[Video] “Hvaležni” ilegalni migranti se znašajo nad cerkve na grškem otoku Hiosu in jih sežigajo!

Uničen oltar v cerkvi na otoku Hios (foto: greekcitytimes)

“Neznani vandali” so uničili in zažgali več cerkva v vasi Halkios na grškem otoku Hios, ki se nahaja tik ob turški obali. V enem tednu so bile uničene tri cerkve. Prebivalci za uničenje krivijo ilegalne migrante, ki se nahajajo na otoku.

Po besedah predstavnika vaške skupnosti Vasilisa Vigasa so bili prebivalci Halkiosa besni, ko so preko vikenda vstopili v cerkev Agios Haralambos in odkrili, da so bili deli namerno zažgani in vandalizirani.

To je bila že tretja cerkev v Halkiosu, ki so jo uničili vandali, po poročanju Greek City Times, pa lokalno prebivalstvo za uničenje krivi tisoče ilegalnih migrantov, ki se nahajajo v migrantskem centru nedaleč stran.

“Agios Haralambos je cerkve, ki je 500 metrov stran od migrantskega kampa. Zjutraj je ženska šla prižgati svečo in odkrila, da je nekdo zažgal Agio Trapezo. Zažgali so sveti evangelij in druge svete reči. V roku enega tedna je to tretja cerkev, ki so jo uničili v naši vasi,” je povedal Vigas.

Zažgan oltar v cerkvi na Hiosu (foto: greekcitytimes)

V prvi cerkvi so razbili okno in ukradli olje in sveče, v drugi cerkvi svetega Petra in Pavla pa so ravno tako kot v Haralambosovi cerkvi požgali dele cerkve.

“Nimamo izbire, ali zapustimo vas, ali pa se začnemo obnašati kot oni,” je povedal eden od vaščanov. “Ker se nič ne naredi, bomo vzeli stvari v svoje roke in branili kar je naše.”

Ivan Šokić

 • pajot

  “bomo vzeli stvari v svoje roke in branili kar je naše.”
  In te stvari,predvidevam,so puške.
  Mogoče pa se bo začelo v Grčiji in ne na Švedskem.

 • Van Der Waals

  CIGANI MUSLIMANI LUKA POLMESEC BO EN DAN ODGOVARJAL!!!

 • Olga101

  Tudi Grki ustanavljajo svojo Vardo! Ker oblast ne naredi ničesar, da bi jih zaščitila!

  A ni to nekam znano!?

  • Lustrator

   Niti ne – Šiškova varda je del režimskega spina proti “desničarjem” in nima ničesar z obrambo slovenstva, sicer bi imeli na prvem mestu lustracijo in rekatolizacijo, ne pa imitiranje partizanov.

   • Olga101

    V borbi proti nezakonitim migracijam je prav, da se povežemo vsi!

 • Unikatna

  Smrdljivci…Cerkve vam niso nič naredile! Mislijo, da z uničevanjem in sežiganjem zatirajo tudi krščansko, pravoslavno vero, ampak se motijo. Kdor je veren, je veren in verjame v Boga v svojem srcu! Škodujete samo sebi, ker z vsakim gnusnim dejanjem odpirate oči Evropejcem!

 • šmentanamuha

  In zdej levi pravte, da se more men ta človeška golazen, ki ni vredna lepe besede, smilit, ker se s čolni tihotapijo v Evropo in pol ker v morje pade? Naložit jih je treba v kontejnerje in zvozit nazaj, od koder so prišli.

 • xtc

  Kot vse bolj kaže se pomikamo v območje,kjr bo počasi prišlo na vrsto tudi kaj drugega.

 • Kr En Boštjan

  odstraniti golazen predno se res preveč razpase..