fbpx

[Video] Na Švedskem migrantske tolpe zažgale toliko avtomobilov, da tega niso spregledali niti nekateri mediji, ki sicer molčijo o migrantskem kriminalu!

Foto: Youtube

Švedska policija je v ponedeljek zvečer prejela več klicev zaradi požiga več kot sto avtomobilov in več pnevmatik. Za tem kriminalnim dejanjem stoji tolpa, ki je v Göteborgu na vozila metala molotovke. 

Tolpa se je nad avtomobile spravila kar z molotovkami ter tako požgala več kot 100 vozil, poškodovanih je tudi več pnevmatik. Napad se je poleg v omenjenem mestu zgodil tudi v Kronogårdnu v Trollhättanu, pišejo Voice of Europe in še nekateri tuji mediji, kot je britanski Daily Mail. Posnetki iz Göteborga razkrivajo, da je tolpa uničevala avtomobil za avtomobilom na parkirišču v bližini nakupovalnega središča. Družbena omrežja tako razkrivajo, da so policisti prejeli več klicev, da tolpa “mladih črnih moških” uničuje avtomobile, naravnost škandalozno pa je, da švedski mediji o tem sploh ne poročajo.

https://twitter.com/V_of_Europe/status/1029103967966580736

V ognju, ki ga je podtaknila tolpa, je bilo torej več predelov na Švedskem. Ob tem niso izbirali, ali bodo molotovko vrgli na avtomobil, kombi, tovornjak ali pod pnevmatike. Medtem ko so imeli gasilci po dobri uri požar v Frölundi pod nadzorom, pa je ta izbruhnil tudi v Kronegårdenu v Trollhättanu. Da Švedska ni več varna država, kakršna je bila še nekaj let nazaj, priča podatek, da gasilci v tem kraju niso smeli začeli gasiti, dokler niso prišli policisti in zaščitili območja. “Metali so petarde in rakete, zato čakamo, da policija sporoči, da je območje varno,” je povedal Simon Willner, tamkajšnji gasilski častnik. Čeprav so bili o podtaknjenem požaru obveščeni ob devetih zvečer, so lahko začeli gasiti šele dve uri pozneje, ko jim je dala policija zeleno luč. “Mladi so na policiste, ki so posredovali, metali kamenje. Ob tem so nosili kapuco in imeli zakrit obraz, da jih niso mogli identificirati,” je povedal vodja reševalcev Hans Dernemyr. Njegove besede je potrdila tudi policija v Göteborgu, ki je k temu še dodala, da je avtomobile požigala skupina 6 do 8 ljudi.

https://twitter.com/ZagrosHama/status/1029082019211309057

Tolpi je sicer uspelo pobegniti in jih policija še išče. Ena izmed prič je povedala: “To je bilo organizirano. Hoteli so povzročiti čim več škode. Avto so dobesedno razstrelili, to je noro! Bilo me je strah.”

Nekatere izmed prič so na družbenih omrežjih delile posnetke pekla na Švedskem, medtem ko želijo švedski mediji ustrahovanje migrantskih tolp pomesti pod preprogo. “Bil sem na poti domov, ko sem videl prikolico in čoln v ognju. Nemudoma sem poklical policijo,” je povedal eden izmed očividcev. A kaj, ko se je še vsakič izkazalo, da se je švedska policija nesposobna spoprijeti s tolpami, ki ustrahujejo ne le prebivalce, ampak očitno tudi policijo.

Foto: printscreen

Tiskovna predstavnica policije Ulla Brehm je po ponedeljkovih požigih celo priznala: “Trenutno nimamo podatkov o morebitnih poškodbah in ne vem, ali je bil kdo pridržan, vendar tega ni za izključiti.” Brehmova je še izdala, da so priče požigalce opredelile kot “temne mlade moške”, ki so podtaknili požare in zbežali.

M. S.