[VIDEO] Kaos v Bosni in Hercegovini: V Tuzlo prispela največja skupina migrantov doslej, Šarec in Poklukar pa si še kar zatiskata oči, da nas množične ilegalne migracije ne ogrožajo!?

Migranti v Bosni in Hercegovini (Foto: epa)

Varnostne razmere v Bosni in Hercegovini so zaradi množičnih ilegalnih migracij vedno bolj alarmantne, kar tamkajšnjim prebivalcem onemogoča normalno življenje. Po tem, ko je situacija na območju Velike Kladuše in Bihaća že pred časom popolnoma ušla izpod nadzora, je sedaj veliko število ilegalnih migrantov ohromilo še Tuzlo v drugem delu države. Kljub temu, da ima velika večina ilegalnih migrantov iz Bosne in Hercegovine namen pot nadaljevati v smeri Slovenije, pa si slovenski premier Marjan Šarec in notranji minister Boštjan Poklukar še naprej zatiskata oči, da ilegalne migracije za našo državo ne predstavljajo večje grožnje.

Bosna in Hercegovina zaradi velikega števila ilegalnih migrantov ter predvsem njihovih kriminalnih dejanj poka po šivih. Med ilegalnimi migranti namreč prihaja do številnih konfliktov, ki neredko vodijo do fizičnih obračunov, v katerih številni udeleženi utrpijo hude telesne poškodbe. Neomejeno gibanje nasilnih neidentificiranih oseb posledično povzroča vedno večjo paniko med lokalnim prebivalstvom, ki je pogosto tudi samo deležno nasilja s strani ilegalnih migrantov. Po tem, ko so razmere na področju Unsko-sanskega kantona, zlasti v Veliki Kladuši in Bihaču, že dlje časa alarmantne, pa se sedaj problematika širi tudi v ostale dele države. Največja skupina ilegalnih migrantov je namreč po najnovejših informacijah prispela tudi v Tuzlo v istoimenskem kantonu.

O velikem prilivu ilegalnih migrantov v Tuzlo poroča spletni portal Tuzlainfo. Ta je ob videoposnetku, ki ga je objavil na Facebooku, zapisal: “Danes je v Tuzlo prispela največja skupina migrantov v zadnjih mesecih. Nocojšnja slika pred Oddelkom za zunanje zadeve na Titovi ulici je le še eno opozorilo, da je situacija zaskrbljujoča!!” Iz videoposnetka je jasno razvidno, da gre pri ilegalnih migrantih, ki so prispeli v Tuzlo, praktično izključno za mlade in neporočene moške, kar bi utegnilo biti za evropsko prebivalstvo v prihodnje še kako nevarno. Porušeno razmerje v sestavi migrantov po spolu bo namreč zagotovo nevarno vplivalo na razmerje moških in žensk v nekaterih evropskih družbah, kar bo za seboj prineslo še dodatno povečanje organiziranega kriminala, števila spolnih napadov ter večje povpraševanje po prostituciji.

Danas je u Tuzlu stigao najveći broj migranata od kako posljednjih mjeseci pristižu u naš grad. Večerašnje slike ispred Službe za poslove sa strancima u Titovoj ulici, još su jedno upozorenje da je situacija alarmantna!

Gepostet von Tuzlainfo.ba am Sonntag, 7. Juli 2019

Šarec in Poklukar si še naprej zatiskata oči
Ne glede na to, da je več kot očitno, da migrantska pot iz Bosne in Hercegovine vodi prav v smeri Slovenije, je jasno, da bodo ilegalni migranti v prihodnje kot kaže še bolj ogrožali naše življenje. Sploh, če si bosta osebi, ki bi se morali najprej odzvati na naraščajočo grožnjo, predsednik vlade Marjan Šarec in notranji minister Boštjan Poklukar, še naprej zatiskala oči, da nas množične ilegalne migracije ne ogrožajo. Kot kaže, so namreč resnost situacije, povezano z migrantsko krizo, spregledali že prav vsi z izjemo teh dveh vidnih slovenskih politikov, tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je pred dnevi opozoril na veliko nevarnost, da Slovenija ob nadaljnji opravilni nesposobnosti odgovornih institucij postane migrantski žep. Glede na to, da se iz dneva v dan vrstijo kriminalna dejanja, ki jih ilegalni migranti izvršijo na območju Slovenije, je skrajni čas, da Šarec in Poklukar reagirata in bolje zaščitita slovensko mejo ali pa prepustita svoje mesto tistim, ki jim je mar za varnost slovenskih državljanov.

Boštjan Poklukar, Borut Pahor in Marjan Šarec (Foto: STA)

Rajko Golob

 • ZatonMesecnikov

  Odkod pa pridejo v Tuzlo? Iz Srbije? kdo jih pa spušča v europo?

  • Vesna Skukan

   Točno to se jaz sprašujem in sem tudi to napisala. Kako hudiča pridejo do Bosne, če je kar nekaj držav vmes in oni brez dokumentov???????????????

   • ZatonMesecnikov

    Gre za neke balkanske igrice nagajanja in izsiljevanja. ter zamer do zahodne Europe, ki je končna destinacija migrantov.

   • koza

    pa to vam skoz pišem, da jih puščajo aboliranci, t.j. tisti, ki so si prisvojili 50 % BiH, če pogledaš kje so meje srbske, ti je jasno, kdo jih uvaža in zakaj noče vojske na meji, samo ne vem kdo so ti vojaki, ki bi mejo čuvali, verjetno računajo na hercegovske Hrvate, Bosanci pa bi čuvali kanton Sarajevo, malo morgen

 • Franc Šink

  Šarec in Poklukar dobro vesta da nas ogrožajo, ampak si mislita da se bo butast narod že navadil.da za buteljne nas imata.

  • Nata

   Pa še prav imata. Smo osli , ker komuniste ne vržemo na smetišče, da tam zgnijejo !

   • stane

    Na smetisce zgodovine.

    • Nata

     Me skrbi, da bi se tudi od tam na novo ” pobrali ” ?

   • Andrej

    Nismo osli, nasprotno, celo svobodno, prostovoljno jih volimo. Že leta in leta. No, smo osli, ampak komunistični.

    • Nata

     Ja. . . . . taka, prav posebno neumna vrsta !!

 • Vesna Skukan

  Kako hudiča pa pridejo do Bosne…???? A jih prav nihče ne ustavi??? Pa saj je še nekaj mej vmes, oni pa vsi brez dokumentov..????????

  • Nata

   + + + + + + bravo ! Sijajno vprašanje !! Saj svoje meje pa še imajo !!

   Jih spuščajo nalašč ?

 • Nata

  Marakeška deklaracija !! MEKATERI POLITIČNI OSLI TRDIJO, DA JE NEOBVEZNA ?
  Zakaj pa jo je bilo potem potrebno podpisati ?

  In, o tem so te horde dobro obveščene. Mislijo, da imajo vso pravico razlesti se po celi EU !

  • Andrej

   Saj slovenski predstavnik ni podpisal. Samo parafiral je. Isto kot nadvladna Levica.

 • Vesna Skukan

  Prepuščeni smo dvema bedakoma – Šarec-Poklukar, ki si zatiskata oči in nas s pomočjo mainstream medijev farbata, da je meja dobro varovana in da je vse pod kontrolo. In bedast folk jim verjame, tisti ki jima pa ne verjamemo, smo deležni pa cenzure, opozoril o sovražnem govoru in blokad…

  • stane

   Sovrazni govor obstaja samo v bolnih glavah.

  • Andrej

   Kaj se čudiš? Komunisti vedno in povsod tako delajo. In naši SO komunisti.

  • stane

   Da jim jebem pokvarjeno mater. Zablokirani so v mozganih,ce jih se majo kaj.

 • pajot

  Če bo šlo kaj narobe,je treba najprej obiskat te tri kreature na sliki.

  • Andrej

   Pravijo, da je preventiva boljša od kurative.

 • xtc

  Cilj levakarjev z usihajočo podporo je navozit nove volilce za prevlado nad onimi,ki jih zavračajo,ampak ko bo zmanjkalo denarja pa pride poračun.

 • Olga101

  To niso ilegalni migranti, to so Šarčevi rojaki, ki sta jih je Kučan in Fajonka povabila v Slovenijo!

 • mare

  Vse jima je jasno, le odgovora kako ukrepati nimata.

 • Zoran Vules

  Nas pa zajebavajo za malenkost.Včasih je bil ilegalni prehod meje kriminalno dejanje.Celo streljali so na prestopnike.Zgleda da bodo v bodočnosti migranti streljali nas.

  • Wizeman

   Tudi ti boš migrant. Spomni se takrat svoje zagretosti….

 • Wizeman

  Buuuuu, zdaj bodo prišli k vam in vas pojedli…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!