fbpx

[Video] Čez vikend ponovno nasilje Antifa v ZDA: Osrednji mediji prezrli napad na novinarko!

Foto: Socialna omrežja

Potem, ko so podporniki ameriškega predsednika Donalda Trumpa v sredo, 6. januarja 2021 po shodu na katerem se je zbralo najmanj 30 tisoč ljudi vpadli v Kapitol in nagnali strah v kosti kongresnikom, ki so bili prepričani, da lahko mirno zanemarijo voljo ljudstva, so preko vikenda približek mišic razkazovali pripadniki BLM in Antifa. A kar niso mogli doseči s številčnostjo, so dohiteli z opremljenostjo in nasiljem, ki pa so ga osrednji mediji namerno prezrli.

V soboto, 9. januarja 2021 je policija v San Diegu morala posredovati v spopad med podprniki ameriškega predsednika Donalda Trumpa na eni strani in pripadniki Antifa ter BLM na drugi. Po tem, ko je prišlo do fizičnega obračuna med dvema skupinama, so lokalne oblasti protest označile za nezakonit in pozvale udeležence naj se razidejo.

CBS8 poroča, da sonekateri izmed protestnikov po trditvah očividcev bili oboroženi s kiji. Kdo točno je bil oborožen v spopadu med Antifa in podporniki predsednika Trumpa iz izjave, ki so jo citirali ni možno razbrati. “Nekateri od njih so imeli kije. Ne vem zakaj jim je policija toliko dovolila, a zdi se, da se je obneslo,” je povedal eden od kolesarjev, ki so bili priča soočenju dveh skupin.

Protesta dveh skupin, ki sta se pričela okoli 13. ure, sta se po spopadih zaključila še pred 16.00. Razlog temu je iskati tudi v presenetljivo odločni izjavi policije, ki za razliko od številni drugih mest, kjer vladajo demokrati ni bila pripravljena pogledati skozi prste Antifa in dopustiti nadaljevanje nasilja in potencialnega uničevanja.

Policija je zagrozila, da bodo protestniki, ki ne bodo spoštovali ukaza o razpršitvi aretirani in morali pred sodnika. Ravno tako pa tvegajo, da bodo na njih uporabljena represivna sredstva v obliki solzivca in ostalih “manj smrtonosnih načinov uporabe sile.” 

Antifa v New Yorku napadla novinarko
Svoje komplekse so pripadniki Antife naprej zdravili v nedeljo, 10. januarja 2021 v New Yorku. Večja skupina naj bi po poročanju Breitbarta marširala po ulicah Manhattna oblečena v protiizgredno opremo in opremljena s ščiti.

“Čigave je*ene ulice? Naše je*ene ulice” so skandirali vodje Antifajevega pohoda po Times Squareu. Pohod pa seveda ni minil mirno. Pripadniki Antifa so fizično napadli neodvisno novinarko Taro Szczepanski. Razlog za napad, njena podpora predsedniku Trumpu. Vanjo so metali jajca, jo udarili z dežnikom, pljuvali, udarili z rolko, množica levičarskih nasilnežev pa je vpila naj ji nihče ne pomaga, ker je za Trumpa. “Ona je je*eni naci,” so kričali pripadniki Antifa.

Ko se je Szczepanska zatekla na pomoč k policiji so ji naročili naj se drži dva metra stran od njih in mirno opazovali kako so jo pripadniki Antifa še naprej napadali.

Med pripadniki Antifa je bilo moč videti tudi zamaskiranega v prašičjo masko in oblečenega v policijsko uniformo. A to policiste očitno ne gane. Po vsem kar so policisti izkusili v newyorških Antifa in BLM izgredih v zadnjem letu, so očitno pripravljeni priznati poraz in pustiti skrajnim levičarjem da še naprej širijo teror po ulicah.

Ivan Šokić