[Video] Antifa na Madžarskem lovila civiliste in brutalno pretepla sedem ljudi

Datum:

Glavno mesto Madžarske je pretresla vrsta napadov skupine pripadnikov Antife iz Nemčije, ki so po vsej Budimpešti lovili nedolžne žrtve in jih surovo pretepali z železnimi palicami.

Šokanten videoposnetek z Madžarske prikazuje levičarske skrajneže, ki lovijo žrtve, jih udarjajo z železno palico in pestmi, nato pa jih vržejo po tleh. Po navedbah policije so vse žrtve izbrali in napadli naključno v prepričanju, da se udeležujejo demonstracij.

Madžarska policija je aretirala šest storilcev, vpletenih v skupinske napade, ki so se konec tedna zgodili v Budimpešti, je v ponedeljek na novinarski konferenci povedal podpolkovnik Béla Nyerges. Po navedbah policije je bilo videti, da so levičarski napadalci delovali v  domnevi, da so pretepajo demonstrante.

https://www.youtube.com/watch?v=A1D_tnDrklg

Madžarska policija je sporočila, da so napadalci napadli nedolžne mimoidoče – nekateri so bili tuji turisti, drugi domačini – in jih najmanj sedem ranili, nekatere med njimi huje. Policija in obveščevalne službe še vedno iščejo več od 15 domnevnih napadalcev, šest pa so jih že aretirali. Po poročanju madžarske tiskovne agencije Magyar Nemzet je doslej po en aretiranec Madžar in Italijan, drugi pa so nemški državljani.

V zgornjem videoposnetku je razviden le eden izmed napadov, ko se je 40-letni voznik tovornjaka odpravljal v trgovino s tobakom, nato je osem pripadnikov Antife žrtev preteplo do nezavesti. Ko je obležal na tleh, so ga po obrazu poškropili s solzivcem. Po navedbah policije je bil žrtev tarča, ker je nosil oblačila v vojaškem slogu.

Policija je objavila tudi posnetke aretacij, povezanih z napadom, in razkrila tudi orožje, najdeno pri osumljencih, vključno s kladivi, svinčenimi rokavicami, železnimi palicami in solzivcem.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...