[Video] Francoski monarhist predsedniku Macronu prisolil zaušnico

Francoski monarhist predsedniku Emmanuel Macronu prisolil klofuto (vir: Twitter)

Francoski predsednik Emmanuel Macron je na obisku v pokrajini Drome na jugovzhodu države lahko na lastni koži spoznal, kako živahna je demokracija v jedrni državi Evrope. Eden od francoskih volivcev mu je namreč prisolil zaušnico.

Francoski predsednik si je med obiskom gostinske šole v Valenceju vzel čas za pozdrav zbrane množice. Pristopil je do ljudi in se začel rokovati, ko ga je dočakala zaušnica.

Moški, ki je Macronu prisolil klofuto, je po vzklikih sodeč, ki so spremljali klofuto predsedniku republike, po prepričanju monarhist. Zavpil je namreč “Dol z Macronijo!” in pa francoski bojni krik iz časa monarhije “Montjoie Saint Denis!”

Početje agresivnega monarhista, ki je napadel predsednika republike, so obsodili vsi voditelji republikanskih strank, od levičarjev, kakršen je Jean-Luc Melenchon, do voditeljice desno orientiranega Nacionalnega zbora Marine Le Pen.

Klofuta, ki je je bil deležen Macron, pa tudi sicer ni najboljša popotnica za začetek predvolilne predsedniške kampanje. Po javnomnenjskih raziskavah sodeč je namreč zgolj za mišji rep pred Le Penovo.

Zaenkrat ostaja neznanka ali se bo Macron odzval na monarhistov nekoliko zastarel poziv na dvoboj.

Ivan Šokić