fbpx

[Video] Ameriški predsednik Joe Biden ima resne težave s hojo po stopnicah

Joe Biden bi spet skoraj padel po stopnicah (Foto: epa)

Predsednik ZDA Joe Biden ima očitno resnične težave s povzpenjanjem po stopnicah predsedniškega letala. Še pred kratkim je padel, medtem ko se je vzpenjal po stopnicah, v drugo pa se je komaj ujel. Kamere so njegov vzpon po stopnicah tudi tokrat pozorno spremljale in kot kaže ima resne težave, saj bi lahko ponovno padel. 

Predsednik ZDA Joe Biden je neke srede komaj prišel na vrh stopnic letala, kljub usklajenemu prizadevanju, da ne bi spet padel. Tokrat mu je šlo sicer malo bolje, a je spet skoraj padel. Medtem ko je držal torbo in dežnik, je šel počasi v dežju po stopnicah do predsedniškega letala, nekje na polovici stopnic izgubil koordinacijo in se skoraj spodbil.

Očitno ni šlo le za zdrs, temveč ima Biden ima težave s postavljanjem ene noge pred drugo, saj izgublja miselni krog in naredi fantomski korak. “To je znani simptom demence,” so prepričani pri Summit news. Oboleli z demenco pogosto hodijo s počasnimi in nepravilnimi koraki in se težko prilagajajo ovinkom, se vzpenjajo po stopnicah in se izogibajo oviram.

Ko se je Biden prebil na vrh, se je obrnil in izrekel komičen pozdrav, vsekakor mu je tokratni vzpon šel bolje, kot pa prejšnji.

Sara Rančigaj