialistični diktaturi predstavljajo grožnjo, je Madurova podpredsednica Delcy Rodriguez že naznanila načrte, po katerih bodo nad medijskimi družbami izvajali nadzor, saj naj bi slednje bile “psihološko vojno” proti socialistični ideologiji.

Boj proti medijem ni nekaj, česar bi se spomnil Maduro v Venezueli. Že pokojni Hugo Chavez je do svoje smrti leta 2013 uspel ustaviti delovanje na ducate radijskih in televizijskih postaj v privatnem lastništvu, za katere je menil, da ogrožajo uspeh bolivarske revolucije oziroma so preveč kritične do njega.

 

Ivan Šokić