fbpx

[Video] Blamaža iz BiH: Premier Fadil Novalić po fiasku z masko obračunal s televizijo

Foto: printscreen

Premier Bosne in Hercegovine Fadil Novalić je potreboval pomoč, da si je nadel zaščitno masko. Kot lahko vidite v priloženem posnetku, je to poskušal večkrat, vendar mu nikakor ni uspelo, zaradi česar se mu danes posmehuje tako rekoč celoten Balkan. 

Premier BIH Fadil Novalić si je na tiskovni konferenci, na kateri je nagovoril državljane BiH zaradi epidemije koronavirusa, naredil blamažo tako rekoč pred celotnim Balkanom, saj si ni znal nadeti zaščitne maske. Novalić je sicer sklical novinarsko konferenco, da bi narod pomiril in pokazal, kako naj se samozaščitijo. A kako bo zaščitil narod, če niti sebe ne zna, se danes sprašujejo mnogi, ki so videli posnetek. Direktor bolnišnice v Mostarju je po tem celo izjavil, tako poroča Bljesak.info, da je to še ena podoba v svetu, za katero številni ne bi verjeli, da je resnična in da se tako obnašajo ljudje, ki vodijo del države.

Novaliću ni uspelo niti, ko mu je pomagal eden izmed kolegov. Po objavi pa se je odzval Urad premierja FBiH Novalića, ki je obsodil neprofesionalno potezo TV SA, ki je Novalićevo burko tudi prenašala. V Uradu so prepričani, da je omenjena televizija zlorabila posnetek premierja Novalića, saj naj bi si blamažo z zaščitno masko naredil prej, preden naj bi se konferenca za medije sploh uradno začela. “TV SA je javna radiotelevizija in bi se morala v tem času držati vsaj minimalnih profesionalnih kodeksov. Bojimo se, da se ne zavedate, v kakšnih razmerah so državljani naše države,” so v sporočilu za javnost obračunali s televizijo s političnega vrha, še razkriva Bljesak.info.

Maska namesto metuljčka?
Sporno pa ni le to, da si ni znal nadeti maske, temveč tudi dejstvo, da jo je nosil kot okras. Torej, namesto metuljčka si okrog vratu zapnite masko. Seveda se s tem ne boste nikakor zaščitili, saj je pravilna uporaba maske pomembna prav toliko kot maska sama, na kar opozarja tudi Vlada Republike Slovenije. Da ne boste kot bosanski politik, dobro poglejte navodila slovenske Vlade, kako se pravilno namesti in odstrani zaščito masko:

Vir: twitter profil Vlade Republike Slovenije

Kako pravilno rokovati z masko, pa je na Twitterju razkrila tudi zdravnica Alenka Forte, ki opozarja: “Kirurško masko namestimo z umitimi/razkuženimi rokami. Primemo le gumici ali trakce in namestimo za ušesi/zavežemo. Čvrsto stisnemo na nosnem korenu. NE DOTIKAMO VEČ! ČE MORAMO ZARADI BRISANJA NOSU, UMIJEMO/RAZKUŽIMO ROKE in se dotikamo samo gumice za ušesi.”

Marjanca Scheicher