fbpx

[Video] Njihova življenja uničena, njihovo dostojanstvo poteptano, oni pozabljeni: Tragična resnica o posledicah policijskega nasilja nad rumenimi telovniki

Žrtve policijskega naislja v Franciji med rumenimi telovniki (vir: twitter)

Osrednji mediji že dolgo molčijo o protestih rumenih jopičev. Še bolj oglušujoč je njihov molk, ko pride do poročanja o žrtvah policijskega nasilja. To je tako tragično kakor zastrašujoče. Osrednji mediji, ki so vsak dan polni člankov o najrazličnejših “krivicah”, se ob krivici, ki se dogaja tisočim utišanih, pozabljenih in marginaliziranih žrtev policijskega nasilja, ki so zahtevale Macronov odstop, sploh ne zganejo.

Na Nova24TV že od samega začetka pokrivamo dogajanje okoli protestov rumenih jopičev. Protesti, ki so se začeli zaradi zvišanja davkov na bencin, so hitro prerasli v odraz splošnega nezadovoljstva Francozov z vladajočo globalistično elito, ki jo predstavlja predsednik Emmanuel Macron.

Več kot 1.843 ranjenih, 15 civilistov mrtvih, več kot 8.000 aretiranih. To je sramotna statistika domnevno demokratične Francije. Država, v kateri naj bi se rodila moderna evropska demokracija, je država, v kateri se oblast tiransko izživlja nad svojimi državljani.

Policija se vedno bolj zateka k nasilju
Pri tem ji pomagajo mediji. Če je število ranjenih zaskrbljujoče že samo po sebi, je še toliko bolj pretresljivo, ko pomislimo, da je med temi več kot tisoč ranjenih tudi nič koliko pohabljenih za celo življenje. Njihovo življenje je uničeno. Ne samo zaradi izgubljenega očesa ali polomljene čeljusti. Niti ne zaradi gumijastega naboja v čelo, zaradi katerega bo miroljubni protestnik celo trpel za tinitusom, niti ne zaradi brutalnega mlatenja, ki ga je doživela mimoidoča, ki si ne upa več sama na ulico sredi belega dne.

To so zgodbe navadnih ljudi, pozabljenih, drugorazrednih. “Izgubili so oko, roko ali pa je bil njihov obraz iznakažen. V drobcu sekunde se je njihovo življenje obrnilo na glavo, v nekaterih primerih zgolj zato, ker so bili v bližini protestov rumenih telovnikov,” je po poročanju pčortala Voice of Europe povedala skupina, ki je v zadnjih tednih opravila pogovore po celi Franciji z več kot 30 takih žrtev. Francoski oblasti ni mar zanje, še več, francoska oblast dela vse v svoji moči, da jih zatre, da jih javnost pozabi, da jih prikaže kot nasilneže, ki kalijo francoski javni red in mir. Francoski mediji o žrtvah, o pobitih, o ranjenih in prizadetih ne poročajo – ščitijo Macrona, ščitijo obraz globalizma, ščitijo tistega, čigar odstop zahteva francosko ljudstvo.

Vsak teden na ulicah med 60 in 80 tisoč pripadnikov varnostnih organov
Francoski oftalmologi po poročanju RT zahtevajo prepoved rabe gumijastih nabojev, ki je pripeljala do “epidemije resnih očesnih poškodb”. Pohabljeni in iznakaženi francoski protestniki vedno bolj spominjajo na vojake, ki so se borili na fronti, ali pa na poraženo floto gusarjev.

Francoski policist, ki se pripravlja na izstrelitev gumijastega naboja iz LBD 40 proti rumenim telovnikom. (Vir: Twitter)

Na žalost so zgolj navadni državljani, ki so verjeli, da živijo v svobodni državi in imajo pravico do protesta, da imajo pravico biti slišani in da imajo pravico do izražanja svojega mnenja. Kakor se je izkazalo, imajo v očeh francoskih oblastnikov zgolj pravico biti pozabljeni. Imajo pravico biti tiho in ostati tiho. To je odnos francoskih oblastnikov do svojih lastnih državljanov.

https://twitter.com/Valeriane_b/status/1102629059840954368

Gumijasti naboji “obrambnih” pištol LBD 40, ki izstreljujejo 40-milimetrske gumijaste projektile, so med protestniki terjali 20 očes, pet rok je bilo delno ali v celoti odtrganih, ena oseba pa je ostala brez sluha. Rabo orožja, namenjenega za vojno, so obsodili v več mednarodnih humanitarnih organizacijah, kot tudi s strani EU. Macrona to ne zanima, njegovih nasilnežev še manj, nekateri policisti celo odkrito priznavajo, da jemljejo protestnike za sovražnike. Policija, katere namen je varovati ljudi, je tako postala njihov glavni sovražnik.

Ivan Šokić