fbpx

[VIDEO] Ni za občutljive – Pojavil se je posnetek Hrvata, ki je skočil “na ploh” s šibeniškega mostu in se hudo poškodoval: “Če umrem, ljudem povej, da sem bil dober!”

Iz posnetka je jasno razvidno, da je bil "Pero" zadrogiran ali močno opit. Foto: FB.

Po družbenih omrežjih kroži videoposnetek moškega, ki je včeraj zjutraj skočil s šibeniškega mostu. Skok je sicer preživel, po dogodku so ga reševalci našli pri zavesti in ga prepeljali v bolnišnico, kjer pa so mu diagnosticirali težje telesne poškodbe. Policija je sicer za javnost sporočila, da 33-letni moški ni imel samomorilskih teženj, sumijo pa, da je bil pod vplivom prepovedanih substanc.

Kot poroča spletni portal ŠibenikIN, sta v sredo okrog 9. ure dva moška prišla na vrh 40 metrov visokega šibeniškega mostu. Kot je bilo razbrati iz njunega kratkega pogovora na videoposnetku, je eden želel drugemu dokazati, da lahko brez težav skoči v globino, drugi pa je njegov skok nato posnel z mobitelom. Pred skokom je slišati kratek pogovor med moškima. 33-letnik, očitno po imenu Peter, prijatelju na posnetku reče: “Če umrem, reci ljudem, da sem bil dober!” Ko moški prepleza ograjo, mu prijatelj svetuje z besedami “počasi, počasi” in “zravnaj se, ko skočiš”. Ko se 33-letnik odrine v globino, je najprej slišati navdušenje avtorja posnetka: “Skočil je, care!” Potem je slišati še tretji, ženski glas: “Bravo, bravo, Pero!”

Čeprav je iz videoposnetka videti, da je moški splaval na površje, pa je padel na obraz in trebuh, pri čemer se je močno poškodoval, zato ga v bolnišnici (reševalci so bili hitro na kraju nesreče, saj so očividci klicali na pomoč), čaka dolgotrajno okrevanje.

Rok Krajnc