fbpx

[Video] Največji popravek v zgodovini novinarstva: Washington Post priznal veliko namerno zavajanje javnosti

Donald Trump Jr. (foto: EPA)

Nezadovoljstvo Američanov s predsednikom Joejem Bidnom je vedno težje skriti tudi osrednjim medijem. Med množicami je vedno bolj popularen vzklik “Fuck Joe Biden”, kar bi lahko prosto prevedli kot “Naj od*ebe Joe Biden”. Drugi vzklik, ki so ga z lažmi popularizirali osrednji mediji in je posledično sinonim za prvi vzklik proti Bidnu, pa je “Let’s go Brandon”, v prostem prevodu “Gremo Brandon”. Nedavno pa je tudi Washington Post moral priznati, da so lagali, ko so pisali, da je množica vzklikala “Let’s go Brandon,” medtem ko so v resnici v tri krasne pošiljali Bidna.

Washington Post, levoliberalni časopis, ki se ponaša z motom “Demokracija umre v temi”, v lasti ustanovitelja Amazona Jeffa Bezosa, je moral priznati, da so v članku o nezadovoljstvu ameriške javnosti s predsednikom Joejem Bidnom širili lažne novice, poroča Breitbart.

V članku naslovljenem “Bidnovi kritiki se poslužujejo vedno bolj vulgarnih zbadljivk” so zapisali, kako je množica na shodu septembra v Georgiji med govorom Donalda Trumpa mlajšega začela vzklikati “Let’s Go, Brandon”. Šlo je za laž. Kaj takega je bilo naravnost nemogoče.

Trump mlajši je imel govor septembra, vzklik “Let’s Go Brandon!” pa je popularizirala novinarka NBC Sports Kelli Stavast na začetku oktobra 2021, ko je med intervjujem zmagovalca Nascar dirke v Talladegi v Alabami Brandona Browna, vzklike množice “Fuck Joe Biden” odpravila z medklicem, kako občinstvo spodbuja Browna in vzklika “Let’s Go Brandon!”.

Klic “Let’s Go Brandon!” je posledično postal kulturen način, kako trenutnega predsednika Bidna poslati v tri krasne, ne da bi se zato direktno posluževali obscenosti. Pri Washington Postu so kasneje v odziv na opozorila o malomarnem poročanju s strani Trumpa mlajšega napako v članku popravili.

“Popravek: Prejšnja različica tega članka je nepravilno trdila, da je množica med govorom Donalda Trumpa Jr. v Georgiji vzklikala “let’s go Brandon”. Množica je na tem govoru septembra vzklikala “F— Joe Biden!” Napaka, ki jo je zakrivil urednik, je bila popravljena,” so zapisali pri Washington Postu. Trump Jr. je omenjeni popravek označil za “največji popravek v zgodovini novinarstva!”

Ivan Šokić