fbpx

[VIDEO] Kaos v Bosni in Hercegovini: V Tuzlo prispela največja skupina migrantov doslej, Šarec in Poklukar pa si še kar zatiskata oči, da nas množične ilegalne migracije ne ogrožajo!?

Migranti v Bosni in Hercegovini (Foto: epa)

Varnostne razmere v Bosni in Hercegovini so zaradi množičnih ilegalnih migracij vedno bolj alarmantne, kar tamkajšnjim prebivalcem onemogoča normalno življenje. Po tem, ko je situacija na območju Velike Kladuše in Bihaća že pred časom popolnoma ušla izpod nadzora, je sedaj veliko število ilegalnih migrantov ohromilo še Tuzlo v drugem delu države. Kljub temu, da ima velika večina ilegalnih migrantov iz Bosne in Hercegovine namen pot nadaljevati v smeri Slovenije, pa si slovenski premier Marjan Šarec in notranji minister Boštjan Poklukar še naprej zatiskata oči, da ilegalne migracije za našo državo ne predstavljajo večje grožnje.

Bosna in Hercegovina zaradi velikega števila ilegalnih migrantov ter predvsem njihovih kriminalnih dejanj poka po šivih. Med ilegalnimi migranti namreč prihaja do številnih konfliktov, ki neredko vodijo do fizičnih obračunov, v katerih številni udeleženi utrpijo hude telesne poškodbe. Neomejeno gibanje nasilnih neidentificiranih oseb posledično povzroča vedno večjo paniko med lokalnim prebivalstvom, ki je pogosto tudi samo deležno nasilja s strani ilegalnih migrantov. Po tem, ko so razmere na področju Unsko-sanskega kantona, zlasti v Veliki Kladuši in Bihaču, že dlje časa alarmantne, pa se sedaj problematika širi tudi v ostale dele države. Največja skupina ilegalnih migrantov je namreč po najnovejših informacijah prispela tudi v Tuzlo v istoimenskem kantonu.

O velikem prilivu ilegalnih migrantov v Tuzlo poroča spletni portal Tuzlainfo. Ta je ob videoposnetku, ki ga je objavil na Facebooku, zapisal: “Danes je v Tuzlo prispela največja skupina migrantov v zadnjih mesecih. Nocojšnja slika pred Oddelkom za zunanje zadeve na Titovi ulici je le še eno opozorilo, da je situacija zaskrbljujoča!!” Iz videoposnetka je jasno razvidno, da gre pri ilegalnih migrantih, ki so prispeli v Tuzlo, praktično izključno za mlade in neporočene moške, kar bi utegnilo biti za evropsko prebivalstvo v prihodnje še kako nevarno. Porušeno razmerje v sestavi migrantov po spolu bo namreč zagotovo nevarno vplivalo na razmerje moških in žensk v nekaterih evropskih družbah, kar bo za seboj prineslo še dodatno povečanje organiziranega kriminala, števila spolnih napadov ter večje povpraševanje po prostituciji.

Danas je u Tuzlu stigao najveći broj migranata od kako posljednjih mjeseci pristižu u naš grad. Večerašnje slike ispred Službe za poslove sa strancima u Titovoj ulici, još su jedno upozorenje da je situacija alarmantna!

Gepostet von Tuzlainfo.ba am Sonntag, 7. Juli 2019

Šarec in Poklukar si še naprej zatiskata oči
Ne glede na to, da je več kot očitno, da migrantska pot iz Bosne in Hercegovine vodi prav v smeri Slovenije, je jasno, da bodo ilegalni migranti v prihodnje kot kaže še bolj ogrožali naše življenje. Sploh, če si bosta osebi, ki bi se morali najprej odzvati na naraščajočo grožnjo, predsednik vlade Marjan Šarec in notranji minister Boštjan Poklukar, še naprej zatiskala oči, da nas množične ilegalne migracije ne ogrožajo. Kot kaže, so namreč resnost situacije, povezano z migrantsko krizo, spregledali že prav vsi z izjemo teh dveh vidnih slovenskih politikov, tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki je pred dnevi opozoril na veliko nevarnost, da Slovenija ob nadaljnji opravilni nesposobnosti odgovornih institucij postane migrantski žep. Glede na to, da se iz dneva v dan vrstijo kriminalna dejanja, ki jih ilegalni migranti izvršijo na območju Slovenije, je skrajni čas, da Šarec in Poklukar reagirata in bolje zaščitita slovensko mejo ali pa prepustita svoje mesto tistim, ki jim je mar za varnost slovenskih državljanov.

Boštjan Poklukar, Borut Pahor in Marjan Šarec (Foto: STA)

Rajko Golob