fbpx

[Video] Marine Le Pen: Migracijski in azilni pakt je pakt s hudičem

epa08395031 French far-right political party Rassemblement National (RN) leader Marine Le Pen wears a face mask as she arrives to lay a wreath of flowers at the statue of Joan of Arc in Paris, France, 01 May 2020. The party's traditional rally for Labor Day will not be held this year due to containment measures and the nationwide lockdown taken in an attempt to stop the spread of the SARS-CoV-2 coronavirus. EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Gre za organiziran načrt potopitve Evrope in narodov, ki jo sestavljajo,” je pojasnila evroposlanka Marine Le Pen in dodala, da bi predlagan migracijski in azilni pakt uničil socialni sistem in povečal brezposelnost, nepremičninsko krizo, prestopništvo in konflikte v skupnostih. Poleg tega bi ogrozil tudi vrednote naše civilizacije, dal prednost islamizmu in prinesel še več tveganja za terorizem, je dejala Le Bonova.

Predsednica Nacionalnega zbora Marine Le Pen zavrača nov migracijski in azilni pakt Evropske unije, označila ga je kot samomor Evrope. Proti paktu EU je sprožila tudi kampanjo. Predlog Evropske komisije se je s svojim predlogom oddaljil od prejšnjega Dublinskega sistema, kar po njeni oceni pomeni, da bi se lahko v naslednjih letih v EU nastanilo 60 do 70 tisoč migrantov.

Le Penova je okrcala Evropsko unijo, češ da je zaupala Turčiji ključe vrat Srednjega Vzhoda, ki sedaj izsiljuje zahodni svet. Deželam tretjega sveta na stežaj odpiramo vrata svojega doma, ključe je treba vrniti Evropi in Franciji. Povedala je tudi, da bo skupaj s še nekaterimi sprožila kampanjo, ki nasprotuje predlogu migracijskega in azilnega pakta Evropske komisije. S peticijo imajo namen zbrati okoli milijon podpisov.

Migracijski pakt je po oceni Le Bonove antidemokratičen, lažno humanističen in destruktiven

Na Twitterju je Marine Le Pen celo zapisala, da je migracijski pakt kot pakt s hudičem. V septembru so proti predlogu Evropske komisije spregovorile tudi države članice višegrajske skupine, Madžarska, Poljska, Češka in Slovaška. Madžarsko stališče je zaustavitev migracij, je dejal premier Viktor Orban. Tudi češki premier Andrej Babiš je povedal, da pravilo kvot za njih ni sprejemljivo.

https://twitter.com/MLP_officiel/status/1314599424098799618?s=20

Spomnimo, Slovenija se je prav tako opredelila proti načelu obvezne solidarnosti, saj zagovarja načelo prostovoljne solidarnosti. V Bruslju so sicer zatrdili, da spornih obveznih kvot za premeščanje iz leta 2015 ni več, vendar pa določena obveznost glede premeščanja še vedno ostaja. Notranji minister Aleš Hojs je pred dnevi na videokonferenci ministrov EU, ki so pristojni za notranje zadeve, poudaril, da se je treba osredotočati na učinkovito evropsko politiko vračanja. Migracijski in azilni pakt, ki ga je predlagala Evropska komisija je zelo obsežen, je povedal Hojs in dodal, da se pojavlja veliko vprašanj, na katera bo potrebno odgovoriti.

Sara Bertoncelj