fbpx

[Video] Nezaslišano! Nemški policisti na cesti ustavili Nemko s kitkami in jo začeli izpraševati, ali je skrajna desničarka

Foto: Berliner Kurier

Nedavno smo poročali o brošuri, ki jo je izdala nevladna organizacija Amadeu Antonio v Nemčiji in s katero so otroke v vrtcu svarili pred možnimi znaki, da so njihovi starši nacistični simpatizerji. Med “zaskrbljujočimi” indikatorji so bili navedeni nošenje oblekic in kitk za deklice in dobra telesna kondicija za dečke.

Zdaj se zdi, da je to knjižico za prepoznavanje “nacistov” dobila v roke tudi nemška policija, ki svoje delo jemlje s kar največjo resnostjo. V tradiciji in gorečnosti, ki jo vleče že vse od rjavosrajčnikov in tajne policije Stasi, je zdaj policija začela na ulicah ustavljati tudi odrasle ženske s kitkami in jih izpraševati o njihovih političnih prepričanjih.

Na YouTubu je svojo izpoved o tem, kako so jo policisti ustavili sredi ceste in začeli spraševati o njenih političnih prepričanjih, delila tudi neimenovana Nemka iz Chemniza, ki se je s prijatelji vračala z božičnega sejma. Ženska je takoj v uvodu povedala, da si je kitke spletla zato, ker je mraz in imeti figo pod kapo izgleda neumno, poleg tega pa ima rada kitke.

Vedela je za novico o kitkah, a se ji je zdela smešna
“Smo na glavni železniški postaji v Chemnitzu in ravno nas je ustavila policija in me v bistvu izpraševala, kakšna so moja politična prepričanja. Vprašali so, če imam desničarska politična prepričanja zaradi mojih kitk,” je povedala Nemka.

“Zares sem šokirana. Nisem ne leva ne desna radikalka. Pravzaprav sem brez predsodkov, kar se tiče nedavnih dogodkov v Nemčiji. Imam prijatelje iz Indije …” je presenečenje nad vprašanji komentirala gospodična. “Ne vem, kaj se dogaja, ampak sem v celoti šokirana, da so me profilirali kot desničarsko radikalko zaradi kitk.”

“Zmedena in šokirana sem, saj si nisem nikoli predstavljala, da bi se kaj takega lahko zgodilo.” Nemka je še povedala, da je zasledila novico o priročniku za vrtce in kitke, a se ji je celotna stvar takrat zdela smešna. “Prebrala sem o celi zadevi s kitkami in zdaj me izprašujejo, ali sem desničarska radikalka, ker imam kitke,” je povedala v kamero.

Ivan Šokić