fbpx

[Video] Donald Trump: “Islam nas sovraži”

Vir: Youtube

“Islam nas sovraži,” je v nedavnem intervju dejal republikanski predsedniški kandidat Donald Trump, ki je ameriški in svetovni javnosti znan po svojih ostrih, včasih tudi nepremišljenih izjavah, kar pa je hkrati tudi del njegove privlačnosti za precejšnji del ameriškega volilnega telesa. 

“Mislim, da nas islam sovraži. Tukaj je ogromno sovraštva. Temu bomo morali priti do dna. Gre za neverjetno sovraštvo do nas,” je Trump dalje obrazložil svoje stališče. V nadaljevanju pogovora, ko ga je novinar CNN-a vprašal, ali meni, da poteka med radikalnim islamom in Zahodom vojna, pa je Trump priznal, da je situacija zelo kompleksna.

https://www.youtube.com/watch?v=xFz-XpHTqI4

“Zelo je radikalno, zelo težko je definirati in ločiti, ker ne vemo, kdo je kdo,” je dejal Trump.

Trumpove izjave v intervjuju za CNN niso nikogar presenetile. V začetku kampanje je namreč v republikanski debati izjavil, da bo v primeru, če postane predsednik, muslimanom prepovedal vstop v Združene države, zaradi česar je požel val neodobravanja. Tudi takrat je svojo idejo utemeljil s tem, da je zelo težko ločiti med muslimani, ki sledijo črki zakona, in džihadisti.

Ne glede na radikalnost nekaterih Trumpovih izjav, se je mogotec le ustavil, preden je označil milijardo in pol živečih muslimanov za sovražnike Amerike, kot je napeljeval novinar CNN. Na nadaljnje vprašanje, ali je sama vera vzrok sovraštva, je Trump dejal, da bodo morali to novinarji ugotoviti sami.

Ž .K.