fbpx

Versko maščevanje v Nemčiji: obglavili kip Jezuščka in poškodovali Marijo

foto: Express.co.uk

V Nemčiji se je zgodilo versko maščevanje. Znesli so se nad kipom matere Marije in malim Jezuščkom v njenem naročju, ki so ga obglavili.

Nemška policija storilce še išče, a njihovi glavni osumljenci naj bi bili migranti. Ve se, v katerih verah tako zagovarjajo obglavljanja. Neznanci so uničili kar 50 krščanskih kipov v Nemčiji, policija pa je prepričana, da gre za versko motiviran napad, natančneje, da je napad posledica verskega sovraštva do krščanske cerkve.

Havixbeck iz zvezne države Severno Porenje-Vestfalija je v središču posebne preiskave, prebivalci pa so šokirani in prestrašeni, saj so neznanci v sovražnem napadu poškodovali in obglavili velike krščanske kipe.

Foto: Express.co.uk

Foto: Express.co.uk

Na posnetku, ki ga razkriva Express, je jasno vidno, kako so kipu Device Marije poškodovali obraz, malemu Jezusu v njenem naročju pa odsekali glavo. Prav tako so Jezusu na križu odsekali roke in noge, enako pa so se znesli tudi nad drugimi krščanskimi kipi. 

Policija je že zaslišala okoliške prebivalce, če so opazili kogarkoli sumljivega, ki bi se v zadnjih tednih potikal okrog skulptur. Dodajajo še, da je tovrstno sovražno dejanje treba nemudoma primerno označiti,  da bi ustavili podobna dejanja v prihodnosti.

M. S.