fbpx

[Video] Nekdanja prva dama ZDA slovenskih korenin ni izključila vrnitve v Belo hišo!

Nekdanja ameriška prva dama Melania Trump v oddaji televizije Fox News. (Foto: YouTube)

Nekdanja ameriška prva dama slovenskih korenin Melania Trump je v svojem domu v Mar-a-Lagu v Palm Beachu na Floridi spregovorila za Fox News Channel in se ozrla na čas v Beli hiši, ko je bila na oblasti Trumpova administracija. 

V prvem intervjuju po odhodu iz Bele hiše, ki se je predvajal tekom informativnega in pogovornega programa “Fox & Friends Weekend”, je bila Melania Trump povprašana, kako se je soočala s kritikami in kako drugače so tedaj postopali napram članom Bidnove administracije.

Okrcala je Bidnovo administracijo za težko gospodarsko in socialno situacijo v ZDA
Uvodoma je Melania povedala, da ima lepe spomine na življenje v Washingtonu in da ji je bilo v čast, da je bila lahko ameriška prva dama. “Menim, da smo veliko dosegli v štirih letih. Z veseljem sem skrbela za Belo hišo, ki je nekaj časa predstavljala moj dom. Ker se zavedam, da je to hiša, ki pripada vsem Američanom, mi je življenje v njej predstavljalo pravi privilegij.” Na vprašanje, ali bo Bela hiša še kdaj postala njen dom, je odgovorila: “Nikoli ne reci nikoli.” Povedala je, da jo žalosti trenutna situacija doma in po svetu. Še posebej, ker v 21. stoletju marsikdo v ZDA ne more priti do hrane za otroke. Po njeno je za takšno dogajanje krivo trenutno vodstvo. Izrazila je tudi razočaranje, ker toliko ljudi umira zaradi uporabe nedovoljenih drog.

Foto: Printscreen

Mediji so pristranski
Novinar je nekdanjo prvo damo povprašal glede dvojnih standardov medijev. Kot primer pa je navedel znano ameriško revijo Vogue, ki je že po petih mesecih Bidnovega vladanja njegovo ženo Jill Biden umestila na naslovnico. Na njihovi naslovnici pa se je znašla tudi ameriška podpredsednica Kamala Harris. Pred tem so naslovnico krasile tudi nekdanji prvi dami Hillary Clinton in Michelle Obama (na naslovnici je bila celo trikrat). Melania Trump se na naslovnici ni znašla nikoli.

Melania je medije označila za pristranske in dejala, da je več kot očitno, da niso marali nekdanjega predsednika Donalda Trumpa ali nje same. “So pristranski,” je medije označila Melania. Po njenih besedah imajo namreč svoje preference in to je tako očitno. “Mislim, da Američani in prav vsi to opazijo. To je bila njihova odločitev,” je kritično dejala po navedbah Breitbarta in dodala, da je imela sama v času, ko je bila v Beli hiši, in tudi sedaj v načrtu delati veliko pomembnejše stvari, kot je to, da bi se znašla na naslovnici revije Vogue.

Foto: Printscreen

Povedala je še, da je že navajena, da jo nekateri kritizirajo ne glede na to, kaj počne. “Grem naprej in tukaj sem, da pomagam ljudem. To je moje poslanstvo,” je odločena. Tiste ljudi, ki jo kritizirajo, pa je spodbudila, da naj pomagajo svoji skupnosti ali se pridružijo njeni platformi “Fostering the Future, a Be Best Initiative”. ki je namenjena pomoči otrokom v reji. Sama pravi, da si želi, da bi se tudi otroci v reji lahko izobraževali in s tem posegli po tako imenovanih ameriških sanjah.

Nina Žoher