fbpx

[Video] Nov dokaz o vpletenosti turških oblasti pri tihotapljenju migrantov iz Turčije v Grčijo!

Foto: Printscreen

Na družabnih omrežjih je zaokrožil posnetek, ki vnovič dokazuje vpletenost turških oblasti pri tihotapljenju nezakonitih migrantov iz Turčije v Grčijo. Zelo nazorno je namreč mogoče videti, kako turška policija dobesedno sili migrante, da prestopijo mejo z Grčijo.

Na posnetku je mogoče videti, kako se migranti upirajo prehodu meje, a to policista tako razjezi, da poprimeta za orožje, obenem pa zagrozita, da bosta pretepla vsakogar, ki se bo upiral. Več kot očitno jima ni mar, da so med migranti tudi otroci.

Turkish police force illegal immigrants to cross at gunpoint

Very revealing video of Turkish police forcing illegal immigrants to cross literally at gunpoint. The illegals do not want to cross and the policeman takes out his gun and threatens to beat up anybody who refuses to cross.#IStandWithGreece #Evros #refugees #migrants #greece #border #Εβρος #Lesbos #Lesvos #Λέσβος #Chios #Χίος #Samos #Σάμος

Gepostet von I stand with Greece am Freitag, 6. März 2020

Grški premier Kiriakos Micotakis je v petek ocenil, da je migracijski dogovor med Turčijo in EU “mrtev”, krivdo za to pa zvalil na turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana. Po poročanju turške državne televizije naj bi se Erdogan ta ponedeljek mudil na delovnem obisku v Bruslju, kjer bo s predstavniki EU razpravljal o migrantski krizi na turško-grški meji, potem ko je migrantom odprl pot v EU, poroča STA.

Micotakis je sicer že javno opozoril javnost, kako Turčija, namesto da bi odvračala nezakonito prehajanje migrantov skozi meje, sistematično pomaga migrantom. Ta videoposnetek nedvomno dokazuje, da ima Erdogan prste vmes in si očitno obeta koristi v primeru sklenitve dogovora z EU.

Hana Murn