fbpx

[Video] Medtem ko je zaradi koronavirusa v Iranu umrlo več kot 1000 ljudi, vrhovni voditelj Ali Hamenej pravi, da je koronavirus blagoslov!

Foto: Printscreen

Glede na to, da je znano, da je novi koronavirus v Iranu že ušel izpod nadzora, okužil pa se je celo namestnik ministra za zdravje, bi človek pričakoval, da vrhovni voditelj Irana Ali Hamenej ne bo izjavil, da koronavirus res ni nič kaj takega. Označil ga je celo kot blagoslov in ob tem zatrdil, da bi morali Iranci moliti proti virusa, po njegovo namreč molitev k Allahu lahko reši številne težave.

Medtem, ko je opozicija potrdila, da je virus pokosil že več kot tisoč ljudi, je Ali Hamenej v govoru izpostavil, da tragedija za državo ni nič kaj takega. “Dogodile so se večje tragedije, kot je koronavirus,” je prepričan.

Po prepričanju Ali Hameneja gre za neko prehodno zadevo. “To ni nekaj izrednega. Takšne vrste dogodkov se odvijajo v državi. Seveda ne želim vsega preveč minimalizirati. Ne delajmo pa prevelikega cirkusa okrog tega.” Po njegovo gre pri širjenju koronavirusa za nekaj kar se je zgodilo po volji boga, zaradi česar tudi naj ne bi trajalo predlogo. Na koncu se bo širjenje umirilo in bo virus izginil.

Koronavirus naj bi tako na koncu prinesel nekakšno izkušnjo za celotno javnost, ki bo videti kot dosežek le te. “S takšnimi dosežki se bo tragedija preobrnila v blagoslov.” 

Hana Murn