[Video] Francoski navijači ponoreli: Na policiste metali petarde, zažigali avtomobile, razbijali trgovine!

Foto: twitter

Medtem ko je po nedeljski zmagi na svetovnem nogometnem prvenstvu celotno Francijo zajelo zmagoslavno slavje, pa so v nekaterih mestih izbruhnili tudi spopadi med policisti in preveč navdušenimi navijači. Večina se je ob zmagi veselila, nekateri pa so z nasiljem pokvarili zgodovinski večer, saj so uničevali in razbijali ulice Pariza.

Pariški policisti so morali uporabiti solzivec in vodne topove, da bi zaustavili skupine vandalov, ki so uničevali ulice, razbijali trgovine in zažigali kontejnerje za smeti.

https://twitter.com/CharlesBaudry/status/1018688698899103746

Ne le v Parizu, tudi v mestu Lyon je prišlo do več incidentov – navijači so na policiste metali pločevinke. Policija jih je zaustavila s solzivcem, posredovati pa so morali tudi gasilci, ki so pogasili več požarov.

Slavje so prekinili tudi v Marseillu, saj so na policiste metali petarde, dimne rakete in projektile. Tudi tamkajšnji policisti so morali posredovati z uporabo solznega plina, da bi množico zaustavili pred uničevanjem avtomobilov in zažiganjem smeti. Policisti so sporočili, da so aretirali vsaj deset ljudi. Podobni izgredi so izbruhnili tudi v mestu Rouen, kjer sta bila med nasilnimi napadi poškodovana tudi dva novinarja.

https://twitter.com/LouvetSimon/status/1018565324764041221

Nekateri v Bordeauxu pa so se veselili zmage na poseben način, in sicer goli, kakor so slavili kar v eni izmed mestnih fontan. Spet drugi so na območju Gambetta Square zažigali tudi avtomobile. Poleg vseh teh spopadov pa so se drugi navijači veselili v slogu vihtenja zastav, skakanja in kričanja od veselja, saj so že drugič osvojili prvo mesto na svetovnem nogometnem prvenstvu.

A. G.