fbpx

[VIDEO] Kaj se je resnično dogajalo: So napadi v Las Vegasu posledica politične agende?

Foto: twitter

Po napadu v Las Vegasu v javnosti krožijo tako različna dejstva kot tudi teorije, kjer se pojavljajo namigi o tem, da so napadi v Las Vegasu posledica politične agende. To pomeni, da vlada krivi neko skupino, da je storila kaznivo dejanje, čeprav tega ni storila. S tem pa prepriča mnoge druge, da krivijo to osebo ali skupino in tako dosežejo pomemben cilj.

Doslej je znano, da je umrlo 59 ljudi in da jih je bilo več kot 500 ranjenih na festivalu, ki se ga je udeležilo okrog 22 tisoč ljudi. Vendar so večkratni izračuni očividcev in različni videoposnetki nasprotujoči poročilom v medijih in so pravi razlog za množično teorijo zarote.

ISIS je že večkrat prevzel odgovornost za napade, ki jih ni storil
Stephen Paddock je človek, ki je kriv za to grozljivo streljanje. Toda, ali je res to naredil? Če je storil, je delal sam? ISIS je prevzel zasluge za napad in pravijo, da je Paddock streljal v njihovem imenu, vendar, ali je to res? V zadnjem času je namreč ISIS prevzel odgovornost za napade, s katerimi nima nič opraviti, kar je zasejalo nekaj dvoma v trditve, ki jih ISIS sporoča. Ali je bil Paddock novi pripadnik islama? Če je bil, tega nikomur ni povedal in ni dokaza, da je član kakršne koli mošeje, njegov brat pa trdi, da Paddock ni versko opredeljen.

Poročila očividcev so nasprotujoča medijem
Policija in mediji navajajo, da je Paddock deloval sam. Toda, ali je res? Očividci poročajo, da vidijo več kot samo eno strelno orožje in nekaj od teh jih je o tem poročalo na Twitterju, ko je napad še potekal. Kaj pa so res videli? Nastalo je tudi več slik in video posnetkov, ki govorijo zase. Najbolj zanimiv posnetek prihaja od voznika taksija, ki je začel snemati takoj, ko je spoznal, da gre za strelski napad. V posnetku se jasno sliši zvok, ki izvira iz različnih razdalj in lokacij, kar pa velja za znano vojaško taktiko, ki zmede sovražnika in oteži natančno določitev lokacije strelca. Torej je bilo več strelcev. Zakaj je bilo torej rečeno, da je samo en napadalec? Več komentarjev in posnetkov očividcev pa vam prilagamo v nadaljevanju.

https://twitter.com/1776PatHenry/status/915031332123586560

D. Š.