[Video] Donald Trump v izjavi na napad Irana na ameriške vojaške baze v Iraku: ZDA so pripravljene sprejeti mir s tistimi, ki to želijo

Donald Trump s svojo administracijo. (Foto: Twitter)

Ne glede na histerijo globalnih in slovenskih levosredinskih medijev in politikov se je ameriški predsednik Donald Trump dokazal, da je velik državnik. V svoji izjavi za javnost je povedal, da ne bo nobene vojne proti Iranu, bo pa administracija ameriškega predsednika Trumpa proti Iranu uvedla dodatne gospodarske sankcije. ” Utrpeli nismo nobenih človeših izgub, vsi naši vojaki so na varnem, prizadejana pa je bila le majhna materialna škoda v naših vojaških oporiščih. Naše velike ameriške sile so pripravljene na vse,” je izjavil Donald Trump o morebitnih žrtvah iranskega napada na njihovo oporišče v Iraku.

S tem se je pokazalo, da je iranski režim lansiral lažnivo novico o umrlih 80 vojakov na omenjeno vojaško oporišče ameriške vojske v Iraku. “Dokler bom predsednik Združenih držav Amerike, ne bomo nikoli dovolili, da bo Iran imel jedrsko orožje. Dobro jutro. Z veseljem vam sporočam, da je lahko ameriško ljudstvo izredno hvaležno in srečno, saj v sinočnjih napadih iranskega režima ni bil nihče poškodovan. Utrpeli nismo nobenih človeših izgub, vsi naši vojaki so na varnem, prizadejana pa je bila le majhna materialna škoda v naših vojaških oporiščih. Naše velike ameriške sile so pripravljene na vse,” je izjavil ameriški predsednik Donald Trump na današnji tiskovni konferenci.

V nadaljevanju je povedal, da bo zaprosil svoje zaveznike v zvezi NATO, da se naj angažirajo v mirovnem procesu na Bližnjem vzhodu. “Videti je, da se je Iran umaknil, kar je dobro za vse strani, kakor tudi za svet. Izgubljeno ni bilo niti eno ameriško ali iraško življenje. Danes bom zaprosil zvezo NATO, naj se bolj angažira v mirovnem procesu na Bližnjem vzhodu”, je povedal Trump.

Ameriško gospodarstvo je postalo pod Trumpovim vodstvom energetsko neodvisno
V levosredinskih medijih so zopet glavni argument morebitni ameriški napad na Iran pisali, da bi se Združene države Amerike polastile energetsko bogatega Irana. Vendar je Donald Trump to na tiskovni konferenci kategorično zanikal. “Pod mojim vodstvom je naše gospodarstvo v zadnjih treh letih postalo močnejše kot kdaj koli poprej. Amerika je postala energetsko neodvisna. Ti zgodovinski dosežki so naše strateške prioritete. Gre za dosežke, za katere ni nihče mislil, da so mogoči. Na Bližnjem vzhodu pa so se odprle možnosti, mi pa smo sedaj postali največji proizvajalci nafte in zemeljskega plina na svetu. Smo neodvisni in ne potrebujemo bližnjevzhodne nafte,” je Trump še povedal in nagovoril še Irančane. “Nazadnje ljudem in voditeljem Irana: Želimo si, da bi imeli prihodnost, dobro prihodnost – takšno, ki si jo zaslužite, blaginjo v državi in harmonijo z narodi sveta. ZDA so pripravljene sprejeti mir s tistimi, ki to želijo. Bog blagoslovi Ameriko, je Trump zaključil s svojo izjavo.

https://twitter.com/IvankaTrump/status/1214971560630640640

https://twitter.com/Scavino45/status/1214970631206457345

Luka Perš

 • FORT WORTH

  God bless America.

  Trump je prevzel odgovornost z napadom na sulejmanija, ker se je z evropskimi partnerji nemogoce konstruktivno dogovarjati.

  Vse te sleve v Bruslju bi cakale, cakale in modrovale…

 • šmentanamuha

  Trump ima zelo dobro taktiko, odlično krmili med Scilo in Karibdo.

 • pajot

  Trump,tako se govori!
  Pijem na Tvoj drugi mandat.

 • joza joza13

  Bog, malo še blagoslovi tudi Slovenijo !
  Vsaj malo…
  … in istrgaj jo iz rok satanu!
  Pikolino!

  • yasuo

   verjetno si mislil na pamet slovenskih volivcev

 • Andrej

  Iranci so jih 80 ubili (v sanjah) zato, da bi pomirili lasten narod, ki je žejen krvi. Resnica pa tistih buteljnov tam tako ali tako ni nikdar zanimala. Njih zanimajo device v sedmih Alahovih nebesih.

  • Vince Blake

   Saj so jih pobili. 170 v letalu na osnovo 50 prej poteptanih. Skupaj 220. Nekaj je pač bilo treba ubiti, pa magari svoje.

   • Andrej

    Ja. Islam zahteva žrtve. In jih je dobil. Račun bodo pa, kot vedno, izstavili Američanom. In tile tipsoni so dovolj nerazsodni, da bi ugotovili, da jim je od vseh še najbolj nevarna lastna oblast. Točno tako se dogaja pri nas.

 • PORK Amashina

  Čudno.Sodeč po fotografijah je kar hudo udarjalo po oporišču.In noben ni umrl.Kje pa so bili potem vsi vojaki?Ker oporišče je moralo biti prazno,druge razlage ne vidim.Kje je bila ameriška protizračna obramba ki bi lahko izstrelke presegla že preden padejo na tla?Tako so najbrž namenoma pustili da padejo na tla,kjer ” slučajno” ni bilo nikogar.Trump se hvali da je vse OK,kot bi šlo za igro,v kateri sodelujeta dva in kot bi se vse izteklo kot je bilo dogovorjeno.Trump se je sedaj,ko so mu “raketirali vojsko” angažiral v mirovnem procesu.Kaj se prazaprav pripravlja na rokovanje s Rohanijem in Hamnejem.Vse skupaj žal izgleda kot teater v režiji ZDA in Irana skupaj.Folk,žal vse skupaj kaže na nateg in spet so nas nategnili.Vse skupaj je najbržnavaden show.Ne samo Evropa izgleda da je tudi Trump ajatolin.Sedaj pred volitvami tako v ZDA kot v Iranu so volitve in tole sedaj ustreza tako Trumpu kot ajatolam.

  • Andrej

   Očitno doživljaš nskočnčne orgazme “porkamašina”, zmaga je vaša v ritmu “hej mašinca zagodi naj odmeva povsodi ! “b/n/orci” oboroženi do zob ponovno osvajajo “tritorije” in vztrajno nadaljujejo s teatrom po slovenskih gozdovih , samo še Cobal še manjka !

 • lokec

  “Poveljstvo sil Slovenske vojske bo po napovedih pripravilo načrt za
  evakuacijo šestih vojakov, ki so še vedno v iraški vojaški bazi v
  Erbilu. Nemčija, ki naj bi sprva logistično poskrbela za umik, se je
  premislila in njeni vojaki ostajajo v Iraku.”

  Ali so Nemci bolj hrabri od partizanov.