[Video] Ekskluzivno: Posnetki z meje med Srbijo in Madžarsko kažejo na migrantski stampedo; v nevarnosti tudi Slovenija!

Datum:

Medtem ko vlada Roberta Goloba skuša ustvariti vtis, da opozicija opozorila pred nezakonitimi migracijami uporablja za nabiranje političnih točk, posnetki s terena kažejo, da svarila niti približno niso izvita iz trte. Posnetki iz Subotice na meji med Srbijo in Madžarsko kažejo, kako množica migrantov prihaja v smer držav Srednje in Zahodne Evrope z namenom iskanja lepšega in brezskrbnega življenja.

Kot lahko vidimo na posnetku iz bližine srbsko-madžarske meje, v smer Slovenije po balkanski migrantski poti nikakor ne prihajajo begunske družine z majhnimi otroki. V glavnem namreč prihajajo za boj sposobni mladi moški. Namesto da bi Slovenija delala vse, kar je v njeni moči, da skrbi za varnost državljank in državljanov, se je populistično odločila za odstranitev žice na meji.

Nova migracijska politika se zavzema za human pristop do ljudi v stiski, trpljenje na mejah se mora končati. Tragične smrti tudi,” pravi ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar, ki na vse pretege zagovarja odstranitev žice na meji, čeprav je to v nasprotju s priporočili stroke. Organi Obveščevalno-varnostne službe Ministrstva za obrambo, ki so tedaj delali študije oziroma analize, povezane z ograjo, so namreč po besedah nekdanjega ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa v svojih zadnjih predstavitvah predlagali dodatno postavitev ograje, ne pa odstranjevanje.

Predhodni podatki agencije Frontex, ki skrbi za sodelovanje držav članic Evropske unije pri nadzoru zunanje meje, so razkrili, da so se nezakoniti prehodi na ozemlju Evropske unije  glede na lani v povprečju povečali za 86 odstotkov. Države članice Evropske unije so julija zabeležile 34.570 nedovoljenih prehodov, kar je 63 odstotkov več kot v istem mesecu leta 2021. Zahodna balkanska pot je ostala najaktivnejša s skupno 70.770 poskusi nezakonitih prehodov meje v sedmih mesecih, kar predstavlja osupljivo 205-odstotno povečanje prehodov v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Z napovedjo odstranitve žice je Golobova vlada še dodatno spodbudila nezakonite prehode, čeprav je iz policijske statistike jasno razvidno, da migracije niti slučajno ne pojenjajo. V prvih sedmih mesecih je policija obravnavala nekaj več kot 8200 tujcev, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Med njimi je bilo največ migrantov iz Afganistana, Bangladeša in Pakistana. Glede na to, da so policisti v enakem obdobju lani obravnavali 4.552 nezakonitih prehodov, je porast nezakonitih prehodov več kot očiten. Pri tem je treba upoštevati, da policijske statistike niti približno ne zajamejo vseh nezakonitih migrantov, zato je realna številka še višja.

Sara Kovač

Sorodno

Zadnji prispevki

Korupcija na korupcijo – Golobova vlada

Golobovo vlado vse od nastopa spremljajo korupcijske afere. Sodna...

Cene, ki jih plačujemo za tečaje slovenščine za migrante, so vrtoglave

Množične migracije so za Slovenijo vedno večja težava pod...

Rusija dve leti po napadu na Ukrajino

Ruska invazija na Ukrajino ni spremenila le sveta, temveč...

Podoba vladajočih se v Bruslju na ogled postavi

Peticija o pravici do pokopa in spoštljivega spomina na...