fbpx

[Video] Candace Owens v sporu z “reperko” Cardi B: “Joe Biden verjame, da smo črnci neumni!”

Candace Owens je ena redkih političnih aktivistk v ZDA, ki zavrača mit o krivdi belega človeka, zato je deležna javnih žaljivk in anonimnih groženj s smrtjo. (Foto: epa)

Candace Owens, priljubljena ameriška “konzervativna” komentatorka, in Cardi B, slavna reperka, sta se zapletli v spor, potem ko je Owensova objavila kratek izsek iz svojega intervjuja z Benom Shapirom, v katerem je bila izjemno kritična do Joe Bidna, ker je pristal na intervju s Cardi B za Elle, s čimer je po njeno pokazal, kaj si zares misli o črncih: da so neumni in da jim je potrebno metati plehke piškotke v obliki prilizovanja reperskim zvezdam, čeprav so le te neizobražene in neumne. Cardi B se je odzvala, precej tipično, z različico “Uncle Tom” ad hominema, češ, kaj se oglašaš, Candace, “si lutka belcev”.

Candace Owens je pri svojih 31 letih zdaj že nekaj let etablirana zvezda dominantnega branda ameriškega konzervatizma, ki so jo pod svoje okrilje vzeli vsi veliki igralci, vključno s slavnim Dennisom Pragerjem. Pred dnevi se je zapletla v spor s slavno reperko Cardi B, ki jo je užalilo, ker je Owensova dejala, da Joe Biden verjame, da so črnci neumni, to pa zato, ker se je pogovarjal s Cardi B. Ob tem je  zagovarjala svojega sogovornika, Bena Shapira, ki so ga pred dnevi napadli zaradi trditev, da njena glasba in platforma škodujeta črnski kulturi in vrednotam.

Candace Owens je bila ena prvih in je danes ena glavnih agentov v zadnjem času vedno bolj uspešnih pri “kraji” črnskih glasov demokratom, čemur se prozaično rado reče, da se “črnce ugrablja iz plantaže demokratov”. Je izjemno artikulirana, motivirana, argumentirana in kot takšna redna tarča kritik retorike demokratov, ki jo zato imenujejo “strica Toma” (žaljivka za črnske izdajalce, ki se prilizujejo belcem). Njena kritika je, da s tem demokrati kažejo, da črncev ne dojemajo kot artikuliranih, argumentiranih, racionalnih ljudi in da kadar naletijo na take črnce, ne morejo verjeti, ker črnce enačijo z iracionalnostjo, prostaškostjo in kot populacijo, ki ne more uspeti drugače kot skozi šport in rap.

Candace Owens (Foto: epa)

Cardi B je seveda nasprotje Candace in je simbol vsega tistega, proti čemur se Owensova bori. Cardi B je sicer izjemno popularna in spor z nekom tako popularnim Owensovi ne more škoditi, obenem pa lahko koristi v smislu, da pridobi še nekaj črnskih glasov za republikance in predsednika Donalda Trumpa. Slavna reperka se seveda ne more primerjati z Owensovo po artikuliranosti in če ne pristajate na tezo, da je poštirkani, artikulirani črnec lahko le belski hlapec, potem se težko otresete vtisa, da demokrati črnce obravnavajo natančno tako kot to trdi Owensova, pri čemer Biden nikakor ni prvi.

Cardi B (Foto: epa)

Spomnimo se sramotnega vedenja Hillary Clinton, ko je v intervjuju, namenjenem predvsem črnski publiki, na vprašanje, kaj vedno nosi s seboj, odvrnila, da “vročo omako” (črnci naj bi zelo radi jedli perutničke in rebrca in jih namakali v vročo omako), ko pa so jo opozorili, da bodo padali očitki, da se s tem primitivno prilizuje črncem, je odvrnila z vprašanjem “Pa deluje?”

Za konec si še poglejmo izsek intervjuja Candace Owens z Benom Shapirom in odziv Cardi B:

In še odziv Candace Owens na Instagramu:

Aleš Ernecl