[Video] Francozi znova “zaplinjajo” protestnike – se bo tudi njih primerjalo z Eichmannom?

Izgredi v Parizu (Foto: zajem zaslona)

“Zaplinjanje” je postal ponarodeli pridevnik, s katerim se je sedanja oblast priklopila na čustva nezadovoljstva zaradi koronskih ukrepov. Mit, da je Janševa vlada nezakonito in represivno “zaplinjala protestnike”, je vzcvetel ob izdatni podpori večinskih medijev, ki so pridevnik pridno uporabljali in širili enovrstičnice oportunističnih levih politikov. Kmalu so tudi sredinski volivci pozabili, da se ni nikogar “zaplinjalo”,  se je pa uporabilo vodni top in solzilec proti nasilnim vandalom, ki so noreli po Ljubljani in ustavili obvoznico. 

Zdaj pa naše aktivistične politike z ulično retoriko levi “evropska resničnost”. Vsak teden jih moramo spomniti na kak primer “jedrne Evrope”, kjer “zaplinja” protestnike – v času korone je bilo to še bolj izrazito, saj so se nizozemska, belgijska, nemška in francoska policija res brutalno znesli nad svojim državljani – a tudi danes se dogaja, da policija počne pač to, za kar je poklicana – da ohranja red in mir ter brzda kaotične množice, ki bi nenadzorovane uničile mesto.

Francozi “zaplinjajo”
Zadnji tak primer je iz Francije. Macronova policija je zopet “zaplinjala” protestnike, potem ko je postalo vroče v središču večjih francoskih mest. Kot poroča Aljazeera, je policija za boj proti izgredom uporabila palice, solzivec in vodne topove, da je demonstrante pregnala z osrednjega pariškega trga, kjer se je zbrala večtisočglava množica, ki je protestirala proti pokojninski reformi predsednika Emmanuela Macrona.

Vrste policistov z nategnjenimi ščiti in pendreki so pozno zvečer napredovale proti Place de la Concorde, drugi pa so streljali z vodnimi topovi, potem ko je sredi zgodovinskega trga zagorel ogenj. Policisti so s pomočjo pendrekov in solzivcem potisnile protestnike nazaj čez trg in stran od mostu, ki vodi do Palais Bourbon – kraja srečanja nacionalne skupščine, spodnjega doma francoskega parlamenta – je poročala tiskovna agencija Agence-France Presse. Francoski notranji minister Gerald Darmanin je naročil policiji, naj uvede “okrepljene zaščitne ukrepe” za člane parlamenta zaradi nenehnih protestov, ki so izbruhnili, potem ko se je predsednik Macron odločil izsiliti zelo nepriljubljen zakon o pokojninski reformi, ki bi dvignil starostno mejo za upokojitev z 62 na 64 let.

Naši levičarji gledajo v zrak in se pretvarjajo, da se nič ne dogaja
Seveda naši skrajni levičarji gledajo v zrak in se pretvarjajo, da svet tam zunaj, kjer mora policija prav tako kot naša, ko je bil minister Aleš Hojs, obvladovati ponorele množice, ne obstaja. Politiki, ki so prišli na oblast tudi z omaloževanjem dela policistov – nekaj so jih zato, ker so opravljali svoje delo, tudi predlagali za disciplinske prekrške – so življenjsko odvisni od tega, da korona-zamera sredinskega dela volilnega telesa ostane. Zato je ključno, da izpostavljeni ekcentrični člani vladajoče koalicije tipa Urška Klakočar Zupančič vsake toliko časa v javnost navržejo kak nov verbalni “biser”, o katerem se bo govorilo, ljudi pa opominjalo, da nekaj časa niso mogli iti v sosednjo občino prijatelju v vinsko klet.

Ob nedavnih pariških protestih se je oglasil tudi bivši generalni direktor policije dr. Anton Olaj. “Policisti še kar zaplinjanjo Pariz. Ali predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič tudi to delo francoskih policistov iz jedrne države EU povezuje z Adolfom Eichmannom? Ali jih njen kredibilni nekdanji kolega Pavel Rupar tudi razume kot organizirane tolpe državljanov?”

Dr. Anton Olaj, bivši v. d. generalnega direktorja policije (Foto: Policija)

Vprašanje je vsekakor na mestu. Če so konsistentni v svoji ljubezni do anarhije in uličnega nasilja, potem bi bilo primerno, da vlada Roberta Goloba na Ursulo Von Der Leyen naslovi protestno pismo in pozove francoskega predsednika, naj vendarle neha zaplinjati svoje ljudstvo.

Andrej Žitnik