fbpx

[Video] Donald Trump v izjavi na napad Irana na ameriške vojaške baze v Iraku: ZDA so pripravljene sprejeti mir s tistimi, ki to želijo

Donald Trump s svojo administracijo. (Foto: Twitter)

Ne glede na histerijo globalnih in slovenskih levosredinskih medijev in politikov se je ameriški predsednik Donald Trump dokazal, da je velik državnik. V svoji izjavi za javnost je povedal, da ne bo nobene vojne proti Iranu, bo pa administracija ameriškega predsednika Trumpa proti Iranu uvedla dodatne gospodarske sankcije. ” Utrpeli nismo nobenih človeših izgub, vsi naši vojaki so na varnem, prizadejana pa je bila le majhna materialna škoda v naših vojaških oporiščih. Naše velike ameriške sile so pripravljene na vse,” je izjavil Donald Trump o morebitnih žrtvah iranskega napada na njihovo oporišče v Iraku.

S tem se je pokazalo, da je iranski režim lansiral lažnivo novico o umrlih 80 vojakov na omenjeno vojaško oporišče ameriške vojske v Iraku.  “Dokler bom predsednik Združenih držav Amerike, ne bomo nikoli dovolili, da bo Iran imel jedrsko orožje. Dobro jutro. Z veseljem vam sporočam, da je lahko ameriško ljudstvo izredno hvaležno in srečno, saj v sinočnjih napadih iranskega režima ni bil nihče poškodovan. Utrpeli nismo nobenih človeših izgub, vsi naši vojaki so na varnem, prizadejana pa je bila le majhna materialna škoda v naših vojaških oporiščih. Naše velike ameriške sile so pripravljene na vse,” je izjavil ameriški predsednik Donald Trump na današnji tiskovni konferenci.

V nadaljevanju je povedal, da bo zaprosil svoje zaveznike v zvezi NATO, da se naj angažirajo v mirovnem procesu na Bližnjem vzhodu. “Videti je, da se je Iran umaknil, kar je dobro za vse strani, kakor tudi za svet. Izgubljeno ni bilo niti eno ameriško ali iraško življenje. Danes bom zaprosil zvezo NATO, naj se bolj angažira v mirovnem procesu na Bližnjem vzhodu”, je povedal Trump.

Ameriško gospodarstvo je postalo pod Trumpovim vodstvom energetsko neodvisno
V levosredinskih medijih so zopet glavni argument morebitni ameriški napad na Iran pisali, da bi se Združene države Amerike polastile energetsko bogatega Irana. Vendar je Donald Trump to na tiskovni konferenci kategorično zanikal. “Pod mojim vodstvom je naše gospodarstvo v zadnjih treh letih postalo močnejše kot kdaj koli poprej. Amerika je postala energetsko neodvisna. Ti zgodovinski dosežki so naše strateške prioritete. Gre za dosežke, za katere ni nihče mislil, da so mogoči. Na Bližnjem vzhodu pa so se odprle možnosti, mi pa smo sedaj postali največji proizvajalci nafte in zemeljskega plina na svetu. Smo neodvisni in ne potrebujemo bližnjevzhodne nafte,” je Trump še povedal in nagovoril še Irančane. “Nazadnje ljudem in voditeljem Irana: Želimo si, da bi imeli prihodnost, dobro prihodnost – takšno, ki si jo zaslužite, blaginjo v državi in harmonijo z narodi sveta. ZDA so pripravljene sprejeti mir s tistimi, ki to želijo. Bog blagoslovi Ameriko, je Trump zaključil s svojo izjavo.

https://twitter.com/IvankaTrump/status/1214971560630640640

https://twitter.com/Scavino45/status/1214970631206457345

Luka Perš