[Video] Manfred Weber se je zahvalil Janši za pogumen obisk Kijeva: “Drugi so sledili, on je bil prvi!”

Vodja EPP v Evropskem parlamentu Manfred Weber na zaključni konvenciji SDS.

V vojnih časih rabimo stabilnost, v vojnih časih rabimo voditelje, ki vedo, kaj je potrebno storiti,” je na zaključni konvenciji Slovenske demokratske stranke izjavil Manfred Weber, vodja Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu. Vlado je tudi pohvalil za izjemno vodenje Evropske unije.

Slovenska demokratska stranka je pred letošnjimi državnozborskimi volitvami deležna tudi izjemne mednarodne podpore. Na današnji konvenciji v Medvodah, 19. aprila, nam je podporo izrekel tudi vodja Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu Manfred Weber.

Uvodoma je izrazil zadovoljstvo, da je lahko znova v Sloveniji, predvsem pa, da je lahko znova med nami, med člani Slovenske demokratske stranke, in sicer v tem pomembnem času za našo državo. Sporočil je, da ima Slovenska demokratska stranka po vsej Evropi prijatelje in partnerje. “Evropska ljudska stranka je z vami. Celotna Evropska ljudska stranka je z vami in vam želi vse najboljše,” je dejal.

Janši se je zahvalil za pogumen obisk Kijeva in izjemno vodenje EU
Nadaljeval je z mislijo, da se tokratne volitve ne bodo odvijale v normalnih okoliščinah. “Soočamo se z velikimi izzivi, smo v vojnih časih. Rusija vodi vojno proti Ukrajini. A ukrajinski prijatelji se ne borijo samo zase, ampak za vse nas. Borijo se za svobodo, demokracijo in vladavino prava,” je poudaril in dodal, da tukaj ni prostora, da bi bil kdorkoli izmed nas nekje vmes – ali si na strani Ukrajine ali na strani Rusije. V Evropski ljudski stranki smo na strani ukrajinskih prijateljev, je povedal in se zahvalil Janezu Janši za pogumen korak, ko je kot prvi odšel v Ukrajino podpret Ukrajince. “Drugi so sledili, on je bil prvi,” je poudaril in požel velik aplavz. Predsedniku SDS se je zahvalil tudi za izjemno vodenje Evropske unije.

V nadaljevanju se je osredotočil na kampanjo za letošnje volitve v Državni zbor RS. Dejal je, da je izjemnega pomena, da volivcem pokažemo, kako uspešno smo vodili državo v zadnjih dveh letih. Spomnil je na visoko gospodarsko rast in zaposlenost, na višje pokojnine. Dejal je tudi, da smo z znižanjem davkov okrepili slovensko gospodarstvo, medtem ko je večina drugih držav davke dvigovala. “Rezultati v zadnjih dveh letih so odlični in lahko ste ponosni na to,” je poudaril. Prav tako moramo po njegovem mnenju v kampanji pokazati, kakšni so naši cilji za prihodnost – digitalizacija, zeleni prehod, moderne tehnologije. In še, pomembno je, da ljudem pokažemo, da SDS predstavlja stabilnost in trdno stranko s koreninami.

V vojnih časih rabimo stabilnost, v vojnih časih rabimo voditelje, ki vedo, kaj je potrebno storiti. V vojnih časih rabimo voditelje, ki so že pokazali, da lahko državo in Evropo vodijo v težkih časih,” je zaključil in dodal, da nam želi vse dobro na volitvah.

Peter Truden