fbpx

[Video] Islamski terorist v Londonu z mačeto ranil 3 osebe

Ubiti terorist Sudesh Amman (vir: Facebook)

Londonska policija je v nedeljo, 2. februarja 2020, usmrtila moškega, ki je v južnem delu britanske prestolnice z mačeto napadel dve osebi, preden je pod streli padel tudi napadalec sam. Preiskovalci so incident hitro označili kot teroristični napad.

20-letni Sudesh Amman je sredi belega dne z nožem ranil tri ljudi, preden so ga londonski policisti na mestu ubili. Kar čudi, je dejstvo, da je Amman že bil v zaporu zaradi obsodbe, povezane s terorizmom, a so ga po poročanju Breitbarta, po polovici odslužene kazni že izpustili na prostost.

Zdravstveno stanje enega od poškodovanih je resno. Eno od žrtev je poškodovalo razbito steklo, kar je bila posledica policijskega streljanja. Kot so povedale priče dogodka, je napadalec v rokah vihtel mačeto, na prsih pa imel srebrne jeklenke.

Napad in odziv policije sta se zgodila na prometni ulici, polni nedeljskih izletnikov in nakupovalcev, blizu pa je tudi stanovanjska soseska.

https://twitter.com/Being_Vinita/status/1224207018291908608?

Britanska vlada je v takojšnjem odzivu na teroristični napad napovedala višje kazni za teroristična kazniva dejanja, kakor tudi konec predčasnih izpustov za obsojene teroriste. Prav tako je za prihodnje leto povečala finančna sredstva, namenjena protiterorističnim enotam.

Premier Boris Johnson se je zahvalil pripadnikom policijskih enot in reševalcem, župan prestolnice Sadiq Khan pa je pristavil, da teroristom ne bo uspelo uničiti britanskega načina življenja. Ta isti župan je pred leti trdil, da so teroristični napadi nekaj, kar se mora jemati v zakup pri življenju v mestu.

https://twitter.com/Divyans47789162/status/1224211359400779776?

Do terorističnega napada v Londonu je prišlo le slaba dva meseca potem, ko je 28-letni obsojeni terorist Usman Khan, ki je bil predčasno izpuščen iz zapora, na londonskem mostu do smrti zabodel dve osebi. Tudi njega so takrat ubili pripadniki londonske policije.

Ivan Šokić