fbpx

[Video] Kako je Kitajska ob izbruhu koronavirusa blokirala lete v kitajska mesta, spustili pa so jih v svet!

Kitajski predsednik Xi Jinping (foto: EPA)

V petkovem intervjuju za Fox Business Network je svetovalec Bele hiše za trgovino Peter Navarro povedal, da je Kitajska namerno razširila koronavirus po svetu, namesto da bi ga zajezili v Wuhanu. Medtem ko so prepovedali lete iz Wuhana v Peking in Šanghaj, so še naprej pustili lete v Milano in New York.

“Kitajska je skrivala virus za ščitom Svetovne zdravstvene organizacije, in to v času, […] ko bi virus lahko zadržali v Wuhanu,” je za Fox Business povedal svetovalec Bele hiše za trgovino, Peter Navarro.

“Namesto tega je Kitajska poslala na stotine tisočev Wuhancev in Kitajcev na letala, ki so lahko šla v Milano in New York in drugod, samo ne v Peking in Šanghaj,” je način delovanja Kitajske komunistične partije opisal Navarro.

Na vprašanje, ali je Kitajska namerno prepovedala večino letov znotraj države, medtem ko je še naprej dopuščala mednarodne lete, je Navarro odvrnil: “To je dejstvo. O tem ni potrebno razpravljati.”

Kitajska namerno širila virus po svetu
Z vsakim dnem postaja vse bolj jasno, da je Kitajska sprva sama podcenjevala nevarnost novega koronavirusa, ko so spoznali razsežnost svojih slabih odločitev, pa so se kitajske oblasti odločile, da tudi preostanek sveta izpostavijo tej nevarnosti. Zakaj bi trpeli samo oni, če lahko skupaj z njimi trpi še ves svet.

Te dni so se do novih dokazov, da naj bi SARS-CoV-2 ustvarila človeška roka, dokopali avstralski znanstveniki. Omenjena študija po poročanju Life Site News ugotavlja, da je bil novi koronavirus ustvarjen v laboratoriju, saj je specializiran za penetracijo človeških celic, kar bi bilo zelo težko, če bi se prenašal z živali na ljudi.

Ugotovitev skupine znanstvenikov, ki jih je vodil dr. Nikolai Petrovsky z univerze Flinders v Avstraliji, “še posebej preseneča, ker se virus ponavadi lažje veže na receptorje izvirnega gostitelja, kot npr. netopirja in ima nižjo začetno zmožnost vezave na receptorje novega gostitelja, npr. ljudi,” so zapisali v raziskavi. Pri SARS-CoV-2 je človek močnejši gostitelj kot pa katerakoli druga izvorna vrsta, so pokazali rezultati. Vprašanje tako ostaja samo še, kdo je bil tisti, ki je spustil novi koronavirus na prosto in s kakšnim namenom.

Ivan Šokić