[Video] Bidnov pes že večkrat obgrizel agente tajne službe

Bidnov štirinožni prijatelj Commander. Vir: AFP

Pes ameriškega predsednika Bidna očitno ne more nehati gristi ali na kak drugačen način napadati agentov tajne službe. Podatki ministrstva za domovinsko varnost kažejo, da je moral eden od agentov celo poiskati pomoč v bolnišnici.

Commander (Poveljnik op. a.), kot je ime Bidnovem štirinožnemu prijatelju, se je od oktobra lani do januarja letos agentov lotil vsaj desetkrat. Tako izhaja iz 200 strani zapisov tajne službe, ki jih je v torek objavila pravna skupna Judicial Watch. Ta je dokumente pridobila s tožbo na podlagi zakona o dostopu do informacij. Tožba je bila potrebna, saj se vlada ni odzvala na domneve o ugrizih Bidnovega čistokrvnega ovčarja, ki mu ga je leta 2021 podaril brat James, poroča STA.

Tiskovna predstavnica Bele hiše Karine Jean-Pierre je vedenje predsednikovega psa skušala opravičiti: “Kot veste je kompleks Bele hiše enkraten, lahko pa tudi zelo stresen. To je nekaj, kar, v to sem prepričana, lahko razumete vsi. Stresno je za vse nas, tako da si lahko predstavljate, kako je za družinskega psa.”

Agresivni Major je moral oditi
Sicer pa Commander ni prvi agresivni pes, ki ga je ameriški predsednik pripeljal v Belo hišo. Še pred Commanderjem se je po kompleksu sprehajal Major, ki je prav tako grizel in je zato moral oditi k prijateljem v Delaware.

Bidnov pes Commander (Vir: AFP)

Tiskovna predstavnica Bidnove soproge Elizabeth Alexander je prav tako povedala, da je kompleks Bele hiše stresen in da družina Biden išče načine, kako bi situacijo izboljšali.

Ima pa ameriški predsednik tudi mačko. Informacij, da bi se tudi ta obnašala agresivno, zaenkrat ni zaznati.

Ž.K.