fbpx

[Video] Grčija razkrinkala promigrantske prevarante! Zgolj 4 odstotki ilegalnih migrantov prihajajo iz Sirije!

Ilegalni migranti na grški meji (foto: Youtube)

V zadnjih dnevih je bilo v svetovnih medijih glede poročanja o stanju napada migrantske horde na grško mejo veliko zavajanj, laži in promigrantske propagande. Namestnik grškega premiera in tiskovni predstavnik grške vlade Stelios Petsas je zato objavil informativen videoposnetek, ki razjasni stvari.

27. februarja 2020 je v Idlibu umrlo 33 turških vojakov, ki so v boju podpirali džihadiste. To je bil razlog, ki ga je turški predsednik Recep Tayyip Erdoğan izrabil za odprtje turške meje z Grčijo. Turki pa so šli še korak dlje, mejo ne samo da so odprli, temveč so ilegalnim migrantom v Turčiji celo pomagali pri njihovi poti proti Grčiji.

Videoposnetki tako jasno kažejo, kako so Turki migrantom organizirali prevoz do meje z Grčijo, iz zapora spustili ilegalne migrante in jih napotili na mejo z Grčijo, ter nekatere od migrantov celo oborožili s turškimi granatami solzivca, ki so jih migranti uporabljali v svojih spopadih z grško mejno policijo.

Turčija je istočasno začela omejevati dostop do socialnih omrežij v državi. Začelo se je širiti lažno propagando. V uporabo so prišle slike, ki so jih osrednji mediji množično prikazovali kot dogajanje na Madžarskem leta 2015, tokrat so iste slike označevale dogajanje na grško-turški meji.

Po grških trditvah se je ravno tako za laž izkazalo, da so grške oblasti ubile ilegalnega migranta. Vse skupaj je bilo samo še več promigrantske propagande, katere namen je bil zarositi oko naivnih in zamegliti presojo mehkosrčnih.

“Od tistih, ki so ilegalno prečkali grško mejo, zgolj štiri odstotki prihajajo iz Sirije,” je za CNN pojasnil grški državni minister Giorgos Gerapetritis. Da, ko govorimo o vdiralski hordi ilegalnih migrantov, gre za uboge begunce iz Sirije, kakor to radi slikajo promigrantski osrednji mediji, ni nič drugega kot grda laž.

Na videoposnetkih, ki so zaokrožili po spletu je namreč te vdiralce, vsi po vrsti so za boj sposobni moški, možno videti, kako na različne načine skušajo podreti mejo med Grčijo in Turčijo. Pri tem na glas vzklikajo “Alahu Akbar!”

Ivan Šokić