[Video] Še verjamete, da je požar povzročila iskra?

Foto: epa

Petrolej kocka za vžiganje kaminov, aparat za varjenje, bencin in celo plinski gorilnik niso mogli tako vneti star hrastov tram, da bi se ta vžgal do te mere, da bi prišlo do ognja, ki bi požgal celoten kos lesa. V vseh primerih je izvor ognja zaradi starosti in trpežnosti lesa hitro ugasnil, zatorej je moralo pri požigu notredamske cerkve priti do močnega vira ognja, kar pa dodatno postavlja na laž uradne teorije o nesreči, ki jo je povzročila iskra.

Oblasti in mediji ponavljajo uradno definicijo o vzroku požara v pariški cerkvi Notre-Dame – da je šlo za nesrečo vžiga zaradi kratkega stika napeljave.

Ker mnogi v to teorijo ne verjamemo že iz preprostega fizikalnega vzroka, saj iskra pri kratkem stiku ne povzroči dovolj energije za vžig starih hrastovih tramov, so na Twitterju objavili posnetke trpežnosti tega lesa, iz katerega je bilo izdelano ostrešje notredamske katedrale, katero je pogorelo iz ponedeljska na torek v Parizu.

Na preizkusu so na hrastov tram položili petrolej kocko za vžiganje kaminov, uporabili aparat za varjenje – ki ima sicer močnejšo iskro kot pri kratkem stiku, bencin in celo plinski gorilnik, vendar kljub vsemu niso mogli tako vneti star hrastov tram, da bi se ta vžgal do te mere, da bi prišlo do ognja, ki bi požgal celoten kos lesa. V vseh primerih je izvor ognja zaradi starosti in trpežnosti lesa hitro ugasnil, zatorej je moralo pri požigu notredamske cerkve priti do močnega vira ognja, kar pa dodatno postavlja na laž uradne teorije o nesreči, ki jo je povzročila iskra.

Za požig tako mogočne in masivne strukture, kot je bilo ostrešje katedrale, je torej moral nekdo podtakniti izjemno močno in nevarno sredstvo, ki bi gorelo dlje časa. V preteklih dnevih smo že poročali, da so kamere ujele človeka, ki je hodil po strehi, videlo se je tudi prižiganje ognja.

Francija nima tako velikih dreves, kot so rasla v času gradnje
V požaru notredamske cerkve sta uničeni dve tretjini strehe, leseno ogrodje, ki so ga imenovali kar “gozd” pa je v dolžino merilo neverjetnih sto metrov. Za obnovo tega pomembnega kulturnega in verskega spomenika so različni donatorji sicer že zbrali skoraj milijardo evrov donacij, toda če bi želeli streho obnoviti v izvirni obliki, to dandanes ne bi bilo več mogoče, saj Francija preprosto nima več tako visokih dreves, kot so rasla v času gradnje strehe.

Med leti 1160 in 1170 je za potrebe strešnega okvirja padlo okoli 1300 hrastovih dreves, ki so bila v času poseka stara med 300 in 400 leti, posledično pa so bila izjemno visoka. Težava se pojavi, ker Francija v tem trenutku na svojem ozemlju sploh nima tako starih dreves, ki bi po višini lahko nadomestila prejšnje. Vprašanje, če jih sploh ima celotna Evropa, zato se mnogi nagibajo, da bi za obnovo strehe uporabili jeklene tramove.

C. Š.

 • bubamara

  Bodo pa posekali kakšen hrast v svojih bivših kolonijah. Ni panike. Kozejebci že čakajo s kanticam.

 • Van Der Waals

  LEVIČARJI SO BILI IN VEDNO BODO LAŽNIVCI!!!!

  • KAPIBARA

   Pa musliči tudi: Ketman oziroma takija pomenita pravico muslimana, da kršita vse verske propovedi.
   Kuran
   pravi, da bo Alah cenil vsakega muslimana po srcu in ne po tem, kar ima
   na jeziku. Ta razmišljanje daje legitimno pravico muslimanu, da lahko
   laže, se lažno zliva z okolico, da skriva svojha verska čustva … ko se
   počuti ogroženega zaradi svojega verovanja. Musliman, ko se počuti v
   nevarnosti, lahko zanika svojo vero in prevzame vero svojega sovražnika.
   Musliman takijo ne razume kot laganje, razumejo kot samozaščito. Vsak musliman sam po svoji presoji uporablja takijo.

 • JANEZ GUS

  Jaz sem muslimansko-komunističnim plačencem že prvo uro po požaru dopovedoval,da je to delo ALAHA oz. muslimansko komunističnih izrodkov.

 • Rožle

  Če ne bomo mi njih, .. bodo pa oni nas ..
  Žal je to dejstvo ..

  • zokispoki

   Itaq, da se ne upajo niti povedati resnice…

  • dob

   Ne. Mi smo dolžni zjebat te, ki so nam jih pripeljali za vrat! To bi morali narediti že zdavnaj in brez migrantov. Potem jih niti ne bi bilo tukaj.

   • JANEZ GUS

    Mi imamo 2x na leto čistilno akcijo,da očistimo Slovenijo,da jo lahko Fajonka zopet poserje.

 • opazovalec

  Pa kaj slovesnki nacionalisti sploh poznate materin jezik, da napišete železni trami.

  Po definiciji v Slovarju slovenskega jezika inštituta fran ramovš je tram :
  trám -a tudi -ú m, mn. tramôvi tudi trámi (ȃ) štirikotno obtesano ali obžagano deblo, zlasti v gradbenih konstrukcijah: tesati tramove; podpreti s tramom; črviv tram; dolg tram; smrekovi tramovi / nosilni, oporni, prečni, strešni, stropni tram / strop iz tramov lesen strop z vidnimi nosilnimi tramovi

  In tudi množina ni železni trami, temveč tramovi, https://fran.si/iskanje?View=1&Query=tram+sskj. No ena neposvečena spletna stran, blog https://www.leemeta.si/blog/slovnica/10-samostalnikov-ki-povzrocajo-tezave-pri-sklanjanju-2-del to dopušča.

  • xtc

   Sploh nepomembno predrabljanje-boli vas levake,ko vas razgaljajo.

  • JANEZ GUS

   Prav vse eno je,ali se napiše,da ga je rdečuh pobil s krampom ali z krampom.Važno je da ga je pobil zato,ker se ni strinjal z njegovo lopovsko-zločinsko ideologijo.Vsi normalni to razumemo.

  • tohuvabohu

   Butl. Najprej napišeš tramôvi tudi trámi, potem pa temu oporekaš, čudak.

  • Franc Šink

   Danes ni na urniku slovenski jezik ampak teroristični napadi.

   • opazovalec

    Čuj Franček, prvič slišim, da je danes na tapeti kakšen teroristični napad. Jaz sem se spotaknil ob železne trame. Sam jih namreč ne poznam, pa tudi nobe gradbenik še ni slišal za železne tra. Glede oblike trami/tramovi so pa različna mnenja, včasih so vedno pisali tramovi, po novem se menda dopušča tudi trami, je pa ušesu tuje, čeprav sem Štajerc. Še enkrat, tram je obtesano deblo, železo ali bolje jeklo se pa uporablja v raznih (valjanih) profilih ali ceveh. Bi človek od novinarja, ki i produkt FDV pričakoval poznavanje jezika!

    • Franc Šink

     Ah važno je da se lahko sporazumemo.

     • opazovalec

      franc, nedvomno sva na različnih političnih polih, toda važno je medsebojno razumevanje.

     • freedomfighter

      Za medsebojno razumevanje potrebujes ljudi ki znajo debatirati in so odprti za nove ideje…debata s prepricanimi nima smisla ker so gluhi za razlicna.mnenja

    • pesjanar

     Če bi pazil kje hodiš se ne bi spotaknil,sicer pa je vse eno hrastov ali železni škoda je storjena o tem teče beseda,pa ne samo škoda grožnja je tista nad katero se mora ves krščanski svet zamisliti priložnosti za lektorianje bo še dovolj morda bo beseda tudi o smrekovih li kot alternativa alu tramih.

 • xtc

  Vsak ,ki se malce spozna na take obnove ve,da je tak požar, in to dveh mestih brez močno vnetljive in močnega vira ognja ni možno podtakniti,zadeva je možna z večjo količino vnetlljive snovi ali s pomočjo fosforja.

  • opazovalec

   Si ti že kdaj slišal za samovžig (lesnega)prahu? Gorljive snovi v obliki prahu so nevarna stvar, celo eksplozivna, recimo v premogovnikih niso tako redke ekplozije prahu. Sicer pa povprašaj kakšenga tišlerja o nevarnosti lesnega prahu…. Poleg tega strešno konstrukcijo niso sestavljali samo debeli tramovi, ti so se vžgali šele v končni fazi….

   • xtc

    Tebi se je zamoužgalo v blavi butl,saj še odrov niso do konca postavili,kaj šele da bi delali,tebi se res užiga od komunizma po glavi butl.

    • opazovalec

     Meni se je mogoče res zamoužgalo (le kaj to pomeni?), tebi je pa že pogorelo vse kar naj bi bilo v glavi!

     • xtc

      glej levi bebo poizkušaš s teorijo Luisitanije-bedno.
      Luisitanijo je pogubil zadetek torpeda v prazne premogove zalogovnike premogoveha praha,ki je eksploziven,bebček zahojen pozabljaš ,da sta dva torpeta tehtala eno tono eksploziva no torej bebček kdo je bližje realnosti jaz ali ti?

     • opazovalec

      Bebček, ne se smešit. Premogov prah je nevarna zadeva, in ne mi omenjat Lusitanie, jaz govorim recimo o premogovnikih. Da ti pomagam, najhujša premogovniška nesreča v premogovnikih zaradai eksplozije prahu v premogovnikuv Franciji, https://en.wikipedia.org/wiki/Courri%C3%A8res_mine_disaster je terjala, ne boš verjel bebček, življenja1.099 rudarjev. In iz takih nevarnosti se teslo norčuješ!

   • ALERON

    Mona, mi se pogovarjamo o siru ti pa govoriš o marmeladi. !!!

 • Slovenec

  Bil je pozig in za motiv se tudi ve.

  • zokispoki

   Muslijagate !

 • Aleš Likar

  In kaj se zgodi s hrastovim tramom, če je večkrat prebarvan?
  Ker stare barve menda NE gorijo?
  Majčkeno strokovnosti ne bi škodilo…

  • Franc Šink

   Nikoli ni bil pobarvan.

  • garfi

   celotna cerkev je pobarvana z jub barvami

 • tohuvabohu

  Nazadnje bodo za požar okrivili čebele, ki so rojile pod streho. Najbrž so bile egiptovske čebele pasme muha-med.

  • Steiermark

   ++++++++++++++++++++++++++++++

 • Minovak

  Pri podiranju stare hiše, cca 300 let, sem naletel na stara, hrastova, polomljena vrata, ki so bila samo za v peč…še kamen bi bolj gorel, tako, da je požig islamistov 101 %! Oblasti se bojijo priznati, da ne bi sledila “noč dolgih nožev”, kar pa bi močno zredčilo muslimansko populacijo v Franciji.

 • garfi

  omenjajo sumljiv način gorenja
  podobeno kot so false flag požari v ameriki narejeni z energijskim orožjem
  vse to so NWO gLobaListične agende tudi s pomočjo OZN in RKC
  https://www.youtube.com/results?search_query=california+fires+energy+weapons

 • Antonius

  Kaj bodo ugibali, preizkušali in se spraševali?! Skoraj tisočletni hrast je s pospeškom gorel, ker je tako alah zahteval, Macron in francoska policija so ga pa v njegovi zahtevi podprli.
  Pa naj bo tako, kot se obnašata francoska vlada in policija. Jeb=š neko cerkev sredi zgodovinskega Pariza pa, če tudi je tisočletna. Dokler razvajeno ljudstvo spi, ga nima smisla vznemirjati z novoletnimi razgrajanji, požari, posilstvi, morijo in šerijatarji.
  Prag krščanskega potrpljenje je tisto, kar je zanimivo tudi pri Francozih. Trenutno v Evropi takoj popizdijo samo šerijatarji.

  • Frank Novak

   Europa potrebuje novega Josipa Broza.
   ON BI NAREDIL RED CEZ NOC: MUSLIJE VSE DEPORTIRAL, ONE KI JIH VABIJO PA POSLAL NA GOLI OTOK NA VECERNO SOLO.
   Pa mirna Bosna.
   Dokler nimamo novega Tita bomo pac volili Salvinija, Orbana in Trumpa!!!

   • Ava

    Ja pa kakšen Tito neki??! Potem bomo pa res 200 let za leseno žlico. No sej to smo že sedaj.
    – Valter, a ste to vi? Potem razumem vaše blodnje.

    • Frank Novak

     Valter to sem jaz.
     Nisem pa nihce drug, kdo je fugliv tonek ali Steiermark ne vem.
     VECNA SLAVA JOSIPU BROZU, NAJVECJEMU SINU NASIH NARODOV IN NARODNOSTI.
     MI SMO TITOVI – TITO JE NAS.
     TUDI PO TITU – TOVARIS TITOSLAV.

     • Steiermark

      Si pa res 100 % kreten, kdo pa misliš, da je lahko večji kreten od tebe, da bi te , celo, z mano zamenjal! Drži si svojega smrdljivega pedofilskega pederajzla in množičega morilca tita ter si ga zatlači v svoj vsrani anus! Meni se takšne podgane gnusijo!

   • Antonius

    Lažnivec, speljite se v vaš pravljični Brickell in nehajte težiti z neumnostmi.
    Razkrinkal sem vas! Najprej kot lažnivca, sedaj nam pa po, svoji volji dopovedujete, da ste tudi butel.
    Včeraj ste se dvakrat razkrinkali, kaj moramo z vami vred narediti, da se znebimo šerijatarjev. Zakaj bi se vi z nami in med nami trudili s preganjanjem šerijatarjev, če pa non stop že od leta 1977 živite v Ameriki?
    Frank Novak, alias Valter Brani Slav in pod katerimi nicki se še skrivate, vi ste en ceneni lažnivec, ki izkorišča Google, da bi bil s svojim laganjem bolj prepričljiv.
    —————————
    Antonius Frank Novak 18 hours ago
    Tudi vaš IQ ne more biti pretirano zmatran pod bremenom povprečne številke. Dopovedujete nam, da živite v Brickellu v Miamiu in nam hkrati v prvi osebi množine priporočate, koga naj uvozimo in koga izženemo. A vam je zopet Š v drugačni obliki, mimo kontrole pobegnil iz glave?
    Piquet Realty je verjetna hiša v kateri z milijoni pod vzglavjem domujete. Bazen na vrhu šest nadstropnice je solidnih dimenzij, Atlantik je pa najbrž tudi viden kar iz bazena.
    Kaj vse nam danes Google Eatrh Pro omogoča videti in odsanjati.

    • Frank Novak

     …”Zakaj bi se vi z nami in med nami trudili s preganjanjem šerijatarjev, če pa non stop že od leta 1977 živite v Ameriki?”…
     ZATO KER JE BOJEVITI ISLAM PROBLEM CELOTNEGA ZAHODNEGA SVETA. ZAHODNI SVET SE JE ZARADI BREZDELJA POLENIL IN POMEHKUZIL, EU MNOGO BOLJ KOT ZDA.
     V ZDA nimamo sociale, zato pri nas v ZDA lenobe tezje prezivijo. Levicarjev in humanisticnih “izobrazencev” je verjetno 10 krat manj kot v SLO. Pri nas, v ZDA, diplomanti FDVja pomivajo kroznike, pri Vas, v SLO, pa vodijo drzavo.
     MI SMO KOT ODGOVOR NA ISLAMIZACIJO IZVOLILI TRUMPA, VI PA KOMIKA KI JE V SREDNJI LESARSKI IMEL VEC POPRAVCEV KOT PREDMETOV.
     MI V ZDA SMO SE ODLOCILI ZA BOJ, VI PA STE KOT NOJ ZARILI GLAVO V PESEK IN DOVOLITE DA VAM ZAJEDALCI KOT FAJON, MESEC, KORDIS IN NJIM PODOBNI PRODAJAJO DRZAVO….

     ZATO SE OGLASAM.
     TUDI TRUMP BI LAHKO UZIVAL V BREZDELJU, LEPI ZENI IN CETICI PRILEZNIC, PA SE JE LOTIL NAJTEZJEGA POSLA NA SVETU KJER V 1 LETU ZASLUZI TOLIKO KOT JAZ V ENEM MESECU. ZATO DA BI NAREDIL TISTO KAR JE PRAV A NI UDOBNO, SE JE SPRAVIL V PREDSEDNISKO TEKMNO IN ZMAGAL.

     Pustite tu naslov, Vam posljem vsak mesec eno kartolino iz Floride. Sicer pa, niste se opazili da se ne oklepam negativizmov. Negativno misljenje (krivi so drugi) je misljenje vecine Slovencev. V ZDA pa razmisljamo pozitivno…
     https://youtu.be/yaZNNMumloQ

     • Antonius

      Saj imate naslov Nove, na *kartoline* pa pripišite, da je za Antoniusa.
      Bom v uredništvu uredil, da me pokličejo, ko pridejo vaše *kartoline*.
      Pa na vaš naslov ne pozabite, da se vam bom revanžiral s kakšno *kartolino* iz Slovenije

     • Frank Novak

      Na Novi Vas ne poznajo.

     • Antonius

      Zadostuje, da jaz poznam člane uredništva.
      Izogibate se! Lahko je lagati, dokler je v igri zgolj nakladanje.
      Najbolj odgovorna poznam toliko, da bi z vašimi *kartolinami* ne imel nobenega problema.
      Takolele. Od vseh vaših resnic vam je na koncu ostala samo bedna laž.

     • Frank Novak

      Na koga v NOVI naj naslovim kartoline?
      Kdo je ta ki vas pozna?

     • Antonius

      Osebni podatki vas zanimajo.
      Na kakšnem mojih starejših komentarjev mi pustite vaš naslov v Miamiju, pa vam bom jaz poslal kartolino na katero mi boste lahko odgovorili.
      Naj vas opozorim, da potem vaš naslov izbrišite, ker ga bom dobil itak na mailu.
      Sicer pa, dovolj imam tega dopisovanja. Kako boste ravnali bom itak izvedel na svojem mailu.

     • Frank Novak

      Ne rabim Vasih osebnih podatkov, samo ime cloveka iz Nove ki ve kdo je Antonius. Na njega bom naslovil kartolino. Npr:
      Antonius c/o XY
      TOREJ IME osebe XY.
      Vi ste tisti ki pravi da jaz nisem v ZDA. Jaz Vam popolnoma verjamem da ste v SLO, to pa zato ker razmisljate kot tipicen prebivalec doline Sentflorjanske.

     • lokec

      Frranci pozdravi Dončiča

     • Frank Novak

      Mislite Dragica?

     • Observer

      Torej, če vas prav razumem, niste več za komunizem, ker veste, da komunizem kjerkoli se zaseje povzroči bedo in propad? No vsaj nekaj…

      400.000 $ na mesec zaslužite? Kaj vam bo toliko denarja? Če govorite resnico seveda in niste kakšen nakladač tipa Foglof tunek, itd.

     • Frank Novak

      Komunizem je povsod pustil za seboj razdejanje. Ker pa moja kri izvira is druzine Kardelj Macek ne cutim do komunistov sovrastva.
      Ce zelite vedeti kaksen odnos imam do komunizma preberite knjigo 20 pisem prijatelju izpod peresa Stalinove hcerke Svetlane Alelujeve. V tej knjigi Svetlana navede vse grehe svojega oceta ki ga kljub vsem ljubi, saj je njen oce…

      Res je, zasluzil sem ogromno, saj sem delal v financni industriji ZDA kjer so taki zasluzki nekaj vsakdanjega.

     • Observer

      Svetlana je bila bolana v glavo. Njen oče je pomoril na desetine milijonov lastnega Ruskega naroda, da ne omenjam Ukrajincev (golodomor), itd. In da je kljub tem Svetlana še vedno ljubila svojega očeta je naravnost bolano. Saj to ni nek mali greh kot neka majhna laž recimo, ampak velik greh, umor desetine milijonov ljudi, za katerega se bo Stalin večno cvrl v peklu.

      Se pa spomnim, da je Svetlana nekje zapisala, da je njen oče Stalin na smrtni postelji, še z zadnjimi močmi se dvignil in s pestjo požugal proti nebu, preden je izdihnil. Svetlana je to razumela, da je žugal proti Bogu, ker komunistična revolucija je v resnici Satanistična revolucija. Zato pa komunizem povsod pusti razdejanje, saj komunisti enostavno niso sposobni voditi države, ker Božjih zapovedi nočejo ubogati in tako se takšna država nazadnje potopi v greznici lastne korupcije. Bog se je seveda temu samo smejal. Nek mali človeček na zemlji, ki je mislil, da bo nekaj časa bog na zemlji, je tako kot vsi smrtniki moral umreti in za svoja dejanja bo plačeval večno v mukah peklenskega jezera.

     • Frank Novak

      Vendar posmrtnega zivljenja ni.
      Ko cloveku zgnijejo mozgani umre tudi njegova dusa.
      Ni ne nebes ne pekla. Po smrti gremo tja kjer smo bili pred smrtjo. Vse drugo je fantazija.

     • Steiermark

      Vam komunistom so možgani , še tisto malo, ki ste jih prejeli ob rojstvu (kokošji) že zdavnaj zgnili, takko kot titu in ostalim rdečim satanističnim zverem, pa še kljub temu krevsate po naši Božji zemlji…..Duša pa nikoli ne umre, tepec!

     • Observer

      Kar se pa vaših zaslužkov tiče, tako kot mnogi bogataši leta 1929 ob takratni veliki krizi (The great depression), ki so izgubili vse čez noč, boste tudi vi verjetno izgubili vse v ekonomskem kolapsu proti kateremu bo velika depresija 1929 izgledala kot piknik. In to bo lahko že letos ali pa naslednje leto, glede na to, da se je donosna krivulja v ZDA obrnila (znak bližnjega ekonomskega kolapsa). Kakor pridobljeno, tako izgubljeno.

      Ko se staramo in se naše življenje izteka in se zavedamo, da ne bomo živeli večno, je edino kar je važno, tole:

      Matej 6
      19 »Ne nabirajte si zakladov na zemlji, kjer uničujeta molj in rja in kjer tatovi vlamljajo in kradejo;
      20 nabirajte pa si zaklade v nebesih, kjer jih ne uničujeta ne molj ne rja in kjer tatovi ne vlamljajo in ne kradejo.
      21 Kjer je namreč tvoj zaklad, tam bo tudi tvoje srce.«

     • Frank Novak

      90% imam v varnih nalozbah: US Treasuries, vecinoma TIPS.
      Strinjam se z Vami, balon je napihnjen, CAPE danes je isti kot 1929, vendar manjsi kot 2001.
      Pa se to, cetudi si kupil delnice Sept 1929 se je njih cena cez 10 let zopet povecala.

     • Observer

      Ni moja stvar, ampak vseeno sem radoveden, ker ste bogataš… kaj počnete s tem denarjem? Ga vlagate v kaj otipljivega ali samo sedite na njem? Uf, če bi ga jaz imel bi najprej postavil en lep velik sadovnjak… Verjetno imate kakšno dobro jahto tam na Floridi in se z Dragićem vozita naokoli haha. Mimogrede, je veliko Slovencev na Floridi?

      Kar se pa tiče US Treasuries, TIPS in tako dalje pa se ne spoznam tako dobro, samo bežno. Vem pa, da so ZDA kar se dolga in vsega ostalega tiče v hudih škripcih. Donosna krivulja se je obrnila (tudi v Kanadi in drugje), sedaj se menijo, da bi celo še en QE4 začeli, skratka, še bolj balon napihnili in povzročili še večjo hiper-inflacijo, ko bo balon počil. Sicer pa imajo tisti, ki so napravili ta problem tudi rešitev v katero bodo prisilili ljudi (čipiranje, digitalna valuta,…), da jo sprejmejo, ker enostavno ljudje ne bodo imeli izbire, ko bodo trgovinske police prazne. Tako da ni vse v denarju. Moraš imeti tudi zaloge hrane, itd. Oni Američani, ki se že leta pripravljajo na kolaps (preppers) so najbolj pametni. Kar se ZDA ekonomije tiče, spremljam amatersko za zanimivost, da sem na tekočem kaj se v resnici dogaja, takšne Ameriške kanale:

      https://www.youtube.com/channel/UCBLGQrOOfs5l7fay66B2-3Q/videos

   • pesjanar

    Nujno potrebujemo stanovo za takšne Novake ker so nevarni za državljane,bog ve kedaj se jim bo utrgalo in takrat bo prepozno zato namesto migrantskih centrov denar namenimo za objekte v katere bomo do smrtno zaprli takšne,Frank Novake.

    • Frank Novak

     Slovenija potrebuje trdo Romo, ne komika.
     NOVI BROZ BI BIL ZELO DOBRODOSEL.
     TUDI PO TITU – TITOSLAV
     https://youtu.be/yaZNNMumloQ

 • Felikss_AH

  MACRONOVA IZJAVA – Podana novinarjem znotraj Elysee Palace – da bo OBNOVIL NOTRE-DAME “V SKLADU Z NAŠO MODERNO RAZNOLIKO (MULTIKULTURALNO) “NACIJO””

  Tweet – France 24 English je bil hitro odstranjen –

  ‏ @FabianKeiser Apr 15
  France 24 English
  So #Macron pledged to rebuild #NotreDame immediately ‘in a way consistent with our modern diverse nation’.
  Tweet got promptly deleted – https://twitter.com/FabianKeiser/status/1117895250935255042

  Torej Macaronova “ALTERNATIVNA REŠITEV” za “manko” hrastovine bi lahko bila tudi Multikulturna kombinacija đamijske kupole na obstoječi katedrali… v skladu z njegovim poslanstvom in po volji papka Frankensteina. V tem primeru bi Qatar in SA lahko celo pokrili “finančno konstrukcijo obnove”. Že donirane milijone bi se tako dalo preusmeriti za “bolj pomembne” namene – nove moderne “begunske” sprejemne centre… nekaj pa v zasebne žepke izbranih. Ne pozabiti… Macaron je bil Rathschildov Bankir

  • pajot

   Macaronero gre zanesljivo po poti Marije Antoanete.

   • Felikss_AH

    Upam da bo oni tam gor uslišal tole tvojo pripombo… še bolje pa oni tam dol

   • šmentanamuha

    Obesit ga za jajca na cerkveni zvonik.

    • pajot

     saj jih nima.

   • Steiermark

    Močno upam!

  • freedomfighter

   In kaj je slabega ce je bil rothschildov bankir…spet neke antisemitske teorije zarote

   • Lewgd

    A si ti zmoten ali pa hudo moten smetit?

    • freedomfighter

     Ne samo ne vem kaj jeslabega pri.temu ce je nekdo bankir ene najvlipvnejsih druzinna svetu…bedakov taki ne zaposlijo ves

     • Lewgd

      Bedake zagotovo ne… zato pa so največji lopovi vseh časov. Bedak ni nevaren… nevarni so inteligentni kriminalci… če so pa še Židje… pol se pa ni čuditi da so vojne in sranja po svetu

 • Frank Novak

  Vsi pametni vendar vemo da sta katedralo zazgala zakonca Kucan.
  Milan je potegnil sibico, Stefica pa je ogenj okrepila s svojimi vnetljivimi prdeci.
  Potem sta se oba zanicljivo hehetala in vpila HUDIC HUDIC HUDIC…
  Nato je Stefica kuhala caj in se nesramno smejala!!!
  MAR TO NI ZADOSTEN DOKAZ???

  • garfi

   hvala za dokaze Bandit

   • Frank Novak

    Oranzni mucki lepo gorijo!!!

 • Iztok Pušnik

  Zaj pa dajte še gor videjo, kak se vže stara smrekova lata, kera drži cigle in je zabita na tram. Ko se vžge več lat fkup, tut hrastof tram kasira…

 • garfi

  omenjajo sumljiv način gorenja in bravo ognja
  https://www.youtube.com/results?search_query=notre+dame+energy+weapon

  podobno kot so false flag požari v ameriki narejeni z energijskim orožjem
  https://www.youtube.com/results?search_query=california+fires+energy+weapons

  WTC železna konstrukcija se spreminja v prah med padanjem
  https://www.youtube.com/results?search_query=wtc+dustification

  vse to so NWO gLobaListične agende tudi s pomočjo OZN in RKC
  https://www.youtube.com/results?search_query=nwo+agenda

  • freedomfighter

   Hahaha aaa ti si ta ki vrjame da se zelezo pri.visoki.temperaturi in velikim pritiskom ne more stopiti…a poznas tisti grafit who did it?

   • garfi
    • freedomfighter

     Hahaha who did it? Meni se pri enajstem septembru rusenje dvojckov ni zdelo prav nic nenavadno…zaleti se avijon s tonami goriva, zaradi vesoke temperature se jeklo in beton zacneta topiti, trenutek preden se porusita pa popustijo stebri zato zgleda kot eksplozija…a ves pod takim pritiskom zrak izpodrine in zgleda kot eksplozija…res ne vem kaj je tako tezko razlozlivega pri 11.septembru…stavba se porusi ravno tako kot je zasnovana…sama vase da ne pade na vse ostale zgradbe…to da se je zgradba sesedla sama.vase ni napaka.ampak design

     • garfi

      očitno si NWO STROKOVNJAK za rušenje
      pravi strokovnjaki te pa ne zanimajo, ker širiš NWO satanistično propagando
      tudi na tem Slovenskem portalu
      jaz sem strokovnjak za resnico in ti za laž

     • freedomfighter

      Ja 95procentov strokovnjakov se strinja z mano s tabo pa en majhen delcek…ce na internet napises globalno segrevanje tudi dobis 95procentov znanstvenikov ga ne zanika poten se pa vedno najde tistih 5 do 10 procentov ki vrjamejo v vse mozne teorije zarote…pri tebi sem ze ugotovil da si vedno med tistimi ki vrjamejo v teorije zarote ker najbrz ne vrjames v naklucja ceprav vse kar vidis okoli sebe obstaja zaradi nakljucij

     • garfi

      očitno si NWO STROKOVNJAK za rušenje
      pravi gradbeni strokovnjaki te pa ne zanimajo, ker širiš NWO satanistično propagando tudi na tem Slovenskem portalu
      jaz sem strokovnjak za resnico in ti za laž
      vsi smo enaki in isti kaneda
      NWO BANDA NISTE TEORIJA AMPAK ZAROTA IN TO 100%

     • freedomfighter

      Haha ti si sigurno obozevalec history chanel…tam pravijo da nwo agendo vodijo ljudje kuscarji preko vplivnih judov…jaz sem strokovnjak za resnico hahahah pa sem nasel se enega samooklicanega strokovnjaka…takih najdes ogromno na novi in pa fox news….hahah self proclaimed expert…take imam najraje…najbrz si tudi mnenja da je zemlja ploscata kaj ne in da je mit o okrogli zemlji nastal zato da nas nwo zamoti.s teorijami o vesolju…za razliko od tebe jaz pri razmisljanju ne uporabljam custev ampak logiko…ti pa si odlocen ze preden zacnes razmisljati

  • garfi

   podtikanje, nakladanje, posmehovanje, manipuliranje, skrivanje,
   zavajanje, ignoriranje in zaničevanje pravih strokovnjakov…
   to je logika in razmišljanje NWO Bandita “freedomfighter” spodaj

   • freedomfighter

    Kaj sedaj se ze sam s sabo pogovarjas…vazno da sem jaz bandit ker vrjamem v zakone fizike in kemije…vecina strokovnjakov se strinja z mano s tabo se strinja tam 5 do 10 procentov ljudi in pa procent stroke…priblizno tako kot pri teoriji o ploscati zemlji…ves koliko zmesanih znanstvenikov pise cele knjige o tem kako je zemlja ploscata…ti si ravno za med to stoko ne stroko…pa resno ne razumen zakaj brises lastne komentarje…a te je tako sram.lastnega razmisljanja

   • garfi

    podtikanje, nakladanje, posmehovanje, manipuliranje, skrivanje,
    zavajanje, ignoriranje in zaničevanje pravih strokovnjakov…
    to je logika in razmišljanje NWO Bandita “freedomfighter” spodaj

   • freedomfighter

    Spet se sam s sabo pogovarjas

 • Ava

  Jaz osebno ne podpiram nasilja nad nikomer. Ne glede na spol, raso, versko pripadnost. ker so ga moji stari starši v vojni doživel v najhujši obliki.
  Podpiram pa, da se vsem, ki ne spoštujejo zakonov, privat lastnine, sakralnih objektov…odvzamejo VSE socialne pomoči, izgon iz države ter plačilo vseh nastalih stroškov. Tako bi hitro naredili red.
  P.S. – Vsem voščim lepo veliko noč. :)

  • Rožle

   Se strinjam ..
   nasilje rodi nasilje … samo branimo se pa lahko vseeno ..
   … čisto dosti je bilo tega :
   Tistemu, ki te udari po enem licu, nastavi še drugo

 • Tratovc

  Vso muslimansko drhal bo treba s silo odstranit zakaj to še ne dojamejo,,?

 • Darth Vader

  zanimivo ne……ves denar na tem planetu ne more povzročiti, da bi v franciji raslo 1500 hrastov, ki so stari 300 – 400 let :) še en dokaz več, da se bogastva in vrednosti ne da natisnt na list papirja in ga poimenovat denar

 • Get Smart

  Drugi steber PEDRIZEM/LEZBIZEM je za KOMINTERN-OVCE oz. MURGL JUGO KOMUNJARE najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS: gospodar zazanamuje svojo lastnino – vse riti so v lasti gospodarjev in njihovi otroci so vzgajani v PONOSNO nastavljanje dupeta gazdi. Te kreature svoja dela vedno PODTIKAJO LJUDEM: ste že slišali »za hlapce (za SERBUSE) rojeni«? Ja, IVAN CANKAR je govoril o teh kaviarSERBUSNIH KREATURAH, ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI, biča željni in vajeni, hrbet upognjen, dupe za gazdu spremno … LEZBIZEM je sredstvo za poneumljanje deklic, ki kupijo LAŽNO PROPAGANDO o »grdih moških«, ki da zlorabljajo ženske, kar je znova le kominternistično PODTIKANJE skladno z njihovo agendo: »Deli in vladaj!«
  Samo te kaviaržidoKOMINTERNOVSKE parazitske kreature (krvosesi) in njihovi SERBUSNI WATCHDOGI (volkodlaki) zlorabljajo ženske in otroke. Delajo za svojo MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviarKOMUNISTIČNO INTERNACIONALO, za svoj »Nov svetovni red«, njihov tisočletja isti red, SUŽNJELASTNIŠTVO:
  1. PRVORAZREDNI pusići in TRANSIćI so gazde, odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=watchdogov in zasužnjenih ljudi,
  2. DRUGORAZREDNI pusići in TRANSIćI so SERBUSI (hlapci), watchdogići, psi čuvaji tekovina revolucije, »VOJAKI REVOLUCIJE«, kot jim pravi tovariš Milan KUćAN,
  3. TRETJERAZREDNI so ljudje, LJUDJE so SUŽNJI.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO, ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o »KULTURI ŽIVLJENJA«.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je »KULTURA SMRTI«.
   »Kultura smrti« je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA fašistično socialistično komunistična SUŽNJELASTNIŠKA agenda ZLOČINOV PROTI ČLOVEŠTVU: umor, uničevanja kultur, uničevanja narodov (etnocid, genocid), ropanje, kraja, LAŽ, blatenje ljudi – ČLOVEKU PODTIKAJO svoje ZLOČINE, »prodajanje magle«, pasjejebstvo (»vukojebine«), kamelojebstvo, pedrstvo, pedofilstvo … skratka PARAZITIRANJE na ljudeh, ustvarjanje »novega svetovnega reda« reda RAZREDOV, kar je le njihov stari red: SUŽNJELASTNIŠTVO.
   Njihove stare in nove sužnjelastniške strukture: (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavija turčija serbia rvackija bosnija …) oz. tu MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA
   (ŠARAC, Levica, SD, DeSUS, SABratušak, SMC idr. »novi obrazi«.
   Vsi »-izmi« so izdelki teh kreatur. Ko se človek-SUŽENJ končno upre enemu njihovemu načinu »tepihovanja« in »sfukovanja«, opranim ljudem preko PROPAGANDNEGA stroja ponudijo kao rešitev: SOCIALIZEM = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM oz. tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM, vsesplošno pa gospodarjev kaviaržidoKOMINTERNIZEM in (wathdogov–serbusov–hlapcev) MUSLIćKULTI SERBUSIZEM. In imajo še spremljevalne »-izme«: lezbizem, feminizem … ki so vsi le kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandizmi za pranje možganov.

   • Get Smart

    En od stebrov zločinske kaviaržidoKOMINTERNE oz. tu MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE je TRANSIćIZEM: svoje izrodke in kupljene otroke kastrirajo in VZGAJAJO v pedofiliji, v pedrofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in s hormoni nasprotnega spola. Ko te kreature odrastejo, so, kot si same pravijo in z DELI DOKAZUJEJO na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI. Sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ. Poznate PODTIKANJA o fovšiji (zavist – želja)? Fovšijo – zavist ločimo po NAČINU IZPOLNITVE želje:
    – USTVARJALNA fovšija – prirojena fovšija ljudi (Tina je bila fovš Mateji Svet, zato se je lotila treninga, poštenega dela in VZORNICO Matejo presegla);
    – UNIČEVALNA fovšija – prirojena in VZGAJANA fovšija KOMUNISTIČNIH kreatur – človeku so fovš vsega, zato človeka zakoljejo in si prisvojijo njegovo imetje.
    FEJK ženske – »MOŽAČE« (TRANSIćI – KASTRIRANI fantki) ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov, FEJK moški (TRANSIćIRANE deklice na testosteronu do konca svojih dni igrajo vloge »POŽENŠČENIH kao MOŠKIH« in to FEJK moško POŽENŠČENOST potem PODTIKAJO LJUDEM. Znani PONOSNI pedrizem/lezbizem je sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA. Tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI »modus operandi«.

 • milanček

  Zavedni Slovenci smo pred velikimi problemi, kot prvo moramo razčistiti-pospraviti kućanov F21, ki sistematično uničuje slovenski narod, drugi problem pa so muslimani, ki jih ravno ta komunajzarska golazen vlači v našo deželo, kobajagi, naj ima narod probleme z musliči, da mi umirjeno krademo! Slovenci, čas odločitve prihaja, da ali ne, gre za nas, za našo deželo in naše otroke , vnuke …!

 • lili pili

  Kaj pa grimsi pravi na vse to…

  • ZatonMesecnikov

   Tako kot so predniki slovenskih levičarjev kot zadnji v Europi nehali sežigati čarovnice, tako bodo do zadnjega verjeli, da je hrastov klocn vžgala iskrica od kratkega stika…

   • lili pili

    Se mokra drva zagori, seveda ce to znas… ti ocitno ne nisi bil tabornik ti si bil samo drkac kar si se danes..

    • ZatonMesecnikov

     Tabornik res nisem bil, skavti so bili pa prepovedani Lili. V tabornike ste šli zagriženi Brozovi pionirčki…

     • lili pili

      In se veliko naucili, tako da znam zaukuriti bukove in hrastove polene, vorasaj pri skavtih mogoce te se vzamejo, povej da si jajotov …..

     • ZatonMesecnikov

      Tudi jaz sem se jih naučil lili, moral sem. Saj drugorazredni nimamo udobja kurilnega olja in plina, tako kot prvorazredni.

      Vem pa, da se sama ne vžgejo. Sploh na strehi katedrale v vetru.

     • lili pili

      Ce udari strela pa se a ne…

     • ZatonMesecnikov

      800 let ni strela zanetila Notre Dama. Sedaj ob vseh strelovodih ji je pa končno uspelo.

     • lili pili

      Vse je enkrat prvic……

     • ZatonMesecnikov

      To je res. 800 let se mohamedanec ni sprehajal po strehi Notre Dame Lili…

     • lili pili

      Se je pa sigurno kak bosanec, ki je popravljL streho…

  • pesjanar

   Grimsi pravi da je lili pili zopet nastavil rit kakšnemu musliču.?.

   • JANEZ GUS

    Ne brani se niti štikinošcev.

   • lili pili

    Pss grimsi rad fafa in tudi pije veliko pa ne povej naprej…

 • totex39

  Vsi vemo kdo je pravi krivec, samo levičarski Francozi verjamejo podkupljeni vladi, ki ščiti “svojo” golazen, ki si jo je privlekla v Francijo in s tem dokazujejo, da se jih bojijo.

 • Janka Kranjka

  Povsem logično je že, da je požar bil podtaknjen. Glede na preteklo leto, v katerem so afro arabi v Franciji praktično vsak teden poškodovali, uničili ali zažgali vsaj eno katoliško stavbo… Bi se moral vsak, ki še vedno sanjari o samovžigu zaradi iskre, počutiti izredno zabito.

  • Perkele

   Sedaj ni več novih napadov, oz. kako to, da nas alternativne novice o njih ne obveščajo? Bi pričakoval več [ekskluzive] po evropskem 11.septembru.

   • ZatonMesecnikov

    “Sedaj ni več novih napadov”

    malo na Šri lanki Parlkeljc, malo v Europi….

    • Perkele

     Na cerkve v Franciji, zagotovo bi nam raziskovalno novinarstvo Nova24 postreglo s kakim presunljivim napadom v teh dneh.

 • Janez Pavel Kanc

  C. Š., pojma nimate o vzrokih začetnih požarov (brez namigovanja na nesrečo).

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Pri 24ur je še vedno kriv kratek stik na električni napeljavi (iskrca) .

  • ZatonMesecnikov

   Dva drata skupaj, pa se debel hrastov klocn vže….

   levičarji kot prvorazredni se pač grejejo samo na kurilca in plin. Ne poznajo težav zakritja kamina, še sploh če dol tišči….

  • Rožle

   Danes tudi tega skor, da ni pri avtomatskih varovalkah ..
   Če pa že pride do kratkega stika je iskra minimalna oz. .. no, pri FID varovanju pa iskre praktično ni..

   • ZatonMesecnikov

    meni je sponka prišla na vtikač, pa sem vtaknil v vtičnico. malo se je zabliskalo, pa varovalke ven vrglo. Nobenega ognja….

    • Rožle

     Ja sej ..Prej odkloni avtomatska varovalka kot pa navadna pancerka

     • ZatonMesecnikov

      pa še veter je na vrhu katedrale. Upihne vsak zametek požara, če ni dovolj temperature…

     • Rožle

      Skratka pri taki iskrici bi moral biti še odprt plin zraven … in še to v zaprtem prostoru ..
      da bi prišlo do ognja oz. vžiga

 • Perkele

  Potem tista alt-fake teorija, da so islamisti skakali po strehi s kantami bencina, ne bo držala.

  • Rožle

   Drži ..
   skakal je po tvoji … in ne po strehi

  • ZatonMesecnikov

   Parkeljc, levičarčki imate verjetno teorijo, da se je streha vžgala zaradi Gloubal worming…

  • Anton

   Ne to ni Huda jama, ne da se dokazat.

   • Perkele

    Ne podcenjuj alt-fake medijev.

 • Olga101

  Nagnati Macrona, ki je glavni krivec požiga, saj uničuje Francijo z uvozom divjakov!

 • Vince Blake

  Ne vem, a je samo meni padlo to v oči….a ni malo čudno, da so oblasti pohitele s trditvami, da so kriva vzdrževalna dela že takrat, ko so se gasilci še borili s požarom in so forenziki samo od daleč gledali požar. Ponavadi se počaka na izsledke preiskav, se mi zdi.

  Sicer pa za mene niso edini potencialni krivci samo muslimani. Lahko, da je to delo rdečih anarhistov, ali pa celo kakšnih tajnih služb iz Macronovih krogov. To slednje ni kar tako za izključiti. Macronu je s protesti rumenih jopičev krepko tekla voda v grlo, po požaru so mu pa ratingi narasli.Samo ugibam.

  • freedomfighter

   Nisi pa pomislil kateri politicni opciji pride ta pozig najbolj prav a ne…vsi drugi razlogi so.lahko za pozig edino da bi kaksen desnicarski radikalnez ki hoce zanetiti versko vojno to pa.ni mozno a ne

   • Vince Blake

    Verjetno se tebi zdi logično in samoumevno, da lahko nekdo “ugotovi” vzrok požara še preden se ogenj sploh pogasi, meni se pač ne. Isto kot Bavčar, ko je zatrjeval, da ni šlo za politični atentat, še preden se je truplo Krambergerja sploh ohladilo.Pač nisem tako lahkoveren in sem bolj skeptičen kot levičarji, ki požrete vse kar vam mediji servirajo.

    Pa če odgovorim na tvoje vprašanje:

    Desničarski skrajneži bi raje šli kuriti džamije, če bi že ravno hoteli zanetiti versko vojno. Plus tega se pa desničarski skrajneži gredo raje strelske pohode. Strahopetno podtikanje požarov in uničevanje imovine v hordah je bolj domena levičarjev.

    Sicer pa ne vem, zakaj bi ravno desni politični opciji ustrezal požig. Saj oblasti bodo tako ali tako izdale uradno obvestilo, da je bil kurcšlus in to je to.

    • freedomfighter

     Hahaha in kako naj bi kurjenje dzamij zanetilo versko vojno v evropi…muslimane ni potrebno podzigati za vojno…kristjani to potrebujejo…ampak to ni v skladu s tvojo agendo a ne…kdo je najvec pridobil s pozigom reistaga…nasprotniki domnevnega pozigalca ne pa podporniki

     • Vince Blake

      Torej ti verjameš, da so oblasti vedele za vzrok požara, še predno je prvi preiskovalec sploh vstopil v katedralo? No, s tem si povedal vse o sebi. Mi ne rabiš ničesar več razlagati, ker se s praznoglavci, ki ne izrazijo prav nobene skepse do še tako neumnih obrazložitev ne mislim razpravljati.

     • freedomfighter

      Ne jaz oblastem ne vrjamem razumem pa zakaj so tako.reagirali…skratka ti delas isto kot oni…siris svoje domneve…po pravici ti povem meni je povsem vseeno ali gre za nesreco ali pozig…name nima nobenega vpliva

 • Rožle

  Ja, in ravno pred velikim krščanskim praznikom je zagorelo …

 • Anton

  Kako ne verjamete? V ameriških filmih tudi vsak avto eksplodira če se zvrne ali zaleti. Torej se vozimo v tempiranih bombah. Tudi vsaka stara cerkev je tempirana bomba.

 • Frank Novak
  • lokec

   Frranci pozdravi Dončiča.

   • Frank Novak

    Dragica?

 • Skrajno Desni

  Dejstvo je, če ne bomo mi iztrebili muslimane bodo zagotovo oni nas.

  • JANEZ GUS

   Samo v tem je poanta.

 • JANEZ GUS

  Rdečuhi na tem portalu umirite se zberite se.Bliža se vaš največji praznik,čeprav še sami ne veste,kaj se je zgodilo tisti dan.Dobro seznanjeni pa znajo povedat,da se je en dan prej HUDIČ strgal s ketne.Bo kar držalo.Danes jim verjamemo.

 • Felikss_AH

  Obeta pa se nam daleč večji požar od Notre-Damskega… požar ki ga bo zakurila Merklova ki bo kot kaže skoraj zagotovo nasledila Junckerja. Zaradi tega se pa je hudič babji z lahkoto odpovedal Kanclerski funkciji… in Juncker že bobna kako je več kot primerna za Predsednika Evropske Komisije… med tem pa ona glumi kako si “ne želi” novih položajev. Prevzela bo novi položaj da bo dokončno lahko celo EU položila svojim holokavst-gospodarjem pred noge… kot tepih po katerem bo gazilo vse kar mrgoli proti Evropi… gospodarji bodo pa zaključili svoj maščevalni projekt kot ga je že opisal Harvardski profesor Noel Ignatiev v njegovi napovedi Totalne Abolicije Bele Rase –

  ORIGINALNI TRANSCRIPT –
  “… keep bashing the dead white males, and the live ones, and the females, too, until the social construct known as ‘the white race’ is destroyed not ‘deconstructed’ but destroyed.”

  Kaže da je Sarkozy res dobro vedel kaj govori ko je leta 2009 v UN govoru “vabil” v NWO vse… vsi gremo v to skupaj… nihče ne bo mogel ostati izoliran… sile “napredka” so močnejše od sil “imobilizma”

  ORIGINALNI TRANSCRIPT –
  “The United Nations should avail itself as an instrument for a “NEW WORLD ORDER of the 21st century … In the name of France, I call upon all states to join ranks in order to found the New World Order of the 21st century on the notion that the common goods that belong to all of humankind must be the common responsibility for us all”

  “2009 can be the year of the birth of a new capitalism, of a NEW WORLD ORDER … I call all government, no one of us will be safe making its own politic individually isolated of what the others are doing. We will go together towards this NEW WORLD ORDER, and NOBODY, I’m well telling that NOBODY will be able to oppose himself against it. Because around the world, THE FORCES BEING ON DUTY FOR THE CHANGE are CONSIDERABLY STRONGER than the conservatisms, the immobilism and the opposition to progress”

  Enoch Powell, Britanski Member of Parliament pa je že leta 1968 na zboru Konservativcev napovedal v svojem zdaj že legendarnem govoru – ‘Rivers of Blood’. Ostaja da vidimo čigava kri bo torej bolj polnila reke

  • freedomfighter

   Bolje new world order kot old world order

   • Lewgd

    In kaj je za tebe NWO in kaj je v temu boljega?

    • freedomfighter

     Nwo zivimo sedaj old world order pa je obstajal tam do leta 45…nwo poganja tehnoloski napredek in ekonomski profit owo pa poganjajo nacionalizem, religije, degenerirano plemstvo itd…skratka nwo ti da sluzbo in tehnoloske napredke.owo te pa vlece nazaj v cas monarhov in religij…skratka owo je hocejo uveljaviti islamisti

     • Lewgd

      Kolk si pa ti star?

     • freedomfighter

      Ne vem kaj ima to s temo ampak ok

     • Lewgd

      Take kot ti klobasaš lahko samo kakšen mulo spravi na kup, medtem ko bere stripe

     • freedomfighter

      Zase govori…glede na to.da vrjamete v zarote nwo si ti prezivel vec casa s stripi kot jaz…govoris proti.nwo pa ne ves da imas zaradi njega sluzbo in vse kar vidis okoli…razen kulturno zascitenih objektov ki so pac nastali preden je nwo.sploh obstajal

     • Lewgd

      Sorry, nasmejal si me, in res škoda da se ne vidiva od blizu da ti lahko vidim oči.V očeh se da videti globino nevednosti takih otroških modrecev kot se ti kažeš tu, razen če namerno klobasaš take. Da nisi slučajno sam eden od onih za Yarmulko na glavi, ker potem ima tale tvoja stripoteka neko logiko

     • freedomfighter

      Ja ja saj vem tezko je iz svojih prepricanj in okvirjev…tudi jaz sem vcasih vrjel da je za vse slabo kriv tako imenovan nwo potem sem pa odrasel

     • Lewgd

      NWO ni kriv za nič ker je to samo projekt, krivi pa so projektanti, ampak da bi ti to dojel bi najprej moral nehati bluziti o teorijah zarotništva. To kar ti misliš da so teorije so aktualni projekti z naslovi in imeni. Lahko bi te se celo peljalo od ene osebe/zadeve do druge, vendar za to je potrebno časa in potrpljenja. Zaplankanost je trdovratna zadeva

     • freedomfighter

      Sem ze dvakrat probal.odgovoriti pa se je zgleda nekdo v nwo odlocil.da mi ne pusti objaviti mnenja

     • Lewgd

      Ja tekst ti je izginil in mene je vrglo ven. Odgovarjam na izginuli tekst

      Če bi NWO pomenil splošno blagostanje bi to bilo super, če spremljaš zadeve pol lahko vidiš da je najbolj na udaru srednji razred ki v Ameriki izginja, veča pa se revščina in to eksponencialno

      Ne nimajo oni namen uničiti svet ampak ga podrediti v nulo. Zakaj pa misliš da se spušča in celo dovaža nič vredne mase iz Afrike in BV in Juga Azije. Gre tudi za Židovsko maščevanje Evropejcem in tega niti ne skrivajo, JAVNO se pogovarjajo in napovedujejo to. A hočeš imena in transkripte izjav vseh vidnih Židov

      Ja so asocialni psihopati, ker vse vojne, še posebej od Francoske revolucije so Bankirske vojne, in za njih je vojna glavni dobiček. A si sploh gdaj razmišljal zakaj so povsod Židovska imena na vrhu vsake svetovne svinjarije. A si ti sploh kdaj videl dokumntarec z Aarron Russoom na primer, a ti sploh veš kaj vse so vsi ti številni mogočni blazneži izjavljali.

      Relativno lahko je dolivati spoznanja v neko glavo ki je kot odprti sod ali kontejner, če je pa glava kot polni štamperlek, pol ni kaj za dodati več

      Sicer ti pa predlagam da greš na eden najboljših news-portalov za te teme – RI – http://russia-insider.com/en – in se tam napojiš z informacijami, konkretnimi informacijami. Kolega Felikss_AH tam komentira dosti kot Feriss.H in ima odprt dostop do svoje arhive – https://disqus.com/by/Feriss_H/ – Torej če si odprt za DEJSTVA poskusi tam, če pa ne pa tud prav.
      Zdaj pa letim ker me čakajo

      LP

     • freedomfighter

      Aaa sedaj si zasel ze v zidovske zarote…ti daj mi povej nekaj…od kje mislis da judje dobivajo denar ki jim daje.moc…upam da ne mislis od.migrantov in muslimanov…izrael brez obstoja zda in evrope sploh ne more obstajat ker bi bankrotirali v enem mesecu…ampak ja bolj logicno je rusenje financnih donatorjev…srednji razred na svetovni ravni raste.hitreje kot je kdajkoli v zgodovini…na svetu je vec predebelih ljudi kot presuhih…v ameriki pa srednji razred izgublja na moci ze od 60ih let naprej ko amerika ni bila vec edina prpizvajalka na svetu…v 50ih letih so v ameriki delali prakticno samo moski ampak ker so bili edini proizvajalci na svetu je to pomenilo da je ena placa delavca v srednjem razredu dovolj za celo druzino…zahod izgublja na moci ker se osti svet dviga…zakaj mislis da so ameriske vlade vse probale.preprecevati prodajo nafte kitajski…ker so jo hoteli zavirati pri razvoju…ti padec zahoda pripisujes nwo ceprav se padec oz zaostanek zahoda dogaja zaradi napredka ostalih delov sveta…kdo bi si dvajset let nazaj mislil da bo huawey najvecji proizvajalec pametnih telefonov…potrebno se bo sprijaznit da nismo vec edini gospodarji na svetu…je pa res da je opcutek na zahodu kot da gre na slabse ampak percepcija…za cloveka je macka mejhna zival za mis pa velika

     • Steiermark

      Njegove izjave niso vezane na “starost” ampak na kroničnno zabitost!

 • freedomfighter

  Hahaha vi se vedno drajsate te teorije zarote hahah smeh

  • JANEZ GUS

   Kaj ti še ni jasno,ko je že vsakemu musliču.

   • freedomfighter

    Povej zakaj pa nobeba teroristicna organizacija ni prevzela odgovornosti za kot rece nova evropski 11.september…kot sem rekel drajsajte svoje teorije zarote zgleda na svetu ni pomembnejse teme kot pozgana cerkev

    • Nata

     No. . . .no. . . . .kadar bo tebi osebno pod ritjo gorelo, se boš pa oglasil, ali ne ?

     • freedomfighter

      Sigurno…kdo se pa nebi

 • Beličič

  Mir je potrebno vzdrževati!Tudi z lažjo!Zato so zaprte seje in oznaka tajno!Že Tito je vedel!

  • Beličič

   Vero ti vcepim!Ko enkrat verjameš,me ne potrebuješ več!

 • KAPIBARA

  Dejstvo: Zda so žrtvolale stolpa, pa še enega zraven.. Francija ( Evropa) pa čudovito damo..

 • Beličič
 • Beličič

  Kdo bo živ in kdo mrtev,odloča voda, ogenj,potres, bolezen in moja skromnost!

  • Beličič

   Na poljub vetra, nikoli ne pozabi!

 • Beličič

  Kako vemo da je Gospod med nami.Preprosto začutimo!

 • Beličič

  Danes so stavnice vzele par sto tisoč!Pizda jim Materina!Jutri je nov dan!Do konca in naprej!

 • sunday

  nekako me najbolj prevzema misel, da je iz ozadja makaron z svojo levo francosko udbo zelo pomagal tem podganjim iztrebkom pri požigu notre dam, še bolj po njegovi izjavi, da bo obnovitev v duhu preklete multi-kulti !!!

 • Beličič

  Da mi cerkve kurijo nisem zadovoljen-Da ne bo kdo najebal!Prava moč je skrita!

  • Beličič

   Trideset let smo se pripravljali na takšne težave!Jih z lahkoto obvladujemo!

 • freedomfighter

  Res me zanima zakaj si je moj komentar zasluzil spam

 • Perkele

  Še jutri en [ekskluziven] 10 sekundni video Saudijca v beli halji, ki s kantami goriva in v opankah skače po gradbenih odrih, pa bomo verjeli, kot verjamemo v Jezusa. So ga kamere ujele tudi ko se praska po glavi, zakaj se stari hrast ne vžge in se klanja Allahu za pomoč?

  • freedomfighter

   Menda je imel.v roki tudi tepih da je lahko zmolil…pravijo da je imel v roki tudi transparent “jaz sem pozigalec”

 • sunday

  nekako me najbolj prevzema misel, da je iz ozadja makaron z svojo levo francosko udbo zelo pomagal tem podganjim iztrebkom pri požigu notre dam, še bolj po njegovi izjavi, da bo obnovitev v duhu preklete multi-kulti – in kaj na to poreče papež ? a je še vedno v vatikanu ? ali je že pri muslijih ? !!!

  • Observer

   Nero Rim, Hitler Reichstag, potop Lucitanije (povod za 1. svetovno vojno), Pearl Harbor (povod vključitve ZDA v 2. svetovno vojno, kljub obljubam njihovega predsednikda, da se ZDA ne bo vključila v vojno (s figo v žepu seveda)), Tomkinov zaliv (Vietnam) in še in še. Vse dokazano zrežirani incidenti danes. In seveda 9/11 slavni inside job, katerega uradni zgodbi ne verjame več 3/4 Američanov, ker fizika in ostala dejstva enostavno ne pijejo vode. Če smo se kaj naučili iz zgodovine, potem je v tem primeru isto. Islam in muslimani so samo uporabni idioti, ki so že zaradi svoje naravne sovražne nastrojenosti proti krščanstvu (kolikor ga je še) in vsemu zahodu, idealni kandidati za zanetenje nove svetovne vojne.

   • sunday

    in tako uporabne idiote želijo po celotnem planetu, eu je na udaru morda tudi v svarilo drugim, če bi se upirali !!!

 • Observer

  OK, sedaj se je ugotovilo, da je tudi vžig oz. požig moral biti svojevrsten podvig. Sedaj se pa še vprašajte kako ga je lahko povzročil oz. zanetil kar tako en čoban? Kako je prišel mimo varnostnikov itd.? Ta kraj je namreč varovan, ker so v preteklosti tukaj že bili poizkusi terorističnih napadov.

  • Nata

   Ja, saj ravno zato, ker ni bil kr en ćoban, je to lahko naredil. . . . .

 • sunday

  kaj moram narediti, da bo komentar objavljen takrat kadar ga napišem, se pravi v vrstnem redu ???

  • Nata

   Težka bo. . . . .

  • Felikss_AH

   Saj je opcija – Best – Newest – Oldest

 • Nata

  Pripenjam dobro branje !!

 • gorjanc

  V to” Iskro” ,sem podvomil že prvi dan,ko so objavili,da so goreli hrastovi tramovi,
  Napisal sem ,da je za vžig bila potrebna termitna zmes,ki proizvede visoke temperature ,da je les lahko gorel naprej (zmes za varjenje tračnic-aluninijev prah in železov oksid )

 • Dada

  Dokončno bodo vzrok požara odkril v nekaj mesecih, toda vse kaže, da bi požar najverjetneje lahko povzročila dva sodobna izuma, ki ju ni bilo tedaj, ko so cerkev gradili, zato je gradbinci proti tema dvema nevarnostima niso mogli zaščititi.
  Vzroka za požar bi lahko bila »računalniška napaka« in – elektrika.

  Tako, norčki, dajte še malo bluziti- TU imate sveže novice “o morebitni smeri o vzroku”…….

 • Dušan Trušnovec

  DObr. Kako za vraga pa pol stare bajte zgorijo !? MAl se kaka napekljava prešmelca, kako pohištvo v bližni in bajta pogori !? KAk dec zsapi s cigaretom v roki, ta mu pade na tla in to je zadnje, kar je nardil, ker pol zgori skup z bajto ! Če so bli v bližini kaki papirji, cunje in podobn o, je možno vse!? Seveda ni možno izključit namernega požiga, celo bolj verjetnio je glkede na to, da se to sovraštvo in strah, ki ga spodbuja tud ta medij, širi enako, kot ta ogenj, na vseh straneh in tako namest, da bi kej poametnega skupaj pogruntal za najt rešitve, en drugmu delamo eno samo štalo ! Mi jih njim uničujemo z bombami, al pa kakim pohodom, kot je bil v Christchurchu in zato ni mal možnosti tud za to…..Ampak en posnetek iz velike razdalje in mnenje tega medija, or njegovega novinarja , ki komaj čaka, da lahko “drugačne” prikaže v najslabnši možni luči,. me pač še vseeno ne preperiča ! Če sm kerga tle zej užalil, mi je žal, a hinavc bi bil, če bi napisal drugače, kot mislim !? …Zato se nimam namena prperičvat in pričkat tule. Vsaj naj pač sam razmisli, kako in kaj ! :)

 • Jože Nardin

  Kdaj že bodo EU volitve? Slovenci, komu bomo dali glas? Kajti, če bodo PRAVI v parlamentu, ki bodo sprejemali protimigrantske zakone, se lahko nadejamo boljše EU

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!