fbpx

[Video] Gillette z novo odkrito seksistično reklamo v napad nad “toksično moškost”: Številni napovedali bojkot njihovih brivnikov!

Foto: Printscreen

Podjetje za izdelovanje britvic Gillette se je v svojem najnovejšem oglasu odločilo za nadvse inovativen pristop do privabljanja novih kupcev. Tako so v oglasu napadli moške, ki so jih predstavili kot seksiste, spolne nadlegovalce in za glavni problem označili tako imenovano “toksično moškost”. Oglas je deležen močnih kritik na račun negativne stereotipizacije moških. Številni kritiki so izjavili, da gre za eno najslabših možnih reklam za njihovo branžo. 

Oglas ki so ga pri Gillettu naslovili “Verjamemo”, se začne z montažo primerov seksizma in nadlegovanja s strani skupine belih fantov, ki naj bi poosebljali to “toksično moškost” in puščajo za sabo nesrečne in zlorabljene ženske.

V Gillettovem oglasu je tako implicirano, da so vsi moški seksisti, ki zatirajo ženske, zaradi česar bi se morali zamisliti nad samimi seboj in podpirati ženske v njihovem udejstvovanju.

Vojna proti moškosti
Od prve sekunde oglasa je namreč jasno, da ne gre za reklamiranje novega izdelka, temveč za feministično intersekcionalno propagando, ki za vse probleme tega sveta krivi patriarhat, bele moške in te dni vse bolj in bolj že sam koncept moškosti.

Sporočilo oglasa, kakor so razbrali pri portalu Zero Hedge, je jasno: “Če ste moški, ste že po naravi zlobni – in morate se potruditi biti boljši.” Gre za očiten primer mizandrije, za kar pa se vedno užaljeni blok progresivne politične korektnosti ne zmeni, saj je napad usmerjen na bele moške, ki so po vseh hierarhijah privilegirancev vedno razvrščeni na vrh.

Tako v oglasu zaključijo: “Verjamemo v najboljše v moških. Da povedo prave stvari, se obnašajo na pravi način. Nekateri se že. A nekateri ni dovolj. Saj bodo fantje, ki gledajo danes, postali možje jutrišnjega dne.”

Možatost v moških se prikazuje kot slaba, poženščenost naj bi bila zaželena
Glavni cilj, kot je razvidno že cel teden, je sodobnega moškega feminizirati, poženščiti, ga zatreti v kali. Idealni moški, kakor si ga predstavljajo pontifi progresivnega kulta intersekcionalnega feminizma, ni testosterona poln “dec”, temveč cvileča mevža polna soje, ki na glas razlaga, kako vesel je, ko lahko posluša ženo, ki mu pripoveduje, kako lepo se je zabavala prejšnjo noč z ljubimcem.

Že dr. Andrej Perko je to v oddaji Pričevalci z dr. Jožetom Možino označil za novodobno norost feminizma, saj feministke v svoji gonji proti moškosti na koncu dneva še vedno ostajajo nepotešene. Zaradi podobnih komentarjev ukrajinskega baletnika Sergeja Polunina, ki je svojim kolegom povedal, naj se začnejo obnašati kot moški, je sodelovanje z njim prekinil pariški operni balet.

Jasno je, da je Gillette šel proti svoji največji skupini kupcev ravno z namenom generiranja publicitete. Povprečen kupec reklame ne bo nikoli videl, kar pa mu bo ostalo v spominu, bo to, da se veliko govori o Gillettu.

Ustvarja se percepcija, da so beli moški krivi za vse
Vseeno so komentatorji tako na socialnih omrežjih kot tudi drugod opozorili na licemernost oglasa. Nekateri so napovedali bojkot izdelkov podjetja. Kakor je zapisal komentator Sorrento na RTV Slovenija: “Nas res mora biti sram preprosto zato, ker smo normalni, zdravi, heteroseksualni moški, ki v sebi še imamo testosteron? Jasno je, da nismo po okusu skrajnolevičarskih, feminističnih in gejevskih elit, ki so na oblasti, zato nas označujejo za politično nekorektne, vsak glas razuma pa kot t. i. sovražni govor.” Ob tem je še dodal, da “Zahodnemu svetu žal vlada histerični feminizem, ki moške načrtno psihično kastrira. Ni čudno, da je vedno več mladih moških ali maminih sinčkov ali pa gejev. Upor takšni politiki, tudi v SLO, in pa seveda bojkot Gilletta!”.

https://twitter.com/PolishPatriotTM/status/1085188260115079171

Družbeni kritik Paul Joseph Watson je pri tem tudi izpostavil, da se v oglasu kar 42-krat pojavijo beli moški, ki počnejo “nezaželene” stvari, in samo en črnec. Po drugi strani, ko oglas prikazuje “odobravajoče” vedenje, je razmerje obratno: pet črncev in dva belca počnejo stvari, skladne s feministično doktrino. Jasno je, da gre za načrtno izkrivljanje percepcije. Kajti nikoli ne bomo videli oglasa, ki bi na podoben način omalovaževal ženske, črnce, muslimane ali homoseksualce. Dežurni zlobnež je bel moški. Preostale kategorije so svete krave, ki jih je prepovedano prikazovati kakorkoli drugače kot v najboljši luči.

Kaj si družba misli o samem oglasu, pove tudi razmerje med posamezniki, ki jim je bil video všeč, in tistimi, ki jim video ni bil všeč. Trenutno razmerje v času pisanja novice je okoli 232 tisoč za in 604 tisoč proti. Opozoriti velja tudi na Gillettov oglas iz leta 1989, ko so si v podjetju še drznili slaviti moškost, tradicijo, očetovstvo in odličnost.

Ivan Šokić

Komentarji so onemogočeni.