[Video] Američani ogorčeni nad prihodom ruskih strateških bombnikov v Venezuelo

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo in ruski strateški bombnik TU-160 (vir: twitter)

Prihod ruskih strateških bombnikov v Venezuelo je izzval oster odziv Američanov; Rusi so izjave Američanov komentirali kot “skrajno nediplomatske in v celoti neprimerne”.

Prihod ruskih strateških bombnikov TU-160 v Venezuelo je s strani Američanov izzval burno reakcijo. Oglasil se je ameriški državni sekretar Mike Pompeo, ki je na Twitterju zapisal: “Rusija je poslala svoje bombnike preko pol sveta v Venezuelo.”

Ob tem je Pompeo dodal, da bi se Rusi in Venezuelci morali “zavedati, kaj to pomeni: dve pokvarjeni vladi, ki zapravljata davkoplačevalski denar in dušita svobodo, medtem ko njuni prebivalci trpijo”.

Rusi označili Pompeovo izjavo za neprimerno
Nedolgo zatem je prispel komentar oziroma reakcija iz Moskve. Tiskovni predstavnik ruskega predsednika Dmitrij Peskov je sporočil, da je izjava ameriškega državnega sekretarja “skrajno nediplomatska in v celoti neprimerna”.

“Kar se tiče ideje razmetavanja z denarjem, pa se ne strinjamo,” je povedal Peskov. “Še več, zares ni primerno, da država, katere polovica vojnega proračuna bi lahko nahranila celotno Afriko, sploh daje take izjave.”

Ivan Šokić