fbpx

[Video] “Hvaležni” ilegalni migranti se znašajo nad cerkve na grškem otoku Hiosu in jih sežigajo!

Uničen oltar v cerkvi na otoku Hios (foto: greekcitytimes)

“Neznani vandali” so uničili in zažgali več cerkva v vasi Halkios na grškem otoku Hios, ki se nahaja tik ob turški obali. V enem tednu so bile uničene tri cerkve. Prebivalci za uničenje krivijo ilegalne migrante, ki se nahajajo na otoku.

Po besedah predstavnika vaške skupnosti Vasilisa Vigasa so bili prebivalci Halkiosa besni, ko so preko vikenda vstopili v cerkev Agios Haralambos in odkrili, da so bili deli namerno zažgani in vandalizirani.

To je bila že tretja cerkev v Halkiosu, ki so jo uničili vandali, po poročanju Greek City Times, pa lokalno prebivalstvo za uničenje krivi tisoče ilegalnih migrantov, ki se nahajajo v migrantskem centru nedaleč stran.

“Agios Haralambos je cerkve, ki je 500 metrov stran od migrantskega kampa. Zjutraj je ženska šla prižgati svečo in odkrila, da je nekdo zažgal Agio Trapezo. Zažgali so sveti evangelij in druge svete reči. V roku enega tedna je to tretja cerkev, ki so jo uničili v naši vasi,” je povedal Vigas.

Zažgan oltar v cerkvi na Hiosu (foto: greekcitytimes)

V prvi cerkvi so razbili okno in ukradli olje in sveče, v drugi cerkvi svetega Petra in Pavla pa so ravno tako kot v Haralambosovi cerkvi požgali dele cerkve.

“Nimamo izbire, ali zapustimo vas, ali pa se začnemo obnašati kot oni,” je povedal eden od vaščanov. “Ker se nič ne naredi, bomo vzeli stvari v svoje roke in branili kar je naše.”

Ivan Šokić