[VIDEO] Najsvetejši kraj islama Meko prizadela invazija kobilic!

Foto: Twitter/Printscreen

Meko, ki velja za najbolj svet kraj islama, je prizadel roj kobilic, ki so verske oblasti prisilile, da je ta sprožila operacijo čiščenja brez primere. To je nazorno pokazal posnetek, ki je zaokrožil na družabnih omrežjih, in prikazuje kako insekti gomazijo okrog Velike Mošeje v Meki, ki vsako leto gosti na milijone muslimanskih romarjev. 

Oblasti v Meki so na družabnem omrežju Twitter delile fotografije na katerih je mogoče videti čistilce z obraznimi maskami na glavi, ki razpršujejo insekticide z namenom dekontaminacije območja.

O invaziji črnih kobilic poročajo tudi na arabski strani televizijske mreže CNN. V izjavi za javnost, ki je bila deljena s strani CNN, so uradniki svetega mesta Meke dejali: “Sodeč po video posnetkih na družabnih omrežjih, ki kažejo na velikansko širitev insektov na trgih blizu Svete mošeje v Meki, si sekretariat Svetega mesta želi, da se insekte poimenuje s črnimi kobilicami.”

Aktiviranih je bilo 138 ljudi
“Specializirane enote so bile napotene k eliminaciji teh insektov, so sporočile oblasti v Meki,” poroča stran Al-Araby Al-Jadeed. Ob tem pa so potrdili, da so vložili ves možen trud v to, da bodo insekti v korist obiskovalcev mošeje odstranjeni v čim hitrejšem času. Po navedbah CNN-a je bilo aktiviranih kar 22 skupin, ki skupaj štejejo 138 ljudi.

H. M.