fbpx

[Video] Je Joe Biden dovolj pri sebi, da vodi “svobodni svet”?

Mnogi politiki se prilizujejo Bidnu, saj si obetajo (Foto: EPA)

Joe Biden, kandidat ameriške demokratske stranke za predsednika in nasprotnik Donalda Trumpa se že nekaj časa, odkar je najavil, da bi lahko kandidiral za predsednika, sooča s tremi velikimi obtožbami. Prva je, da so ga na mnogih posnetkih ujeli med”nenavadnim” vedenjem do deklic, zaradi česar je dobil vzdevek “Srhljivi stric Joe”. Druga je najaktualnejša, tiče pa se sumljivih poslov njegovega sina, za katere je skoraj zagotovo vsaj vedel, če ni pri njih sodeloval. Tretja pa je, da njegove kognitivne kapacitete ne dosegajo več standardov vodenja “svobodnega sveta”, za kar obstaja veliko indicev preko posnetkov, na katerih se Joe Biden moti, pozablja, zmede in celo zaspi.

Joe Biden, kandidat ameriške demokratske stranke za predsednika, ni nikogaršnji “ljubljenec”. Njegove kampanje ne spremlja nobeno navdušenje, kvečjemu apatija. In vendar so se v demokratski stranki na koncu “sprijaznili” s podporo njemu in, če verjamemo anketam osrednjih medijev, lahko Biden vendarle premaga Donalda Trumpa.

Če je verjeti anketam, je Joe Biden pred volitvami celo favorit. Navkljub vsem problemom, ki ga obremenjujejo, tudi s precej trdnimi materialnimi dokazi o koruptivnosti njegovega sina, indicih o sinovem seksu z mladoletnicami, o nenavadnih “pedofilskih” nagnjenjih, ki jih izkazuje na mnogih posnetkih. Daleč najbolj dokumentirano pa je dokazno gradivo, da Joe Biden kognitivno ni (več?) na nivoju, da bi lahko vodil ZDA.

Posnetkov o tem, ko se Biden v intervjujih, med svojimi govori in ko posluša druge, moti, zmede, pozablja imena, ne zna zaključevati svojih stavkov, pozablja, kje v govoru je ostal, celo zaspi, je na medmrežju nešteto. Iz posnetkov je tudi jasno razvidno, zakaj je hipoteza tistih, ki trdijo, da bo funkcijo predsednika ZDA v primeru, da bo izvoljen Biden v bistvu opravljala njegova podpredsednica, Kamala Harris, ali da bo Joe Biden samo in izključno lutka tako imenovane “globoke države” oziroma “interesnih lobijev” demokratske stranke, na mestu.

Aleš Ernecl